Türkiye şehit düşen kahraman vatan evlatları için tek yürek! Sabah namazında 81 ilde eller semaya kalktı

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerce düzenlenen taciz ve sızma girişimi neticesinde 9 kahraman vatan evladı şehadet şerbeti içti. Yürek yakan gelişme sonrası Türkiye tek yürek oldu. 81 ilde eller şehitler için semaya kalktı. Sabah namazında tüm camilerde terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda şehadete kavuşan Mehmetçikler ve tüm şehitler rahmetle anıldı, dualar edildi.

Giriş Tarihi 14 Ocak 2024, 07:21 Güncelleme 14 Ocak 2024, 19:26
Türkiye şehit düşen kahraman vatan evlatları için tek yürek! Sabah namazında 81 ilde eller semaya kalktı

İÇİNDEKİLER

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 kahraman vatan evladı şehit düştü.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan komuta kademesi güvenlik zirvesi gerçekleştirdi.


Zirve sonrası "Türkiye, hangi bahaneyle ve sebeple olursa olsun güney sınırları boyunca bir "teröristan" kurulmasına kesinlikle izin vermeyecektir." denildi.

Malatya'da şehitler için sabah namazında dua edildiMalatya'da şehitler için sabah namazında dua edildi



TÜRKİYE TEK YÜREK: 81 İLDE ELLER SEMAYA KALKTI
Bu yürek yakan gelişme sonrası Türkiye tek yürek oldu. 81 ilde eller şehitler için semaya kalktı.

Sabah namazında tüm camilerde terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda şehadete kavuşan Mehmetçikler ve tüm şehitler için dua edildi.



Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara Hacı Bayram Veli Camii'nde şehitlerimiz için yapılan duaya iştirak etti.



MALATYA
Malatya'da sabah namazında ardından camilerde terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda şehadete kavuşan Mehmetçikler ve tüm şehitler için dua edildi.



Darende ilçesindeki Şeyh Hamid-i Veli Külliyesi'ne gelen vatandaşlar, namazın ardından dua etti.

TEKİRDAĞ
Tekirdağ'da Orta Camii'nde terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda şehadete kavuşan Mehmetçikler ve tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.



MARDİN
Mardin'de Şakir Nuhoğlu Camii'nde terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda şehadete kavuşan Mehmetçikler ve tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Programa Mardin Valisi Tuncay Akkoyun da katıldı.

ŞANLIURFA
Şanlıurfa'da sabah namazında camilerde terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda şehadete kavuşan Mehmetçikler ve tüm şehitler için dua edildi.

Balıklıgöl Yerleşkesindeki Dergah Cami'sine gelen vatandaşlar, namazın ardından dua etti.



VAN

Van'da Hz. Ömer Camii'nde sabah namazının ardından düzenlenen programda, terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda şehadete kavuşan Mehmetçikler ve tüm şehitler için dua edildi.



KONYA
Konya'da sabah namazında ardından camilerde terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda şehadete kavuşan Mehmetçikler ve tüm şehitler için dua edildi.

Kent merkezindeki Kapu Camii'ne gelen vatandaşlar, namazın ardından dua etti.



YOZGAT
Yozgat Çapanoğlu Büyük Camisinde terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda şehadete kavuşan Mehmetçikler ve tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Muş'ta şehitler için sabah namazında dua edildi

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şehitlere dua etmek için sabah namazında buluşacaklarını belirtip, şu ifadeleri kullanmıştı;

Malatya'da şehitler için sabah namazında dua edildi

"14 Ocak Pazar sabah namazında ülkemizin tüm camilerinde, terör örgütlerine karşı yaptığımız operasyonlarda şehadete kavuşan kahraman Mehmetçiklerimiz ve tüm şehitlerimiz için okunan hatimlerin duası yapılacaktır. Biz de yapılacak olan dua programına Ankara Hacı Bayram Veli Camii'nden katılacağız inşallah. Tüm kardeşlerimizi ülkemizin dört bir yanında yapılacak olan bu dualara katılmaya davet ediyorum. Yüce Rabb'imiz kahraman ordumuzu havada, karada, denizde daima mansur ve muzaffer eylesin."