Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı: Güvenlik seviyesi 3'e çıkartıldı! İsrail limanlarına uğrayacak gemiler için flaş uyarı!

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonun ardından İsrail abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırıların dozunu artırdı. Gelişmeler sonrası Türkiye'den flaş bir karar geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İsrail limanlarına uğrayacak gemilerin güvenlik seviyesinin 3'e çıkarıldığını açıkladı.

Giriş Tarihi 10 Ekim 2023, 10:02 Güncelleme 10 Ekim 2023, 10:21
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı: Güvenlik seviyesi 3’e çıkartıldı! İsrail limanlarına uğrayacak gemiler için flaş uyarı!

İÇİNDEKİLER

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İsrail limanları ile ilgili flaş bir karar aldı.

GÜVENLİK SEVİYESİ 3'E ÇIKARTILDI
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İsrail'de yaşanan gelişmeler dikkate alınarak, İsrail limanlarına uğrayacak ve bu limanların açıklarında seyir yapacak Türk bayraklı gemilerin "güvenlik seviyesi 3'e" çıkartılmıştır. Süreç bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.