İlk astronotumuz Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüşü bir kez daha ertelendi! Yolculuk ne kadar sürecek? Bakan Kacır detayları duyurdu

SpaceX, Florida bölgesindeki olumsuz hava koşulları nedeniyle, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve beraberindeki Axiom-3 (Ax-3) ekibinin dünyaya dönüşünün bir kez daha ertelendiğini duyurdu. Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Dragon Uzay Aracı'nın 6 Şubat'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılması bekleniyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüş sürecinin yaklaşık 9 saat 25 dakika süreceğini dile getirdi. Kacır, "Hava durumu tekrar değerlendirilecek ve dönüş planlaması için karar verilecek" dedi.

Giriş Tarihi 04 Şubat 2024, 06:17 Güncelleme 04 Şubat 2024, 17:25
İlk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın dünyaya dönüşü bir kez daha ertelendi! Yolculuk ne kadar sürecek? Bakan Kacır detayları duyurdu

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon Uzay Aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin dünyaya dönüşü, Florida kıyısında hava durumunun uygun olmaması nedeniyle bir kez daha ertelendi.



SpaceX, X sosyal medya hesabından Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılışının ertelendiğine dair açıklama yaptı.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı

GÖZLER 6 ŞUBAT'TA
Açıklamada Florida kıyısındaki hava durumunun uygun olmaması nedeniyle Dragon ve Ax-3 ekibinin 6 Şubat'tan önce ISS'ten ayrılmayacağı ifade edildi.

Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yürüttüğü çalışmalardan bir kare


HAVA MUHALEFETİ
Söz konusu kararda Florida bölgesindeki olumsuz hava koşullarının sürmesi etkili oldu.

Öte yandan Dragon Uzay Aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin dönüşü daha önce olumsuz hava koşulları gözetilerek 5 Şubat'a ertelenmişti.

HAVA DURUMUNA GÖRE DÖNÜŞ PLANLAMASI
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gezeravcı'nın dönüşünün 6 Şubat'a ertelenmesini değerlendirdi.



Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılışının 6 Şubat'a ertelendiğini belirterek, hava durumunun yarın tekrar değerlendirileceğini bildirdi.

Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüş sürecinin yaklaşık 9 saat 25 dakika süreceğini dile getiren Bakan Kacır, şu ifadeleri kullandı;

"İnilecek bölgedeki hava durumu, astronotumuz Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu Ax-3 ekibinin Dünya'ya dönüşü için biraz daha beklemeyi gerektiriyor. Dönüş planı, bir gün daha ertelendi. Bir sonraki ayrılma fırsatı 6 Şubat saat 17.00 (Türkiye saati). Dünya'ya varış zamanı 7 Şubat saat 02.25 (Türkiye saati). ISS'ten ayrıldıktan sonra Dünya'ya ulaşmak yaklaşık 9 saat 25 dakika sürecek. Hava durumu yarın tekrar değerlendirilecek ve dönüş planlaması için karar verilecek."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN