İYİ Parti'deki kötü kokunun deşifresi! Akşener'e sistematik 'ittifak' baskısı: Zaman ayarlı kriz ve üst düzey istifalar | Ekremciler ise pusuda

İYİ Parti, gerilim dolu günlerden geçiyor. "Kazık atan herkesi sileceğim" diyen Meral Akşener'in Ümit Dikbayır, Uğur Poyraz, Adnan Beker ve bazı partilileri kastederek "Defolup gitsinler" dediği öne sürüldü. Gelişme üzerine Beker istifa etti. Parti binasındaki telefonların dinlendiği iddia edilirken; milletvekili adaylarından birer milyon TL alındığı söylentisi çıktı. Öte yandan Akşener'in 'abi' dediği Cihan Paçacı seçimlere müstakil girilmesine karşı çıktığını beyan etti. "Akşener'in hesapları incelensin" dilekçesi veren Ümit Dikbayır'ın ise karın ağrısı başka çıktı. Dikbayır, İmamoğlu ve Yavaş'ın desteklenmesini istiyor. Ekremciler de İYİ Parti'ye köşe köşe ittifak baskısında bulunuyor. İsmail Saymaz, "Akşener koltuğunu koruyamaz" dedi. İYİ Parti'deki depremin perde arkasında ise hiç şüphesiz Akşener'i baskı altına alıp ittifaka zorlamak yatıyor.

Giriş Tarihi 16 Kasım 2023, 09:39 Güncelleme 17 Kasım 2023, 09:58
İYİ Parti’deki kötü kokunun deşifresi! Akşener’e sistematik ’ittifak’ baskısı: Zaman ayarlı kriz ve üst düzey istifalar | Ekremciler ise pusuda

İÇİNDEKİLER

İYİ Parti'de yerel seçimlere sayılı bir zaman kala sular durulmuyor. Son dönemde peşi sıra gelen istifalar ve açığa çıkan karanlık iddialar partiyi karıştırmış vaziyette.

Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem istifalarını sundu. Yılmaz, "her şey çöktü" derken Bahadır Erdem ise "ittifaksız yerel seçim kararına itiraz" ettiği için ayrıldığını söyledi.

AKŞENER'DEN REST: KAZIK ATAN HERKESİ SİLECEĞİM
Kriz öyle bir boyuta ulaştı ki Akşener, TBMM kürsüsünden parti içine "İsterse en yakınım olsun. Vallahi billahi değiştireceğim. En yakınım olsun, en güvendiğim olsun. Kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim" resti çekti. Bu sözlerin muhatabının ise İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ve Antalya Milletvekili Uğur Poyraz olduğu öne sürüldü.

Bilindiği üzere Ümit Dikbayır, Meral Akşener'in kuzeni. Dikbayır'ın Akşener'in banka hesaplarını incelettiği iddia edilirken Uğur Poyraz'ın Akşener'in aleyhinde konuştuğu söyleniyor.




KUZEN DİLEKÇE VERDİ: AKŞENER'İN HESAPLARI İNCELENSİN
Akşener'in "Kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim" resti sonrası kuzen Dikbayır'dan bomba bir hamle geldi. İYİ Parti Disiplin Kurulu'na dilekçe veren Dikbayır, Meral Akşener ve ailesinin, Akşener'in özel kalem müdürü ve eşinin de banka hesaplarının incelenmesini istedi.




AKŞENER "DEFOLUP GİTSİNLER" DEMİŞTİ! ÜST DÜZEY İSTİFA
Meral Akşener'in ise Ümit Dikbayır, Uğur Poyraz, Adnan Beker ve bazı partilileri kastederek "Defolup gitsinler!" dediği iddia ediliyor.



Gelişme üzerine İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, resmi sosyal medya hesabından açıklama yaparak istifa etti.

Beker şu ifadeleri kullandı;

İYİ Parti çatısı altında artık Ankaralı hemşehrilerim ve Yüce Türk Milleti'ne daha fazla katkı sağlayamayacağımı düşündüğümden, bugün itibariyle İYİ Parti'den istifa ediyorum. Başta çok değerli Ankaralı hemşehrilerim olmak üzere, İYİ Parti İlçe Başkanlarımız, yöneticilerimiz, üyelerimiz, gönüllülerimiz ve İYİ Parti'ye oy vermiş tüm vatandaşlarımızla bugüne kadar nasıl hemhâl olduysak bugünden sonra da kapım ve telefonum her zaman açık olacaktır. Büyük Türk Milleti'ne ve Ankara'mıza her zamanki azim ve inanmışlıkla hizmet etmeye devam edeceğim. Saygılarımla.

DİNLENEN TELEFONLAR, ADAYLARDAN 1 MİLYON TL İSTENDİ SÖYLENTİLERİ...
Hatta parti binasındaki sabit telefonların dinlendiği ileri sürülüyor. İddiaların odağında, milletvekili adaylarından birer milyon TL alındığı söylentisi var.

İYİ Parti'deki binbir kaos, kavga, dövüş ve entrikanın gölgesinde Meral Akşener'in 'abi' dediği Cihan Paçacı ile sorun yaşadığı ortaya çıktı.




İKİ AYDIR GÖRÜŞMÜYORLAR: CİHAN ABİ BENİ YANILTTI
Konuyu Ekrem İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen Sözcü yazarlarından İsmail Saymaz, "Cihan abi de rahatsız" başlıklı köşe yazısıyla gündeme getirdi.

Saymaz Akşener'in Cihan Paçacı ile iki aydır görüşmediğini "Cihan abi beni yanılttı" dediğini öne sürdü.

