Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel'e "Ekrem İmamoğlu" uyarısı: Onu sırtından at

Koltuğu Özgür Özel'e kaptıran eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tuttuğu yeni siyasi ofisinde 'intikam' faaliyetlerine tam gaz devam ediyor. Kendisini ziyaret eden isimlere "CHP’yi İmamoğlu’na kaptırmayın" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özgür Özel'e de Ekrem İmamoğlu konusunda uyarıda bulunduğu ortaya çıktı. Kulislere göre Kılıçdaroğlu, "Bir an önce Ekrem’i sırtından at. Yoksa emanetçi olursun. Ne istiyorsan yaparım, sana destek veririm" diyerek Özgür Özel'i uyardı.

Giriş Tarihi 17 Kasım 2023, 09:57 Güncelleme 17 Kasım 2023, 10:22
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’e Ekrem İmamoğlu uyarısı: Onu sırtından at

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel seçimlerin ardından başlayan koltuk kavgası sonrası Kemal Kılıçdaroğlu 13 yıldır oturduğu koltuğu Ekrem İmamoğlu ile hareket eden Özgür Özel'e kaptırdı.

ÖZEL'İN KOLTUĞUNA İMAMOĞLU VESAYETİ
Genel Başkan ne kadar Özgür Özel seçilse de koltuk Ekrem İmamoğlu vesayeti altında...

Seçimin ardından Özgür Özel'i sıkı markaja alan "lider benim" pozu veren ve "köşe"lerle sıkıştıran İmamoğlu, istediği isimleri Parti Meclisine sokarat partiyi hegemonyası altına alacak adımları attı.

Bu adımlardan en dikkat çekeni ise Özgür Karabat'ın mali işlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olması... İmamoğlu böylece partinin kasasını da elinde tutuyor.

EŞBAŞKAN MODELİ!
Ekremci kalemşorlar ise İmamoğlu'nun CHP'nin fiili eşbakanı olduğunu söyledi. Son olarak İmamoğlu, Özgür Özel'i Hatay ve Osmaniye gezilerinde takip etti.

KEMAL KILIÇDAROĞLU İNTİKAM HAMLELERİNE HIZ VERDİ
Koltuğu Özgür Özel'e devredeceği gün genel merkezdeki çalışma arkadaşlarına "Şimdilik hoşçakalın" diyerek geri dönmek için elinden geleni yapacağının sinyalini veren Kılıçdaroğlu çalışmalarına hız verdi.


Fotoğrafta: Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara Çankaya'da bulunan siyasi çalışma ofisi

"CHP'Yİ İMAMOĞLU'NA KAPTIRMAYIN"
Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da bir siyasi çalışma ofisi tutarak İmamoğlu karşıtı çalışmalara başladı. Son olarak Kılıçdaroğlu'nun kendisini ziyaret eden partililere "CHP'yi İmamoğlu'na kaptırmayın, direnin" mesajı verdiği ve "Partiyi ANAP'laştırmak istiyor" dediği gündeme gelmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özgür Özel'e de Ekrem İmamoğlu konusunda uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi Kılıçdaroğlu'nun Özel'e "Bir an önce Ekrem'i sırtından at." dediğini yazdı.

Selvi'nin ifadeleri şu şekilde:

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayı kaybettikten sonra evine çekilip torun seveceğini bekleyenler yanıldı.

Kılıçdaroğlu, Ankara'da ofis açıp çalışmalara başladı. Belli ki kapanmamış bir hesabı var. Çünkü gruplar halinde CHP'lilerle görüşmeler yapıyor.

Ben en çok Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasındaki görüşmeyi merak ediyordum. Çünkü Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i hep destekledi. Veliahtı gibiydi. Öyle ki kendi adına grup başkanı olmasını sağladı. Ama her Sezar'ın bir Brütüs'ü olduğu gibi Özgür Özel karşısında yenilgiyi yaşadı.

Kılıçdaroğlu zaman zaman celallense de sinirleri alınmış gibi hareket edebilen birisi. Özgür Özel'in eşiyle birlikte evinde ziyaret etmesi sırasında da sakin bir görüntü vermişti.

Kılıçdaroğlu yakın çevresine Özgür Özel'in ziyaretinden memnuniyet duyduğunu paylaşmış. Önemli tavsiyelerde bulunduğunu anlatmış. Zaten Özgür Özel de kendisine bir tavsiyesi olup olmadığını sormuş.

TARİHİ BİR UYARIDA BULUNMUŞ
Eski genel başkan olarak Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'e çok tarihi bir uyarıda bulunmuş.

"Bir an önce Ekrem'i sırtından at. Emanetçi olursun, genel başkan olamazsın. Ne istiyorsan yaparım, sana destek veririm" demiş.

Kılıçdaroğlu, CHP'ye ilk genel başkan olduğunda Önder Sav'ın gölgesi altındaydı. Ne zaman ki Önder Sav'ı harcadı, o zaman CHP Genel Başkanı oldu. Bu süreci yaşadığı için Özgür Özel'e, 'Ekrem'i sırtından at yoksa emanetçi genel başkan olmaktan kurtulamazsın' şeklinde tavsiyede bulunuyor.

Bu test edilip onaylanmış bir tecrübe.

Kılıçdaroğlu'nun bir grup Parti Meclisi üyesiyle yaptığı toplantıda, "CHP'yi İmamoğlu'na kaptırmayın. Partiyi ANAP'laştırmak istiyor" dediğini Yeni Şafak gazetesi yazdı.

İMAMOĞLU İLE MÜCADELE
Benim anladığım Kılıçdaroğlu partisine yönelik bir strateji izliyor. Kurultayı kaybetmesinin nedeni olarak Ekrem İmamoğlu'nu görüyor. Özgür Özel üzerinden Ekrem İmamoğlu'yla mücadele etmeye çalışıyor.

Tabii bu etkili olur mu? Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'yla mücadeleyi göze alacak mı yoksa yerel seçimlere kadar emanetçi olarak devam etmeyi mi tercih edecek? Tüm bunlar belirsiz ama net olan bir şey var. Kılıçdaroğlu, pes etmiyor."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN