HÜDA PAR'dan seçim ittifakı açıklaması! "Cumhur İttifakı adaylarını destekleyeceğiz"

Katıldığı bir canlı yayın programında Hacı Yakışıklı, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Yakışıklı, HÜDA PAR liderinin "İstanbul, Ankara ve İzmir’de Cumhur İttifakı adaylarını destekleyeceğiz" dediğini aktardı.

Giriş Tarihi 06 Ocak 2024, 02:46 Güncelleme 06 Ocak 2024, 02:46
HÜDA PAR’dan seçim ittifakı açıklaması!  Cumhur İttifakı adaylarını destekleyeceğiz

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 31 Mart yerel seçimlere hazırlanırken seçim ittifakı ise merak konusu oldu.

Yazar Hacı Yakışıklı'ya konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu; İstanbul, Ankara ve İzmir'de kimi destekleyeceklerini açıkladı.

"İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE İTTİFAK ADAYLARINI DESTEKLEYECEĞİZ"
Hacı Yakışıklı, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile görüşmesini şu sözlerle anlattı:

"HÜDA PAR heyetinin de bugün toplantısı vardı hatta HÜDA PAR açıklama yaptı. HÜDA PAR genel merkezden yapılan açıklamada 'Bazı illerde ittifakı destekleyeceğiz ama genelde biz aday göstereceğiz' diyorlardı. Bende Zekeriya Yapıcıoğlu'na, 'HÜDA PAR olarak bazı iller nereler? Bunu bize açıklar mısınız' diye sordum.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'da 'İstanbul, Ankara ve İzmir'de Cumhur İttifakı adaylarını destekleyeceğiz' dedi.

HÜDA PAR 2024 Mart seçimlerinde İstanbul, Ankara ve İzmir'de cumhur ittifakını destekleyeceğini açıkladı.

"ÖZERKLİK GÜNDEMİMİZDE YOK"
"Bazı ilçelerde de yerel bazlı ittifaklar olabilir' dedi. 'Bunun yanında diğer tüm yerlerde kendi ismimiz, adayımız ve logomuzla seçimlere gireceğiz" dedi.

'Bugün seçim koordinasyon merkezinin oluşturması kararını aldık. Adaylarımız merkez yoklaması usulüyle belirlenecek' dedi.

'Özerklik gündemimizde yok. Özerklik talebimiz de yok' ifadesini kullandı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 7 Ocak Pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayacaklarını söyledi.

Erdoğan AK Parti konferans salonunda incelemelerde bulundu

Ankara'da inşaatı devam eden AK Parti konferans salonunu inceleyen Başkan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde aday belirleme komisyonu toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İSTANBUL ADAYI PAZAR GÜNÜ AÇIKLANACAK
Erdoğan, "AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayını pazar günü İstanbul'da duyacak mıyız?" sorusunu "Duyacaksınız." şeklinde yanıtladı.

SÜRPRİZ İSİM Mİ?
"Sürpriz bir isim mi olacak?"
sorusu üzerine Erdoğan, "Bizim yapacağımız açıklamalarda A'dan Z'ye hepsi hem sürprizdir hem de inşallah hepsi partimizin yerel yönetim seçimlerindeki kazanma azminin ifadesi olacak." dedi.

ANKARA ADAYI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Erdoğan, "Ankara adayınızı Ankara'da mı açıklayacaksınız?" sorusunu "Onu da Ankara'ya bırakıyoruz, Ankara'da açıklayacağız." diye cevapladı.

"Seçim beyannamesinde bizi neler bekliyor?" sorusu üzerine Erdoğan, beyannameyi Ankara'da yeni konferans salonunda açıklayacaklarını bildirdi.

"PAZAR GÜNÜ YARIYA YAKINI AÇIKLANIR"
"Pazar günü kaç aday açıklanır?" sorusuna Erdoğan, "Hemen hemen yarıya yakınını açıklarız." cevabını verdi.

Gazetecilerin "keyfinizi yerinde gördük" demesi üzerine Erdoğan, "Her zamanki gibi." karşılığını verdi.

2024 MESAJI
Erdoğan, "İnşallah 2024 ülkemiz milletimiz ve ordumuz için hayırlara vesile olsun." dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ AÇIKLAMIŞTI: PAZAR GÜNÜ ADAYLARIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik dün AK Parti Genel Merkezi'nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çelik, Erdoğan'ın, Gazze'de meydana gelen katliamların durdurulması ve bir ateşkese varılması ile ilgili diplomasi trafiğinin yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Türkiye açısından da yerel seçimlerin yaklaştığını hatırlatan Çelik, şöyle dedi:

"Cumhurbaşkanımız bu yoğunluğunun içerisinde partimizde mesai harcayarak yerel seçime dönük olarak hazırlıklara başkanlık ediyor. Evvelki haftalarda yoğun bir mesaiyi genel merkezimizde geçirerek devam ettirmişti. Hem devlet işlerinin yanı sıra aynı zamanda da seçimlere hazırlıklarla ilgili mesaisi bu yoğunlukta devam ediyor. Şimdiye kadar birkaç aşamalı adayların değerlendirilmesi ve belirlenmesiyle ilgili birkaç aşamalı yöntem takip ettik. Cumhurbaşkanımız büyükşehirleri ve şehirleri toplayarak bu değerlendirmeleri yaptı ve bu şekilde çalışmalar devam etti. Şu anki geldiğimiz noktada artık adayların ismi belirlenmeye başlandı. Adaylarımızın ilk açıklamasını, belirli bir bölümünü bu pazar günü İstanbul'da Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştireceğiz. Ayın 15'inde hem seçim beyannamemizi hem de kalan adaylarımızı Ankara'da açıklayacağız. Bunlar şehirler ve büyükşehirlerin bir kısmını kapsayacak. Böylece 2 parçalı bir takvim halinde adaylarımızın açıklanması çalışmasını gerçekleştirmiş olacağız. Cumhurbaşkanımız başkanlığında çalışmalar devam ediyor."

PAZAR GÜNÜ ANKARA VE İSTANBUL ADAYLARI AÇIKLANACAK MI?
'Pazar günü Ankara ve İstanbul adayları açıklanacak mı?' sorusuna Çelik, o konunun Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirinde olduğunun yanıtını verdi.

Seçim beyannamesine ilişkin çalışmaların devam ettiğini ifade eden Çelik, "Biz yerel yönetimi yüksek olan bir bakıma da bizim siyasi hareketimizin öncesinde Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliği dediğimiz bir belediyecilik geleneği içerisinde siyasi hareketimize de evrilmiş bir yapıyız. Bu sebeple de yerel yönetimler konusunda hem söyleyeceğimiz çok şey var, bir yandan da 20 yıldır bu konuda yaptığımız birçok şey var. Toplumsal değişim, şehirlerdeki değişim, şimdiye kadar sürdürdüğümüz iyi uygulamaları sürdürmeyi ama aynı zamanda da yeni siyasetler geliştirmeyi de gerektiriyor" dedi.

"ADAYLAR AÇIKLANMADAN ÖNCE ERDOĞAN İLE BAHÇELİ'NİN BİR GÖRÜŞMESİ OLUR MU?"
'Adaylar açıklanmadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir görüşmesi olur mu?'
sorusa üzerine Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Bahçeli'nin hem dünya gündemiyle ilgili hem Türkiye gündemiyle ilgili ihtiyaç olduğunda her zaman görüşmeleri olabiliyor. Şu anda takvimle ilgili diyeceğimiz bir şey değil. İhtiyaç duyulduğunda hemen yapılabilen son derece iyi bir istişarenin olduğu görüşme trafiğidir" cevabını verdi.