A Haber muhabirine alçak saldırı: Yumrukladılar tekmelediler yerlerde sürüklediler! 3 saldırgan tutuklandı

Son dakika haberi! CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'ne dün sabah saatlerinde yapılan rüşvet operasyonunda, Mali Şube ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınan 4 kişi, belediye binasındaki bürolarına getirilerek arama ve inceleme yapıldı. Bu sırada yerli ve milli medyayı hedef alan bir grup A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural'ı darbetti. Aldığı darbelerle düşen muhabir Vural'ı saldırganlar tekmelemeye başladı. Diğer basın mensuplarının araya girmesiyle saldırganlar olay yerinden uzaklaştırıldı. Alçak saldırıya peş peşe tepkiler yağdı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuya ilişkin, "Görevi başında mesleğini icra eden basın mensubu A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural'a yönelik çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi. Gözaltına alınan 3 saldırgan tutuklandı.

Giriş Tarihi 18 Ocak 2024, 17:56 Güncelleme 19 Ocak 2024, 21:35
A Haber muhabirine alçak saldırı: Yumrukladılar tekmelediler yerlerde sürüklediler! 3 saldırgan tutuklandı

İÇİNDEKİLER

A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural'a saldıran 3 kişi tutuklandı.


Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'nde görevli bazı personeller hakkında, rüşvet aldıkları gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, konuyla ilgili inceleme başlattı.

Yapılan çalışmalarda bir inşaat firması tarafından Nisan 2024'te oturumun başlaması planlanan yaklaşık değeri 8 milyar lira olan toplam 140 villanın inşasında temel atılmadığı, zorunlu olan fore kazıkların çakılmadığı, sismik kontrollerinin yapılmadığı, yapı denetimcilerin hiçbir kontrol yapmadan sahte rapor düzenlediği tespit edildi. Belediye görevlilerinin rüşvet karşılığı usulsüz yapılara inşaat ruhsatı verdiğini belirleyen ekipler, raporları üniversite öğretim görevlilerinden kurulu bilirkişi heyetine gösterdi.

22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Heyet çalışmalarında 2 ayrı keşif raporu ve belediye ruhsatlarının sahteliğine ilişkin bilirkişi raporu alındı. Bunun üzerine polis, bu sabah şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, İmar ve Şehircilik Müdürü A.Ç.'nin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız ateşli silah, 20 bin lira nakit para, 8 tam altın, 2 yarım altın, 43 çeyrek altın ele geçirildi. Şüpheliler işlemleri için emniyete götürüldü.


Mali Şube ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınan şüphelilerden 4'ü, belediye binasındaki bürolarına getirildi. Belediye binasının çevresinde ise Çevik Kuvvet ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Bürolarda inceleme yapılarak arama gerçekleştirildi. Yapılan incelemelerinin ardından 4 şüpheli götürülmek üzere dışarı çıkarıldı.

A HABER MUHABİRİNE ALÇAK SALDIRI
Belediye binası önündeki kalabalık, götürülen çalışma arkadaşlarına alkışlarla destek verdi. Bu sırada, kalabalığın bir kısmı, olay yerindeki gazetecilere saldırdı. Kimliği henüz bilinmeyen iki kişi, A Haber muhabiri Ahmet Vural'ı darbetti. Aldığı darbelerle düşen muhabir Vural'ı saldırganlar tekmelemeye başladı.

Diğer basın mensuplarının araya girmesiyle saldırganlar güçlükle sakinleştirilirken gözaltına alınan 4 şüpheli araçlara bindirilerek götürüldü. A Haber muhabiri Vural ise savcılığa giderek şikayetçi oldu.




CHP'Lİ BAŞKAN AKGÜN YERLİ VE MİLLİ MEDYAYI HEDEF ALDI
Konuyla ilgili açıklama yaparken yerli ve milli medyayı hedef göstermeye devam eden CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "2009 yılından bugüne kadar planlı, programlı, ilgili medya gruplarıyla, önceden senaryoları yazılmış operasyonlar. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin üzerine yüklenmekle, yandaş medya ile operasyonlar düzenlemekle sadece bu ülkenin yok olmakta olan demokrasisine daha çok zarar verirsiniz." dedi.

GÖZALTINA ALINDILAR
Başsavcılık harekete geçti. 3 kişi saldırgan gözaltına alındı.

BAKAN TUNÇ SON DURUMU AKTARDI
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural ve kameramanı Hüseyin Koçak'a saldıran şüphelilerin gözaltına alındığını açıkladı.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca Büyükçekmece Belediye Başkanlığında çalışan görevlilere yönelik yürütülen adli soruşturma kapsamında gözaltı işlemi yapıldığını, bu esnada habercilik görevini yapan A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural ve kameramanı Hüseyin Koçak'ın saldırıya uğradığını anımsattı.

Saldırıya uğrayan basın mensuplarına geçmiş olsun dileklerini ileten Tunç, "Olay sebebiyle Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca kasten yaralama suçundan soruşturma başlatılarak tespit edilen şüpheliler gözaltına alınmıştır. Her iki soruşturma da titizlikle devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

MUHABİR AHMET NAZİF VURAL YAŞANANLARINI ANLATTI
A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural'a saldırı ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Saldırganlar ifadesinde ne anlattı? Belediye rüşvet soruşturması ne aşamada? Detayları saldırıya uğrayan A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural canlı yayında aktardı. Vural saldırı anında neler yaşandığını da anlattı.

Yaşananları aktaran A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural olayla ilgili şunları söyledi:

"Büyükçekmece Belediyesi'ndeki rüşvet operasyonuyla alakalı savcılığın yürüttüğü bir operasyon aslında. Biz de gazeteciler olarak takip etmek istedik ve orada takibimizi sürdürüyorduk. O protestoların içerisinde olan bir kişi yaşlı bir kadının boğazına sarılıp ağıza alınmayacak bir hakaret duyduğum anda gazetecilik karakterim bir kenara dursun insanlık haliyle annemi ve kardeşimi düşünerek "Bir kadına nasıl el kaldırıyorsunuz?" dedim. Bu sorudan rahatsız olan bir kişiler bana hiçbir cevap vermeden saldırdılar. Saldırı esnasında elmacık kemiğime, dudağıma yere düştükten sonra sırtıma bacağıma tekme, tokat ve yumruk yedim. Gözlüğümde de çok ciddi bir çizik oluştu ve değiştirilmesi gerekiyor yine yayınlardan kullandığım kulaklığım kullanılamaz halde. Bunlar oradaki saldırıda hasar almış durumda. Adli süreç başlatıldı. Şu an ifademi verdim ve darp raporumu aldım"

TUTUKLANDILAR
Gözaltına alınan saldırganlar Emre Özer, Serhat Akgün ve Yunus Emre Çelik'in emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler Emre Ö, Serhat A. ve Yunus Emre Ç. adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan 3 şüpheli tutuklandı.

ALÇAK SALDIRIYA KINAMA
Yaşanan olaydan sonra açıklamada bulunan İletişim Platformu Derneği, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural'a yönelik alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor, muhabir arkadaşımız Ahmet Nazif Vural ile Turkuvaz Medya'ya ve A Haber'e geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." dedi.



"İĞRENÇ BİR EYLEMDİR"
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe iğrenç saldırıya çok sert tepki gösterdi. Kabaktepe paylaşımında, "Basın ve medya özgürlüğü, maalesef ki CHP zihniyetinin soğuk yüzü ile yeninden tanışmış oldu. A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural'a yapılan bu saldırı, tüm basın camiasına ve basın özgürlüğüne karşı yapılan iğrenç bir eylemdir. Yaşanan bu saldırıda, A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural kardeşime geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, saldırıyı gerçekleştirenleri en sert şekilde kınıyorum" dedi.

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği de çirkin saldırıya sessiz kalmadı. Sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda saldırıyı kınadıklarını belirterek "Büyükçekmece Belediyesi'ne yönelik düzenlenen rüşvet operasyonu sonrası gelişmeleri takip etmek, kamuoyunu bilgilendirmek için olay yerinde olan A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural'a yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, hukuki olarak süreci sonuna kadar takip edeceğimizi deklare ediyoruz.

Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, gazetecileri hedef alan zihniyeti kınıyoruz. Bu saldırı karşısında sessiz kalan sözde gazeteci birlikleri ve cemiyetlerinin de akıl tutulması yaşadığını düşünüyoruz.

Bu saldırı hepimize yapılmıştır.
Bu saldırı basın meslek ve onuruna yapılmıştır."
dedi.



AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: ŞİDDETLE KINIYORUZ
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik:
Görevi başında mesleğini icra eden basın mensubu A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural'a yönelik çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: İstanbul Büyükçekmece'de görevi başında gazetecilik mesleğini icra ettiği sırada bir grup tarafından saldırıya uğrayan A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, kendisine acil şifalar diliyorum. Halkın temel haklarından biri olan haber alma hürriyetini engellemeye yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyor, İletişim Başkanlığı olarak sürecin takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum.

İBB BAŞKAN ADAYI KURUM: GAZETECİLERE YÖNELİK SALDIRILARI KINIYORUM
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum:
Görev başındayken saldırıya uğrayan A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Haber yapmaktan başka hiçbir amaç taşımayan gazetecilere yönelik saldırıları kınıyorum.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: Basın ve medya özgürlüğü, maalesef ki CHP zihniyetinin soğuk yüzü ile yeninden tanışmış oldu. A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural'a yapılan bu saldırı, tüm basın camiasına ve basın özgürlüğüne karşı yapılan iğrenç bir eylemdir.

Yaşanan bu saldırıda, A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural kardeşime geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, saldırıyı gerçekleştirenleri en sert şekilde kınıyorum.

AK Parti İstanbul Tanıtım Medya Başkanı Fatih Coşar: Her fırsatta "basın özgürlüğü" kavramını dillerinden düşürmeyenlerin bir basın mensubuna saldırıp şiddet uygulaması eski Türkiye'de gördüğümüz hak, hukuk tanımaz bir zihniyete aittir.

Bu zihniyetle şehir yönetilemez. Bu zihniyetle siyaset yapılamaz. Bu zihniyetin olduğu yerde basın özgür olamaz.

Yaşanan bu olayda, A Haber Muhabiri Ahmet Nazif Vural kardeşime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bir basın mensubuna yapılan bu şiddeti en ağır şekilde kınıyorum.

AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Merkez Tanıtım Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas: CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'ndeki rüşvet operasyonunu haberleştirmek için belediye önünde yayın yapan A Haber ekibine yönelik saldırı CHP'nin basın özgürlüğüne bakışının özetidir.

İşini yapan bir muhabiri engellemek için yere düşürüp tekmeler savurmak vandallıktır. Bu vandallığın sorumlusu bunca yıldır A Haber'in haberlerinden rahatsız olup toplumu manipüle ederek provoke eden CHP yönetimi ve İBB Başkanıdır.

Bu konuya toplumun geniş kesimlerinin tepki göstermesi olmazsa olmazdır. Farklı mesleklerden insanlara yönelik saldırılara büyük tepki gösteren toplumumuz buna da aynı duyarlılıkla tepki gösterecektir.

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN: ŞİDDETLE KINIYORUM
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'TRT World Citizen Ödülleri' programında A Haber muhabirine yapılan alçak saldırıyı kınadı.



Altun konuşmasında, "Türkiye sınırlarında da basın-yayın dünyasındaki demokratik ve çoğulcu iklimi hâlâ içine sindiremeyen unsurlar varlık göstermeye devam ediyor. Dün İstanbul Beylikdüzü'nde bir meslektaşımıza yöneltilen fiziki şiddeti hep birlikte gördük. A Haber muhabiri Ali Nazif Vural ne yazık ki görevi başında iken öfkeli bir muhalif grubun saldırısına uğradı. Bu yapılan saldırıyı ben bir kere daha şiddetle kınıyorum. Bu saldırgan zihniyet, bu şiddet ve linç kültürü ne yazık ki ideolojik bağnazlıklarından bir türlü kurtulamayan kimi medya kuruluşlarından besleniyor. Bazı basın yayın kuruluşları, üzülerek görüyoruz ki toplumda nefret pompalama çabası içine giriyorlar. İletişim Başkanlığı olarak bu türden çabaların ve saldırıların her zaman karşısındayız ve karşısında olmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN