Meral Akşener'den "ittifak için baskı yapılıyor" itirafı: Psikolojik harple karşı karşıyayız

İYİ Parti'de istifaların ardı arkası kesilmedi... Ağır toplar parti ile bağlarını keserken Takvim.com.tr istifaların perde arkasında akçeli işler ile birlikte Meral Akşener'in zorla ittifak için masaya oturtulması olduğuna dikkat çekti. Bugün bir açıklama yapan Meral Akşener kendisine baskı yapıldığını itiraf ederek, "Psikolojik harple karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 17 Kasım 2023, 17:08 Güncelleme 17 Kasım 2023, 19:28
Meral Akşener’den ittifak için baskı yapılıyor itirafı: Psikolojik harple karşı karşıyayız

İÇİNDEKİLER

Genel seçimlerin ardından dağılan muhalefet yerel seçimlere giderken barut fıçısına döndü.

CHP'de koltuğa oturan isim değişirken İYİ Parti'de Meral Akşener "81 ilde aday çıkaracağız" diyerek yerel seçimde ittifak yapmayacaklarını söyledi.

Daha önce "Koltuğundan başka bir şey düşünmeyenlerle uğraştık" diyerek Kılıçdaroğlu'na sallayan Meral Akşener CHP'nin yeni yönetimi Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'na da rest çekerek ittifak olmayacağını söyledi.

Akşener ittifakı bitirirken partideki akçeli işler ile birlikte peşi sıra isitfalar geldi.

AKŞENER REST ÇEKTİ: KAZIK ATAN HERKESİ SİLECEĞİM
Partideki kriz öyle bir boyuta ulaştı ki Akşener geçtiğimiz hafta TBMM kürsüsünden parti içine "İsterse en yakınım olsun. Vallahi billahi değiştireceğim. En yakınım olsun, en güvendiğim olsun. Kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim" ifadeleriyle rest çekti.

Akşener'in zehir zemberek sözlerin muhatabının ise Ümit Dikbayır ve Uğur Poyraz olduğu ortaya çıktı. Bilindiği üzere Ümit Dikbayır, Meral Akşener'in kuzeni. Dikbayır'ın Akşener'in banka hesaplarını incelettiği iddia edilirken Uğur Poyraz'ın Akşener'in aleyhinde konuştuğu gündeme geldi.

ÜMİT DİKBAYIR DİLEKÇE VERDİ: AKŞENER'İN HESAPLARI İNCELENSİN
Akşener'in "Kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim" resti sonrası kuzen Dikbayır'dan bomba bir hamle geldi. İYİ Parti Disiplin Kurulu'na dilekçe veren Ümit Dikbayır, Meral Akşener ve ailesinin, Akşener'in özel kalem müdürü ve eşinin de banka hesaplarının incelenmesini istedi.



İSTİFALAR PEŞ PEŞE GELDİ
Yaşanan gelişmelerin ardından Durmuş Yılmaz, Bahadır Erdem ve Adnan Beker gibi partinin önde gelen isimleri istifa etti.

Bu isimlerin ardından Cihan Paçacı ve 3-4 ismin daha stifa edebileceği konuşuluyor.

TAKVİM.COM.TR PERDE ARKASINI YAZDI: MASAYA OTURTMAK İÇİN BASKILIYORLAR
Takvim.com.tr, İYİ Parti'deki depremin perde arkasında Meral Akşener'i baskı altına alıp ittifaka zorlamak olduğunu yazdı. Öyle ki Bahadır Erdem "ittifaksız yerel seçim kararına itiraz" ettiği için ayrıldığını açık açık söyledi.


MERAL AKŞENER'DEN BASKI YİYİYORUM İTİRAFI: SEÇİME KENDİ ADAYLARIMIZLA GİRECEĞİZ AMA BELLİ GRUPLAR KABUL ETMİYOR
İYİ Parti'yi karıştıran elin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğu konuşulurken Meral Akşener ittifak için baskı yediğini itiraf etti.

Akşener, Kırıkkale'de partisinin il başkanlığını ziyaretinde, İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı Yavuz Kuzucu'yu Kırıkkale belediye başkan adayı olarak belirlediklerini söyledi.

Seçime kendi adaylarıyla gideceklerini belirten Akşener bunun belli gruplar tarafından kabul edilmediğini ifade ederek şunları söyledi:

"Bu adımlarımız bizim hakkımızdır, hukukumuzdur. İlginç bir şekilde belli grupların bunu kabul etmediğini görüyoruz. İYİ Parti olarak böyle bir psikolojik harple karşı karşıyayız ama çok ilginç, tam tersine bizi tabiileştiriyor. Çünkü biz ülkemize faydalı olmak üzere kurulduk. İki yumruk arasında sıkıştırılmış oculuk, buculuk sisteminden Türkiye'yi çıkarıp, makulde buluşturmak, İYİ Parti olarak tekrar aynı sesi duyurmak üzere yola çıktık. Müstakil olarak seçime girme kararımızın bir karşılığı olarak Yavuz Kuzucu'yu bugün itibariyle Kırıkkale belediye başkan adayı olarak ilan ediyoruz."