Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayı Cemal Canpolat'tan salvo yiyen Ekrem İmamoğlu küplere bindi: Bu neydi ayıp ya, rezil olduk

CHP'de koltuk savaşının gölgesinde süren delege savaşları tam gaz devam etti. CHP'nin İstanbul İl Başkanı bugün düzenlenen 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayı Cemal Canpolat, 'değişim' diyen Ekrem İmamoğlu'nu yerden yere vurdu. Ekrem İmamoğlu'nun 'liyakat' yalanını deşifre eden Canpolat, "CHP delegelerini, size oy vermek için işe aldığınız bir dönemi kabul edemiyorum" ifadelerini kullandı. Tüm bu yaşananların ardından kongre çıkışı Ekrem İmamoğlu küplere bindi. Salondan tepki göstererek ayrılan İmamoğlu, "Allah'ım, Yarrabim ya şov gibiydi. Rezil olduk ya" dedi. Dışarda da tepkisini sürdüren İmamoğlu, "Çok çirkinleştirdiler, çok yalan konuştular, çok kötülük yaşattılar bize." diye konuştu.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2023, 01:00 Güncelleme 09 Ekim 2023, 01:20
Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayı Cemal Canpolat’tan salvo yiyen Ekrem İmamoğlu küplere bindi: Bu neydi ayıp ya, rezil olduk

İÇİNDEKİLER

Koltuk kavgasının gölgesinde adım adım kurultaya giden CHP'de delege savaşları da baş gösterdi.



CHP'li delegeler 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde il başkanını seçmek için sandık başına gitti. Adaylar ise her seferinde 'değişim' talebini yineleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun desteklediği Özgür Çelik ve Kılıçdaroğlu'nun desteklediği Cemal Canpolat olmuştu.



İMAMOĞLU'NDAN KONGREDE DEĞİŞİM MESAJI
Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'in katılmadığı katılmazkeni, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ise kongredeki yerini aldı. İmamoğlu kürsüde 'değişim' vurgulu açıklamalarda bulundu.

"BAŞARACAĞIZ, ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ"
"100. yılı daha mutlu yaşamak isterdik" diyen İmamoğlu, "Başaracağız, asla vazgeçmeyeceğiz" diyerek Kılıçdaroğlu'na gönderme yaptı.

Kılıçdaroğlu ve A Takımı'nı sert sözlerle eleştiren İmamoğlu, "Parti içinde düşman gibi davranmanın asla yeri yoktur. Birilerini işaret edip düşmanlaştırmaya çalışanlar CHP'nin yüzyıllık mücadelesine kötülük yaparlar" dedi.



İYİ PARTİ VE HDP'YE İTTİFAK MESAJI
"Yeni bir hikayeye ihtiyacımız var" diyerek Kılıçdaroğlu'na "Bırak git" mesajı gönderen İmamoğlu, "Birlikte İstanbul İttifakı'nı kuracağız" sözleriyle HDP ve İYİ Parti'ye mesaj gönderdi.

2028 HEDEFİNİ İLAN ETTİ
2028 hedefini ilan edip CHP koltuğuna göz kırpan İmamoğlu, "2024'de yerel seçimleri kazanıyoruz. Sonra 2028'de cumhurbaşkanlığını kazanıyoruz" dedi.



İMAMOĞLU'NUN "LİYAKAT" YALANI DEŞİFRE OLDU
Öte yadan Ekrem İmamoğlu'ndan sonra konuşan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklediği CHP İstanbul İl Başkanı Adayı Cemal Canpolat, Erkem İmamoğlu'nun torpille işe alım yaptığını açık açık ifşa etti.

"DELEGELER OY İÇİN İŞE ALINDI"
"CHP'lilerin başka partiler üzerinden işe girmesini içime sindiremiyorum!" diyen Canpolat hızını alamadı ve "CHP delegelerini, size oy vermek için işe aldığınız bir dönemi kabul edemiyorum." dedi.



"BAKAN OLMAK İÇİN KAPIDA BEKLEYENLER DEĞİŞİMCİ OLDU"
Canpolat ayrıca "4 gün önce Genel Başkan için gözyaşı dökenlerin, Bakan olmak için kapıda bekleyenlerin 'Değişim' diye ortaya çıkmasını kabul edemez bu parti!" diye ekledi.

Canpolat konuşması boyunca sık sık değişimcilere yüklendi ve Kılıçdaorğlu destekçilerinden alkış aldı.



EKREM İMAMOĞLU KÜPLERE BİNDİ: REZİL OLDUK
Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayı Cemal Canpolat'tan çok ağır sözler yiyen Ekrem İmamoğlu kongre çıkışı küplere bindi. Salondan tepki göstererek ayrılan İmamoğlu, "Allah'ım, Yarrabim ya şov gibiydi. Rezil olduk ya" ifadelerini kullandı.


"ÇOK ÇİRKİNLEŞTİRDİLER"
Dışarda da tepkilerini sürdüren Ekrem İmamoğlu, Cema Canpolat'a sallamaya devam ederek, "Çok çirkinleştirdiler, çok yalan konuştular, çok kötülük yaşattılar bize." diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN