CHP'de kaos bitmiyor! Kemal Kılıçdaroğlu aday olmayacak mı? Ekrem İmamoğlu "direkten" döndü... "Hezimet kaçınılmaz"

CHP'de her gün yeni bir kaosun fitili ateşleniyor. Dün İstanbul İl Kongresi'ni Ekrem İmamoğlu'nun desteklediği Özgür Çelik önde tamamladı. Kongreye Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayı Cemal Canpolat'ın itiraf niteliğindeki açıklamaları damga vurdu. İBB'deki liyakatsizliği ve talanı itiraf eden Canpolat, İmamoğlu'nun kendisine oy verecek delegeleri işe aldığını söyledi. İmamoğlu bu sözlere "Ayıptır. Rezil olduk millete" diyerek tepki gösterirken olay iddialar gündeme geldi. Ekrem İmamoğlu'nun istifanın eşiğinden döndüğü iddia edilirken CHP'ye yakın isimler bu kavganın ardından yerel seçimlerde hezimetin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. Bir diğer önemli iddia ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda aday olmayacağı yönünde...

Giriş Tarihi 09 Ekim 2023, 13:18 Güncelleme 09 Ekim 2023, 13:46
CHP’de kaos bitmiyor! Kemal Kılıçdaroğlu aday olmayacak mı? Ekrem İmamoğlu direkten döndü... Hezimet kaçınılmaz

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi'nde kaos eksik olmuyor...

"Değişim" diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz diken Ekrem İmamoğlu ile "Tavşan aday" Özgür Özel'in başını çektiği "Değişimciler" ile Kemal Kılıçdaroğlu destekçileri arasındaki kavgada yeni perde aralandı.

İSTANBUL'DA İMAMOĞLU'NUN ADAYI KAZANDI
Kurultaya giderken yaşanan kavgaların gölgesinde İstanbul İl Kongresi dün yapıldı.

CHP'nin eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik'in aday olduğu kongrede, oyların 342'sini Çelik, 310'unu Canpolat aldı.


Fotoğrafta: Özgür Çelik

Özgür Çelik'in CHP İstanbul İl Başkanlığına seçildiği kongrede, yönetim ve disiplin kurullarının asil ve yedek üyeleri ile kurultay delegeleri de belirlendi.

CEMAL CANPOLAT EKREM İMAMOĞLU'NUN KİRLİ ÇAMAŞIRLARINI İFŞA ETTİ
Kongreye Cemal Canpolat'ın itiraf niteliğindeki sözleri damga vurdu.


Fotoğrafta: Cemal Canpolat

"CHP'lilerin başka partiler üzerinden işe girmesini içime sindiremiyorum!" diyen Canpolat "CHP delegelerini, size oy vermek için işe aldığınız bir dönemi kabul edemiyorum." ifadeleriyle İBB'deki liyakatsizliği ifşa etti.

"REZİL OLDUK MİLLETE"
İmamoğlu bu sözlerin ardından salondan çıkarken söylenenlere tepki gösterdi. İmamoğlu, "Bu denir mi ya? Allah'ım şov gibiydi ya. Ayıptır ya, rezil olduk millete. Türkiye izliyor bizi." dedi.

OLAY İDDİALAR
Yaşananların ardından olay iddialar gündeme geldi.

Ekrem İmamoğlu'nun istifanın eşiğinden döndüğü iddia edilirken CHP'ye yakın isimler bu kavganın ardından yerel seçimlerde hezimetin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti.

Bir diğer önemli iddia ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda aday olmayacağı yönünde...

"KEMAL KILIÇDAROĞLU ADAY OLMAYABİLİR"
CHP yandaşı Şaban Sevinç sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmayabileceğini söyledi. Sevinç, "İlginç… Kemal Kılıçdaroğlu Kurultayda aday olmayabilir yorumları gelmeye başladı." dedi.

"EKREM'E YAN BAKAN TASFİYE OLACAK"
Sevinç yaptığı bir diğer paylaşımda ise, "Salondan çıkan örgüt kararı şunu da gösterdi ki bundan sonra muhalefette Ekrem İmamoğlu'na yan bakan tasfiye olacak." ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU ADAY OLMAZSA YUNUS EMRE ADAY OLACAK"
Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmayabileceğini dillendiren bir diğer isim ise Ekrem İmamoğlu'na yakın Altan Sancar oldu.

Sancar, "Kılıçdaroğlu bu tablodan sonra aday olmazsa CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre Bey'in aday olma ihtimali üzerinde duruyorum." ifadelerini kullandı.

Sancar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Kayseri Kurultay Delegeleri Kemal Bey'in aday gösterilmesi için imzaları toplamışlar. Kemal Bey aday olmazsa Parti Meclisi toplantısında verdiği isimler ortada. Yunus Emre… Bu ihtimal güçlenmiş olabilir. İstanbul Kongresinden çıkan sonuç evet değişim lehine 196 delege Çelik'in listesinden seçildi. Bu delegelerden çoğu değişim lehine oy kullanacaktır. Diğer Kongrelerle de birleştirdiğimiz zaman Kemal Bey'in aday olmama ihtimali söz konusu olabilir. Asıl yarış belediye başkan adaylarını belirleyecek olan parti meclisinde yaşanacak. Bu birinci nokta.

Kemal Bey'İn aday olmama ihtimali dillendiriliyor. Kılıçdaroğlu bu tablodan sonra aday olmazsa CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre Bey'in aday olma ihtimali üzerinde duruyorum."

EKREM İMAMOĞLU DİREKTEN DÖNDÜ
Sancar öte Canpolat'ın yaptığı açıklamaları işaret ederek "Ekrem Bey'in belki de CHP'de yolculuğunun sona erişinden son anda dönüldü." ifadelerini kullandı.

"OLAĞANÜSTÜ KONGRE"
CHP'deki kavgaya ilişkin konuşan bir diğer isim ise Sözcü Yazarı İsmail Saymaz oldu. İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen Saymaz yaşanan kavgalar sonucunden CHP'nin yerel seçimleri kaybedeceğini söyleyip olağanüstü kurultayı işaret etti.

Saymaz şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu cephesi İmamoğlu'ndan kurtulabilmek için İstanbul'u gözden çıkardığını ortaya koydu. Mansur Yavaş'ı da gözden çıkarabilirler. İmamoğlu'nu yerden yere vurdular ve Kılıçdaroğlu'nu coşku içinde karşıladılar. Olan biteni hayret içinde izledim. Bu ruh halindeki insanlar için İstanbul gerçekten fazla.

Bu kongrenin siyasi sonucunda neler olacak? İmamoğlu elini yükseltmiş oldu. Özgür Özel'in eli güçlenmiş oldu. İstanbul kongresi kazanmaya yeter mi bunu bilemeyiz.

"OLAĞANÜSTÜ KURULTAY OLACAKTIR"
Bu kurultay CHP'de iç hesaplaşmayı bitirmeyecek. Kılıçdaroğlu kazansa bile yerel seçimler sonrası olağanüstü kurultay olur. Burada iki grubun final maçı 5 Kasım tarihinde yapılacak olağan kurultay olmaz.

"YEREL SEÇİMLERDE HEZİMET KAÇINILMAZ"
Yerel seçimden çıkacak sonuca göre yeniden bir kurultay olacaktır. Bu kurultayda Kılıçdaroğlu kazansa bile yerel seçimlerde hezimetin yaşanması kaçınılmaz. Özgür Özel kazanırsa da Kılıçdaroğlu destekçileri partiyi olağanüstü kurultaya götürmek için bastıracak."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN