Akşener İstanbul'da İmamoğlu mu diyecek? İP'teki istifaların perde arkası ortaya çıktı! Buğra Kavuncu'nun "Blöf yapmıyoruz" açıklaması sonrası bomba iddia

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP ile iş birliğini tamamen bitirdiğini açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha sonra açık kapı bırakmış ve bu durum pazarlık olarak yorumlanmıştı. Hatta genel merkez, iş birliği yapalım diyen partililerin kalemini kırmaktan çekinmemişti. Konuyla ilgili yeni bir gözdağı da İYİ Parti Teşkilat Başkanı Satuk Buğra Kavuncu'dan geldi. Kavuncu, yeni çatlak ses çıkmaması için "Blöf yapmıyoruz" dedi. Ancak yaşanan bu gelişmelerin ışığında gerçekleştirilen CHP İstanbul İl Başkanı seçiminin ardından yeni bir iddia geldi. Kulislerde İmamoğlu'nun adayı Özgür Çelik'in başkan olmasıyla birlikte Meral Akşener'in "İstanbul istisna" diyeceği konuşulmaya başlandı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 10 Ekim 2023, 09:57 Güncelleme 10 Ekim 2023, 10:05
Akşener İstanbul’da İmamoğlu mu diyecek? İP’teki istifaların perde arkası ortaya çıktı! Buğra Kavuncu’nun Blöf yapmıyoruz açıklaması sonrası bomba iddia

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde büyük bir hezimet yaşayan Kemal Kılıçdaroğlu'na verdiği destek nedeniyle pişman olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı açıklamalarla Bay Kemal'i sert sözlerle eleştirdi.

Akşener, Kılıçdaroğlu'nun nefsine yenik düştüğünü ifade ederken, yerel seçimlerde tüm illerde ayrı adayla seçime gireceklerini duyurdu.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ...
Partilerinin CHP'ye seçim kazandırmak için kurulmadığını söyleyen Akşener, İstanbul ve Ankara'da da İmamoğlu ile Yavaş'ın üstünü çizdiklerini ima etti.

"KAYBETMEYİ GÖZE ALIYORUZ"
Akşener bu isimler için "Biz kendilerini cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdik kabul etmediler. Kararlılık başka bir şey… Kaybetmelerini göze alıyoruz!" ifadelerini kullandı.

ZORLU DA MESAJI VERDİ
Bu açıklamalar sonrası İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu partisinin yerel seçim kararını açıkladı. Kürşad Zorlu, "Yerel seçimlerde İYİ Parti 81 ilde kendi adaylarıyla girecek" dedi. Zorlu Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş mesajı da verdi.

"81 İLDE KENDİ ADAYIMIZLA SEÇİME GİRECEĞİZ"
Kürşad Zorlu, "31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde Türkiye genelinde 81 il ve ilçelerinde partimizin kendi adaylarının teşkilatlarımızın görüşlerinin yanı sıra her seçim çevresinde aday adaylarımıza yönelik halkın eğilim ve tercihlerinin dikkate alınarak tespit edilmesine karar verilmiş olup, sürecin yönetiminde parti başkanlık divanımız yetkilendirilmiştir." dedi.

"İTTİFAK SEÇİMDEN SONRA ZATEN BİTTİ"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İYİ Parti'nin 81 ilde aday çıkarma kararına yönelik yaptığı konuşmada "Bir siyasi partinin aldığı kararı saygı ile karşılayacağız. Seçimden sonra kurduğumuz ittifak zaten bitti." ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'NDAN AKŞENER'E: YAPMA ABLA

Akşener İstanbul ve Ankara konusunda rest çekse de özellikle Ekrem İmamoğlu ittifakın devam etmesi gerektiğini vurgulayarak Akşener'e mesaj gönderdi. İmamoğlu yaptığı açıklamada "Sayın Akşener, İYİ Parti ve yöneticileriyle müzakerenin diyaloğun çok sağlıklı bir şekilde yürütülebileceğini, yönetilebileceğini düşünüyorum. Elbette bunun karşılıklı gerekleri var, zaman gösterecek" dedi.

BİRKAÇ İSMİN KALEMİ KIRILDI
İYİ Parti bir yandan keskin açıklamalar yaparken diğer yandan açık kapı bırakmayı da ihmal etmedi. Parti sözcüsü "İş birliği yok" derken Genel Başkan Meral Akşener, "Bazı yerlerde bazı anlaşmalar yerelde olabilir. Onları henüz konuşmuş değiliz" sözleri pazarlıkta el yükseltme olarak yorumlandı.

Hatta pazarlık uğruna birkaç ismin kalemini kırmaktan bile çekinilmedi. CHP ile iş birliği yapılması gerektiğini savunan bazı İYİ Partili yöneticiler görevlerinden alındı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından yeni bir çatlak sesin çıkıp pazarlığı bozmaması için İYİ Parti Teşkilatlandırma Başkanı Satuk Buğra Kavuncu ile diğer üyelere gözdağı verilmeye çalışılıyor.

KAVUNCU: BAZILARI BLÖF YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYOR AMA...

Bu gelişme sonrası İYİ Parti Teşkilatlandırma Başkanı Buğra Kavuncu, Köylüoğlu ile yaptığı telefon görüşmesini CHP yandaşı Sözcü'de anlattı

Kavuncu yaptığı açıklamada "İl Başkanımız Faruk Köylüoğlu'nu aradım. Partimizin aldığı kararla alakalı farklı bir düşünceniz varsa bunu da eğer bu şekilde dile getirecekseniz, yani partinin almış olduğu kararı uygulayamayacaksanız o zaman genel başkanımızın da bilgisi dahilinde bu şartlar altında çalışmamızın mümkün olmayacağını söyledim. Partimizin seçimlere kendi adaylarımızla katılacağımız yönündeki netliğimizi, kararlılığımızı da göstermiş olduk. Partimizin kararı net. Bunu uygulama konusunda da kararlıyız. Bazılarının blöf yaptığımız, pazarlık konusu yaptığımız şeklindeki iddialarının da gerçekçi olmadığını bu uygulamalarımız da ortaya koyuyor. Genel Başkanımız Meral Akşener'in de açıkladığı gibi kendi adaylarımızla seçime katılacağız. Buna Ankara ve İstanbul da dahil." ifadelerini kullandı.

ANKARA KULİSLERİ HAREKETLENDİ
Yaşanan tüm bu olayların gölgesi altında gerçekleşen CHP İstanbul İl kongresinde de dikkat çeken birkaç nokta vardı.

Meral Akşener'in 'Fatih'i' İmamoğlu'nun desteklediği aday Özgür Çelik, CHP İstanbul İl Başkanı seçildi.

Çıkan sonuç sonrası Ankara kulisleri hareketlendi. İki parti arasında da Meral Akşener'in İstanbul için "İstanbul istisna" diyerek İmamoğlu'nu destekleyeceği konuşulmaya başlandı.

İSTANBUL İSTİSNA DERSE ŞAŞIRMAM
Konuyu köşesine taşıyan İmamoğlu'nun adayının kazanmasıyla birlikte Akşener'in İstanbul'da aday çıkarma kararında değişiklik olacağını ifade eden Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, şunları yazdı:

Çıkan sonuçta delege borsası veya iş ayarlamaları mı etkili oldu yoksa bu konuşma mı ya da hepsi birden mi bilemem ama delegenin tercihi, İmamoğlu'nun genel başkanlık iddiasının önünü açmaya yetti.

Ayrıca, ablası Meral Akşener'le mevcut ilişkiyi sürdürmenin kapısı da aralanmış oldu. Bu durumda Akşener, "Her ilde kesin aday çıkartacağız" sözünden geri adım atıp "İstanbul istisna" derse hiç şaşırmam. Hatta Akşener'in bununla birlikte 4 Kasım'da yapılacak kurultayı beklediği ve ona göre İstanbul'da aday çıkartıp çıkartmayacağına karar vereceği de şaşırtmaz.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN