Zaman ayarlı kriz ve istifalar! "İttifaksız seçim diyen" Akşener'i dört koldan sıkıştırıyorlar: İYİ Parti'yi karıştıran el İmamoğlu mu?

İYİ Parti zaman ayarlı kriz ve istifalarla boğuşuyor. Meral Akşener'in "Defolup gitsinler" restinin etkileri sürerken; parti binasındaki telefonların dinlendiği ve milletvekili adaylarından birer milyon TL alındığı söylentisi çıktı. İYİ Parti'yi karıştıran tartışma ise Ümit Dikbayır ve Cem Özdemir arasında çıktı. Özdemir İYİ Parti'nin kasasının 16 milyon TL ekside olduğunu söyledi. Dikbayır ise "Kasada 132 milyon varken, şimdi bu para nerede” diye sordu. İYİ Parti'deki kördüğümün perde arkasında ise Meral Akşener'i baskı altına alıp ittifaka zorlamak olduğu aşikar. Bu kapsamda İYİ Parti'yi karıştıran el Ekrem İmamoğlu'nun eli mi?" sorusu gündeme geldi.

Giriş Tarihi 17 Kasım 2023, 10:57 Güncelleme 17 Kasım 2023, 11:21
Zaman ayarlı kriz ve istifalar! İttifaksız seçim diyen Akşener’i dört koldan sıkıştırıyorlar: İYİ Parti’yi karıştıran el İmamoğlu mu?

İÇİNDEKİLER

İYİ Parti tansiyon derecesi yüksel gerilim dolu günlerden geçiyor. Son dönemde peşi sıra gelen istifalar ve açığa çıkan karanlık iddialar partiyi karıştırmış vaziyette.

"KAZIK ATAN HERKESİ SİLECEĞİM"
Kriz öyle bir boyuta ulaştı ki Akşener, TBMM kürsüsünden parti içine "İsterse en yakınım olsun. Vallahi billahi değiştireceğim. En yakınım olsun, en güvendiğim olsun. Kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim" resti çekti. Bu sözlerin muhatabının ise Ümit Dikbayır ve Uğur Poyraz olduğu konuşuluyor.

Bilindiği üzere Ümit Dikbayır, Meral Akşener'in kuzeni. Dikbayır'ın Akşener'in banka hesaplarını incelettiği iddia edilirken Uğur Poyraz'ın Akşener'in aleyhinde konuştuğu söyleniyor.

KUZEN DİLEKÇE VERDİ: AKŞENER'İN HESAPLARI İNCELENSİN
Akşener'in "Kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim" resti sonrası kuzen Dikbayır'dan bomba bir hamle geldi. İYİ Parti Disiplin Kurulu'na dilekçe veren Dikbayır, Meral Akşener ve ailesinin, Akşener'in özel kalem müdürü ve eşinin de banka hesaplarının incelenmesini istedi.



"DEFOLUP GİTSİNLER" DEDİ, İSTİFA GELDİ
Akşener daha sonrasında İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, Ankara Milletvekili Adnan Beker ve istifa eden diğer isimleri kastederek "Defolup gitsinler!" dedi. Bu sözler sonrası İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, resmi sosyal medya hesabından açıklama yaparak istifa etti.

Gelelim İYİ Parti içerisindeki derin krize...



İYİ PARTİ'Yİ KARIŞTIRAN KONUŞMA: NEREDE 132 MİLYON LİRA?
Parti binasındaki telefonların dinlendiği iddia edilirken; milletvekili adaylarından birer milyon TL alındığı söylentisi çıktı. Bu söylentiye müteakip Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztük, "İYİ Partiyi karıştıran konuşma: Nerede kasadaki 132 milyon lira?" başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı.

Öztürk, Ümit Dikbayır'ın yerine getirilen Cem Özdemir'in "Kasa eksi 16 milyon lira ekside" dediğini yazdı. Bu durum Ümit Dikbayar'a söylendiğinde, "Ne demek kasamız eksi 16 milyon lirada?" dedi ve "Kasada 132 milyon varken, şimdi bu para nerede" diye sordu.

Takvim.com.tr, İYİ Parti'deki depremin perde arkasında Meral Akşener'i baskı altına alıp ittifaka zorlamak olduğunu yazdı.



Bu durumun somut örnekleri ise şöyle;

Bahadır Erdem "ittifaksız yerel seçim kararına itiraz" ettiği için ayrıldığını öne sürdü.

Akşener'in 'abi' dediği Cihan Paçacı seçimlere müstakil girilmesine karşı çıktığını beyan etti.


"Akşener'in hesapları incelensin" dilekçesi veren Ümit Dikbayır'ın ise karın ağrısı başka çıktı. Dikbayır, İmamoğlu ve Yavaş'ın desteklenmesini istiyor.

EKREMCİLER KÖŞE BUCAK SIKIŞTIRIYOR
Ekremciler de İYİ Parti'ye köşe köşe ittifak baskısında bulunuyor. İsmail Saymaz, "Akşener koltuğunu koruyamaz" dedi.



İYİ PARTİ'Yİ KARIŞTIRAN EL İMAMOĞLU MU? AKŞENER'İ İTTİFAKA ZORLUYORLAR
Takvim.com.tr'nin somut örneklerle yazdığı Meral Akşener'e ittifak dayatmasına Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Abdulkadir Selvi de dikkat çekti. Selvi bugünkü köşe yazısında "Akşener tehdit mi ediliyor? İddialar neden şimdi gündeme getiriliyor?" sorularını sordu.

İYİ Parti'deki krizde Ekrem İmamoğlu'nun parmağına dikkat çeken Selvi, "Akşener, ittifak yapmayacağını açıkladıkça bir el İYİ Parti'yi karıştırmaya başladı. Bu el Ekrem İmamoğlu'nun eli olabilir mi? Orasını bilemiyorum ama Akşener'e, ittifak yapması için diz çöktürülmeye çalışılıyor" dedi.