Partideki 'müstakil seçim' ısrarından rahatsızlık duyduğu konuşulan Paçacı'nın "Tartılacağımız yer seçim ortamı olmamalı. İyi Parti yüzde 10'un altına düşerse çok ciddi problemlerle karşılaşırız" dediği ileri sürülüyor.




POYRAZ VE DİKBAYIR YORUMU: ÇOK CİDDİ RAHATSIZLIK VAR
Ümit Dikbayır ve Uğur Poyraz ile ilgili başlayan dedikodulara değinen Paçacı, "Poyraz ve Dikbayır genel başkanın en yakınındaki iki kişiydi. Her gün genel başkanla beraberdiler. Böyle bir noktaya gelinmiş olması çok ciddi rahatsızlık yarattı" şeklinde konuştu.

"Meral Akşener'in hesapları incelensin" diye dilekçe veren İYİ Partili Ümit Dikbayır ise "Parti dedikoduyla ve iftirayla yönetilir mi? İntikam duygusuyla parti yönetiyorlar. Benim alnım açık, başım dik. Akşener iddilara inanmış, nasıl inandığını ben de anlamıyorum" çıkışında bulundu.



DİKBAYIR'IN ESAS KARIN AĞRISI BELLİ: "AYRI GİRMEYELİM, İMAMOĞLU VE YAVAŞ DESTEKLENSİN"
İsmail Saymaz'a verdiği demeçte esas karın ağrısını dile getiren Dikbayır, yerel seçimlerde ayrı aday göstermeyi doğru bulmadığını dile getiriyor.

Dikbayır şu ifadeleri kullandı;

"Biz Yavaş ve İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı yardımcısı olarak çıkardık. 'İstanbul ve Ankara başarılı' dedik. Şimdi nasıl anlatacağız? Dört sene Yavaş'ın yaptıklarını anlattım Sakarya'da. Nasıl olacak? Doğru bulmuyorum. Kararı illere bırakabilirdik. İller aralarında anlaşırdı.

Hırsla, intikam duygusuyla, sinirle parti yönetilir mi? Yazık günah! Soruyorum: Ankara, İstanbul… Bu belediyeler Millet İttifakı'nda olmasa 29 Ekim böyle kutlanabilir miydi?"



'EKREMCİLER'DEN AKŞENER'E 'İTTİFAK' BASKISI: KOLTUĞUNU KORUYAMAZSIN
Ekrem İmamoğlu güdümünde yayınlar yapan Sözcü'de hem yazarlık hem de yorumculuk yapan İsmail Saymaz ise, Meral Akşener ve müstakil seçim isteyen İYİ Parti kadrolarını hedef aldı.

Saymaz, Akşener'e "Cumhurbaşkanı adaylığı teklif ettiğiniz ve bu olmayınca cumhurbaşkanı yardımcısı yapmak istediğiniz İmamoğlu ve Yavaş'ı neden belediye başkanlığında desteklemiyorsunuz?" sorusunu yöneltti.

Şu ifadeleri kullandı;

İyi Parti seçmeni İmamoğlu ve Yavaş'ı kendisine yakın buluyor. Büyükşehirlerde İyi Partililerle CHP'liler arasındaki sınırlar kayboluyor.

Oyu psikolojik eşiğin altına inen İyi Parti'nin, seçmenini bir arada tutması zor olacaktır. Akşener bile koltuğunu koruyamaz.



"İSTİKAMET ÇİZMEYE KALKANLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ"
Meral Akşener de geride bıraktığımız gün "İyi Parti'ye istikamet çizmeye kalkanlara geçit vermeyeceğiz" sözleriyle ittifak çağrılarına bir kez daha kapıları kapattı.

Tüm bu yaşananlar parti içi kriz gibi görünse de arka planda Meral Akşener'in "ittifaksız seçim" çıkışının olduğu aşikar.

Akşener'in 3-6 Mart sürecinde olduğu gibi masaya tekrar dönerek bir at pazarlığına tutuşması isteniyor. Öyle ki Bahadır Erdem istifasının sebebini "İttifaksız seçime gitmek" olarak açıkça söyledi.

SON KERTEDE ÜST AKIL DEVREYE GİRECEK
Bir başka bomba ise Özel ve Akşener'in ittifakı kuramaması halinde devreye "üst aklın" gireceği yönünde.

Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun ardından Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu ikilisine rest çekmesi sonrası İYİ Parti'nin bir anda karışması dikkatlerden kaçmazken, Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi "İki lider ittifakı kuramazsa iş üst akla kalabilir" dedi.

Selvi şu ifadeleri kullandı;

"CHP medyasında zaman zaman Özgür Özel'in, Meral Akşener'le görüşeceği yönünde haberler çıkıyor. Yazılanlara göre bugün bir araya geleceklerdi. Özgür Özel'e görüşme soruldu. "Yok. Ben de şaşırdım" yanıtını verdi.Ama kurultay gecesinden itibaren böyle bir beklenti var. Özgür Özel'in Akşener'le görüşüp, İstanbul ve Ankara'da ittifak yapılması için ikna etmesi bekleniyor. Aslında dünkü konuşmasında da Akşener'e bir çiçek atıp, görüşmenin zeminini oluşturması bekleniyordu ama o konuya hiç değinmedi. CHP ile İYİ parti arasındaki makas açılıyor, ittifak konusu giderek bir muammaya dönüşüyor. İki lider ittifakı kuramazsa iş üst akla kalabilir."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN