'Taarruz' değil tutarsızlık! Muğlak tutum sergileyen Akşener'in 'ittifak' kumarı: CHP'den "İYİ Parti açık kapı bıraktı" yorumu

Büyük Taarruz'un yıl dönümü olan 26 Ağustos'ta "Kendi kadrolarımızla milletin huzuruna çıkacağız" diyen Meral Akşener, 24 saat geçmeden 'yapmam' dediği ittifaka 'iş birliği' kılıfı uydurdu. Bu siyasi tutarsızlık akıllara Akşener'in 3-6 Mart sürecinde 'kumar' diyerek dağıttığı masaya geri oturmasını getirirken; CHP'den "İYİ Parti bize açık kapı bıraktı" yorumu geldi. CHP'li kaynaklar, Meral Akşener'in oylarını artırmak için kendi alanını tahkim etmeye çalıştığını öne sürerek "CHP ile İYİ Parti birlikteliğiyle ulaşılacak sonuçlar ortada" çıkışını yaptı.

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2023, 09:49 Güncelleme 28 Ağustos 2023, 10:50
’Taarruz’ değil tutarsızlık! Muğlak tutum sergileyen Akşener’in ’ittifak’ kumarı: CHP’den İYİ Parti açık kapı bıraktı yorumu

İÇİNDEKİLER

Türkiye yerel seçimlere giderayak muhalefetin riyakar ve tutarsız siyasetini şahitlik ediyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Büyük Taarruz'un yıl dönümünde Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP kadrolarını yaylım ateşine tuttu. "Kendi kadrolarımızla milletin huzuruna çıkacağız" diyen Akşener daha bu çıkışının üzerinden 24 saat geçmeden 'yapmam' dediği ittifaka kılıf buldu.


"YAPMAM" DEDİĞİ İTTİFAKA KILIF BULDU
Fondaş İsmail Saymaz'a konuşan Akşener, "Yerel seçimde ittifak yok, bazı yerlerde işbirliği olabilir" sözleriyle muğlak bir tutum sergiledi.

Saymaz'ın "Her ilde belediye başkan adayı çıkarma kararınız İstanbul ve Ankara'yı da kapsıyor mu?" sorusunu yanıtlayan Akşener, "Biz her yerde tek başına girecekmişiz gibi çalışma yapıyoruz. Yerelde teşkilatlar birbiriyle çalışma yapabilir. Bugünden bir şey söylemek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Akşener, "Bazı yerlerde bazı anlaşmalar yerelde olabilir. Onları henüz konuşmuş değiliz" açık kapı bırakmayı da ihmal etmedi.




BÜYÜK TAARRUZ MASKE 'BÜYÜK KUMAR' ESAS
Takvim.com.tr, Meral Akşener'in siyasi tutarsızlığına "Büyük Taarruz maske 'büyük kumar' esas! Dağıttığı masaya 3 gün sonra geri oturan Akşener "yapmam" dediği ittifaka kılıf buldu" başlıklı haberiyle dikkat çekti.

Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken, CHP'den "Akşener kapıyı açık bıraktı" yorumu geldi.

CHP'DEN "AKŞENER AÇIK KAPI BIRAKTI" YORUMU
İYİ Parti liderinin Afyon'da yaptığı 'Büyük Tarruz' konuşmasını takip eden CHP kaynakları, "CHP ile İYİ Parti birlikteliğiyle ulaşılacak sonuçlar ortada" çıkışını yaptı.



Akşener'in sözlerine altı oktan gelen değerlendirme şöyle;

"Henüz yerel seçim atmosferine de girilmediği için herkesin kendi siyasetini izlemesi, oylarını arttırmak için kendi alanını tahkim etmeye çalışması doğal. O nedenle eski ittifak ortağı partilerden gelen açıklamalara kurumsal tepki vermiyoruz. Anlayışla karşılıyoruz. Akşener'in açıklamalarının tümüne bakınca farklı mesajlar da içerdiği görülecektir. Örneğin üzerinde çok durulan, 'Seçime herkes tek başına girsin' çıkışını biz 'Türkiye artık ittifak siyasetini bir kenara bıraksın' mesajı olarak anladık, yoksa 'Biz ittifak yapmayacağız' diye değil. Bu önemli bir vurguydu. Çeşitli koşullara bağlı olarak işbirliğinin mümkün olabileceği konusunda da kapıları kapatmadı, aksine kapıyı açık bıraktı. Nihayetinde CHP ile İYİ Parti birlikteliğiyle ulaşılacak sonuçlar ortada."



"YİNE GÖRECEKSİNİZ, DÖNECEK İTTİFAK YAPACAK!"
Meral Akşener'in Afyon'da yaptığı 'Büyük Taarruz' temalı açıklamalarını değerlendiren eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, "Masadaki ortakların hepsine racon kesti, fırça çekti ve 'Hiçbirinizi istemiyorum' dedi. Kemal Bey'e de hatta iki tane çok methettiği belediye başkanına da. Bundan sonraki seçimlerde yine göreceksiniz, dönecektir. Yine ittifak yapacak" şeklinde konuştu.

"İYİ Parti'nin ayrı girerse hiçbir yerde seçimi kazanacağını zannetmiyorum" diyen Sevigen, "Meral Hanım en sonda açık kapı bıraktı. Hatta MHP'ye bile açık kapı bıraktı" ifadelerini kullandı.



SİYASİ TUTARSIZLIK: 'KUMAR' DEDİĞİ MASAYA OTURDU, "İTTİFAK YOK" DEYİP İŞ BİRLİĞİNE KAPI ARALADI
Tam da bu noktada akıllara Akşener'in 3 Mart 2023'te 'kumar' ve 'noter' masası diyerek dağıttığı masaya 6 Mart 2023'te tekrar oturması geldi.

Aynı Akşener'in 26 Ağutos'taki Büyük Taarruz konuşmasında 'ittifak yok' algısı yayıp demeçlerde 'yerelde iş birliği olabilir' mesajı vermesi siyasi tutarsızlığı bir kez daha açık etti.