Öğretmenleri Başkan Erdoğan’ı anlattı... Lakabı neydi? "Çalışkan, dürüst ve saygılıydı"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imam hatip lisesinde sanat tarihi öğretmeni olan Semra Acar ile Prof. Dr. Hasan Çelikkaya, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı anlattı. Öğretmenleri Başkan Erdoğan'dan dürüst ve saygılı olması ile birlikte hitabet ve şiir okuma kabiliyetine dikkat çekti.

Giriş Tarihi 24 Kasım 2023, 09:54 Güncelleme 25 Kasım 2023, 09:06
Öğretmenleri Başkan Erdoğan’ı anlattı... Lakabı neydi? Çalışkan, dürüst ve saygılıydı

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğretmenleri Semra Acar ile Prof. Dr. Hasan Çelikkaya 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Başkan Erdoğan'ı anlattı. Öğretmenler Erdoğan'ın okul yılları ile ilgili çok önemli detaylar verdi.

İşte Başkan Erdoğan'ın okul yılları ve öğretmenlerinin anlattıkları...

Karadeniz'den İstanbul Kasımpaşa'ya göçen yaşam savaşını Karadeniz'den istanbul'a taşıyan Reis Kaptan ile Tenzile hanımın oğluydu. Derslerinden ziyade futbolla ilgiliydi. Babası Ahmet Reis her ne kadar karşı çıksa da hayali yeşil sahalara adını altın harflerle yazdırmaktı.

KİM NAMAZ KILMAK İSTER?
Ancak ilkokul 5. sınıfta yaşadığı bir olay O'nu bambaşka yerlere taşıyacaktı. Din dersindeydi. Okul müdürü aynı zamanda din bilgisi derslerine de giriyordu. Sınıfa girdi "kim namaz kılmak ister" dedi. Tek el kaldıran O'ydu. Ama yere serilen gazete kağıdında namaz kılmayı reddetti, "resimli" dedi. Yere hemen bir masa örtüsü serildi.

"HOCA" LAKABI TAKILDI
İşte bu hikaye O'na okulda 'Hoca' lakabı takılmasına neden oldu. Okul müdürü Reis Kaptan'a gitti Tayyip'i imam hatip lisesine "yazdıralım" dedi.

Piyalepaşa İlkokulu'ndan sonraki adresi İstanbul İmam Hatip Lisesi oldu. İmam hatip lisesi onu bambaşka yollara savuracak orada başlayan yolculuk Onu gün gelecek zirveye taşıyacaktı.

996 numaralı öğrencisiydi 'Hoca' İstanbul İmam Hatip Lisesi'nin. Ancak ailesine destek de olması gerekiyordu. Bir yandan okuluna devam ediyor diğer yandan su ve simit satarak aile bütçesine destek vermeye çalışıyordu. Bir yandan da sosyal hayatında dur durak bilmiyordu.

Özellikle edebiyat, hadis, fıkıh ve Kur'an'a meraklıydı. Münazalara katılıyor, Necip Fazıl Kısakürek'in etkisinde şiirler okuyordu.

O yıllarda Milli Türk Talebe Birliği ile de tanıştı. Dindar gençlerin siyasi arenasıydı birlik. Recep Tayyip okuyor okudukça münazaralarda başarı üstüne başarı kazanıyordu. 1972 yılında liselerarası münazara yarışmasına katıldı. İstanbul İmam Hatip Lisesi o yıl münazara yarışmasında birinci oldu. Ve o ekibin başında 18 yaşındaki genç Recep Tayyip Erdoğan vardı.

Başkan Erdoğan 1973te mezun oldu imam hatip lisesinden. O güne kadar da hep öğretmenlerinin gözdesi oldu. Yıllar sonra ahde vefasıyla onu bugüne getiren öğretmenlerinin hep hayır duasını aldı.

ÖĞRETMENLERİ ANLATTI
Başkan Erdoğan'ın öğretmeni Semra Acar şunları söyledi:

"Liderlik sonradan olmuyor doğuştan oluyor. Zaten talebem olarak Recep Tayyip Erdoğan bu potansiyele sahip bir öğrenciydi. Gurur duyuyorum. Spor futbol oynuyordu teneffüslerde ve mümessilimdi kendisi.

"ÇOK ÇALIŞKAN VE DÜRÜSTTÜ"
Çok çalıştan dürüst ve de öğretmenlerine saygılı arkadaşları ile iyi iletişim içinde olan başarılı bir öğrencimdi. İmamhatipliler iyi çalışkan insanlardır amaçları sadece not değil okulu en başarılı şekilde bitirmekti. Sayın cumhurbaşkanım bu lider konumu dolayısıyla karizmatik, entellektüel ve fiziki donanımları çok güçlü oluşnu biliyorsunuz. Yüce rabbimin kendisine lütfettiği bir hitabet okulumuzun edebiyat ve münazara kolu başkanı... Onun çok belliydi geleceği ve dünya liderleri arasındaki önceliği Türkiye'nin eğitimde pek çok alan önde oluşu çok büyük gurur ve onore oluyoruz"

Prof. Dr. Hasan Çelikkaya ise şunları söyledi:

"Tayyip Bey benim 69-73 yılları arasında öğrencim oldu. Sosyal yönü çok kuvvetli hitabet kabiliyeti süper şiir kabiliyeti süper bir öğrenciydi. Futbola meraklıydı. Benim en çok ilgimi çeken yönü hitabet ve şiir kabiliyetiydi. İstanbul'da liseler arası bilgi yarışması düzenlenirdi. İstanbul İmamhatip Lisesi'ni de Tayyip Bey'in başkanlığında 3 öğrenci temsil ederdi. Bunlardan birisi Ali Kul bir dönem önce Bursa Milletvekili idi. İkincisi ise Seyit Bahçıvan isimli öğrencimdi Allah rahmet eylesin vefat etmiş... Bu yarışmalara Tayyip Bey'in başkanlığında bu 3 öğrenci katılırdı ve birinci olurlardı. Bir defasında İstanbul'daki düz liseler İstanbul İmamhatip Lisesi yarışmaya katılacaksa biz katılmayacağız dediler. Bu sefer biz katılmadık o sene Sultanahmet Meslek Lisesi kazandı birinciliği... Bu şekilde çok hareketli bir öğrenciydi buna mukabil de son derece saygılıydı bu özelliği devam ediyor."

"MAĞDURU VE MAZLUMU ASLA YALNIZ BIRAKMAZ"
Öte yandan Sabah'a da açıklamalarda bulunan Semra Acar Başkan Erdoğan'ın liderlik yönüne dikkat çekerek, "O mağduru ve mazlumu asla yalnız bırakmaz" dedi.

Acar şunları söyledi:

"Doğuştan liderdi. Zaten sınıf başkanıydı. Benim dersimin de mümessiliydi. Sanat Tarihi tanımlanması biraz zor bir derstir. Sanatın birçok dalını içerir. Mimari var, tarih var, resim var. Ben derse girmeden kendisine o gün anlatacaklarımın planlarını verirdim. O da tahtaya yazardı. Dersi o hazırlardı. Okulun da münazara kolu başkanıydı. Zaten o yıl İstanbul'da tüm okulların katıldığı münazara yarışmasında bizim okul birinci olmuştu. Son derece entelektüel bir öğrenciydi. Sanatla, edebiyatla çok ilgiliydi. Aynı zamanda sporcuydu. Dersi çok dikkatli dinlerdi. Arkadaşlarıyla da çok iyi geçinirdi. Özverisi çok güçlüydü. Büyüklerine ve öğretmenlerine çok saygılı bir öğrenciydi. Bir liderde olması gereken tüm özellikleri haizdi"

Semra Acar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok ahde vefalı bir insan. Kendisine çok duacıyım. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine taşıdı. Sadece Türkiye değil, İslam ülkeleri başta olmak üzere tüm dünya barışına büyük katkıları olan bir dünya lideridir" ifadesini kullandı. İsrail'in Filistin'deki soykırımına karşı en çok Erdoğan'ın duruş sergileyebildiğini söyleyen Acar "O mağduru ve mazlumu asla yalnız bırakmaz"