Başkan Erdoğan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu kabul etti

Son dakika haberleri... Yerel seçim için çalışmalarını sürdüren Başkan Erdoğan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu kabul etti. Görüşme sonrası Yapıcıoğlu, "Prensip olarak Cumhur İttifakı'nın devam etmesi yönünde bir talep ve irade uyuşması olduğunu söyleyebilirim." dedi.

Giriş Tarihi 13 Aralık 2023, 12:48 Güncelleme 13 Aralık 2023, 17:11
Başkan Erdoğan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nu kabul etti

İÇİNDEKİLER

Yerel seçim için çalışmalarını sürdüren Başkan Recep Tayyip Erdoğan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu kabul etti.

Görüşme saat 15:50'de başladı.

Basına kapalı olarak gerçekleşen kabul, yaklaşık 1 saat sürdü.

YAPICIOĞLU'NDAN AÇIKLAMALAR
Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Yapıcıoğlu, gündemlerinin yerel seçimler olduğunu belirterek, "Prensip olarak Cumhur İttifakı'nın devam etmesi yönünde bir talep ve irade uyuşması olduğunu söyleyebilirim. Arkadaşlarımız önümüzdeki günlerde detayları çalışacaklar. İnşallah o detaylar belli olduktan sonra icap ederse kamuoyuna yeni bir açıklama yaparız" diye konuştu.

HEYETLER ÇALIŞACAK
Görüşmeler için karşılıklı heyetler oluşturulduğunu dile getiren Yapıcıoğlu, "AK Parti heyeti, Sayın Efkan Ala başkanlığında olacak. Bizde de Genel Başkan Vekilimiz İshak Sağlam başkanlığında heyet olacak. 3'er kişilik heyetler inşallah bu çalışmaları yapacaklar. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde bir sonuca ulaşmak için gayret edecekler. İlk randevu muhtemelen yarın ya da cuma günü olur" ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİM HAZIRLIĞI SÜRÜYOR
Öte yandan Cumhur İttifakı'nın yerelde işbirliği heyeti, çalışmasını bu hafta tamamlamayı planlıyor.

AK Parti ve MHP heyetlerinin, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde işbirliği yapılacak büyükşehir, il ve ilçelere yönelik çalışması sürüyor.

Çalışma kapsamında ilk kez 26 Ekim'de bir araya gelen ortak heyet, şu ana kadar 10 kez toplandı.

15 ARALIK'TAN SONRA PAYLAŞILACAK
Bu kapsamda, geçen hafta 2 kez bir araya gelen heyetin, bu hafta yapacağı toplantıyla çalışma üzerindeki son düzeltmeleri yaparak süreci tamamlaması ve çalışmayı 15 Aralık'tan sonra kamuoyuyla paylaşması planlanıyor.

Çalışmanın içeriğine ilişkin nihai kararı, Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli verecek.

DÜN ERBAKAN'I KABUL ETTİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan dün Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı kabul etti.

Basına kapalı gerçekleşen kabul yaklaşık bir saat sürdü.

Fatih Erbakan, görüşmenin ardından AK Parti genel merkezinden ayrılırken yaptığı açıklamada, Başkan Erdoğan'ın daveti üzerine bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

GAZZE VE YEREL SEÇİM KONUŞULDU
Kabulde, Gazze'deki gelişmeler ve Türkiye gündemiyle ilgili konuların görüşüldüğünü aktaran Erbakan, yaklaşan seçimlerle ilgili çeşitli fikir alışverişi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

"Ankara ve İstanbul'da bir ittifak olabileceğini söylemiştiniz. Bu görüşmede bu değerlendirildi mi?" sorusuna Erbakan, "Seçimle ilgili birtakım konular müzakere edildi ancak şu aşamada bu kadarıyla iktifa etmek daha uygun olur. Bizim de teşkilatımızla, yetkili kurullarımızla değerlendirmeler, istişareler yapmamız gerekir." yanıtını verdi.

Erbakan, vakti geldiğinde, gerekli görüldüğünde daha ayrıntılı bir açıklama yapılacağını ifade etti.

"Yakın zamanda bir görüşme planlanıyor mu?" sorusu üzerine Erbakan, planlanmış bir görüşmenin olmadığını söyledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN