Sayıştay raporu ortaya koydu: İBB borç batağında

Seçildiği ilk günden itibaren İstanbul'u bir kenara bırakan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu belediye kaynaklarını da çarçur etti. Sayıştay'ın yayınladığı 2022 raporu, İBB'de 125 farklı konuda hatalı işlem yapıldığını ortaya koydu. İBB'nin 2022'de borçlanma yasal sınırını 13 milyar 94 milyon TL aştığı tespit edildi.

Giriş Tarihi 24 Kasım 2023, 09:10 Güncelleme 24 Kasım 2023, 11:25
Sayıştay raporu ortaya koydu: İBB borç batağında

İÇİNDEKİLER

Seçildiği 2019'dan itibaren İstanbul'u bir kenara bırakarak koltuk peşinde koşan, "değişim" diyerek tavşan aday Özgür Özel ile birlikte Kemal Kılıçdaroğlu'nu genel başkanlıktan eden Ekrem İmamoğlu İstanbul'un kaynaklarını har vurup harman savurdu.

SAYIŞTAY RAPORU ORTAYA ÇIKARDI
Sayıştay'ın yayınladığı 2022 raporu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin usulsüzlüklerini bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Raporda, İBB'de 125 farklı konuda hatalı işlem yapıldığına yer verildi.

Raporun en dikkat çeken başlıklardan biri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Tasarruf yapıyoruz. Araç sayısını azalttık" söyleminin gerçeği yansıtmaması oldu. Sabah'ın haberine göre İBB'nin açıkladığından daha fazla araca sahip olduğu, bin 258 aracın Araç Yönetim Sistemi'ne bile kaydettirilmediği belirtilen raporda, "Belediye bünyesindeki araçların sayısı tam olarak tespit edilememektedir" ifadesini yer verildi.

İBB BORÇ BATAĞINDA
Sayıştay, İBB'nin borç batağında olduğunu bir kez daha ortaya koydu. İBB'nin 2022'de borçlanma yasal sınırını 13 milyar 94 milyon TL aştığı tespit edildi. İBB, borçlanma miktarı düşürülmeden yeni bir borçlanma yapmaması konusunda uyarıldı.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun, İBB Meclisi'nin yeşil alan statüsüne alıp park alanı olarak tescillediği Beşiktaş Dikilitaş'taki araziyi de meclis kararı almadan belediye şirketi İmar A.Ş.'ye sattığı ortaya çıktı.

Sayıştay raporu, İBB sosyal tesislerindeki fahiş fiyat artışlarının nedenini de açıkladı. Yasa gereği İBB Meclisi'nin belirlemesi gereken fiyat tarifelerini, İmamoğlu'nun bizzat oluşturduğu tespit edildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN