Filistin'in cesur kızı! Yıllar önce İsrail askerlerini tokatlayan Ahed Tamimi A Haber'e konuştu

İsrail'in Filistinli müslümanlara yönelik uyguladığı soykırım kanlı bir şekilde devam ediyor! Bölgeden sıcak gelişmeleri aktaran A Haber Filistin'in cesur kızı olarak bilinen Ahed Tamimi ile röportaj yaptı. 2017 yılında İsrail askerlerine attığı tokatla tanınan Ahed Tamimi o gün yaşadıklarını anlattı.

Giriş Tarihi 20 Ekim 2023, 16:24 Güncelleme 20 Ekim 2023, 16:54
Filistin’in cesur kızı! Yıllar önce İsrail askerlerini tokatlayan Ahed Tamimi A Haber’e konuştu

İÇİNDEKİLER

İşgalci İsrail, Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonunun ardından katliama başladı.

Gazze'de elektiriği suyu ve gıdayı kesen siyonistler fosfor bombası kullanarak savaş ve insanlık suçu işledi. Camileri, okullları hastaneleri hedef alan siyonistler kadın çocuk dinlemeden katletti.

A HABER FİLİSTİN'İN CESUR KIZINA ULAŞTI
A Haber bölgede yaşanan gelişmeleri anbean takip ederken Filistin'in cesur kızı olarak bilinen Ahed Tamimi ile röportaj yaptı.

2017 yılında İsrail askerlerine attığı tokatla tanınan Ahed Tamimi o gün yaşadıklarını anlattı.

Tamimi şunları söyledi:

"Ben askere tokat attığımda onlar benim evimdeydi. 13-14 yaşlarında olan kuzenimi başından vurdular.

KUZENİMİ BAŞINDAN VURAN ASKERE TOKAT ATTIM
Vurduktan sonra bize kuzenimin öldüğünü söylediler. Ama ölmemişti, başından yarakanmıştı. Şu anda da o kuzenim hapiste. Orada kuzenimi vuranm askere tokat attım.

Ona tokat atığım için beni tutukladılar, 8 ay boyunca hapiste kaldım. Bana işkence yaptılar, ailemi arkadaşlarımı görmeme onlarla konuşmama izin vermediler."

"DEĞİŞEN TEK ŞEY İSRAİL'İN ZULMÜ"
Tamimi'ni açıklamalarının ardından konuşan A Haber muhabiri Özlem Aktay, "Aradan yıllar geçti bu coğrafyada değişen tek şey İsrail'in zulmü oldu. O da artarak devam ediyor. Gazze'de hastaneler bombalanıyor. Siviller öldürülüyor ve soykırım yaşanıyor. Bu noktada Ahed Tamimi de bu soykırımın durmasını istiyor ve gösterilerde en önde yer alan isim oluyor." ifadelerini kullandı.

8 AY CEZAEVİNDE KALDI
Filistin direnişinin sembol isimleri arasında gösterilen Ahed Tamimi 15 Aralık 2017'de İsrail askerine tokat attığında 16 yaşındaydı.

Tamimi İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da bulunan Nabi Saleh köyündeki evinin önüne gelen iki İsrail askerine bağırmış, tokat atmış ve itmişti. 2017 yılında tutuklanan Ahed Tamimi cezaevinde 8 ay kalıp daha sonra tahliye edilmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN