CHP'de "delege" savaşı! Ekrem İmamoğlu "ikna odaları" kurdu

"Değişim" diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz diken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile genel merkez arasındaki savaş sürüyor. İstanbul İl Başkanlığı yarışında Özgür Çelik'i destekleyen Ekrem İmamoğlu'nun "ikna odaları" kurduğu öğrenildi. İmamoğlu’nun kararsız delegelerle Emirgan Büyükşehir Tesisleri’nde birebir görüştüğü öğrenilirken, Harbiye Hilton’da da Özgür Çelik’in kendisine ayrılan katta delegeleri CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman ile ikna etmeye çalıştığı ortaya çıktı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 07 Ekim 2023, 09:13 Güncelleme 07 Ekim 2023, 09:15
CHP’de delege savaşı! Ekrem İmamoğlu ikna odaları kurdu

İÇİNDEKİLER

CHP'de İstanbul İl Başkanlığı seçimlerine geri sayım yaşanırken savaş daha da alevlendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerde karnesine bir mağlubiyet daha yazdırdı.

Hezimetin hemen ardından "Değişim" çıkışı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz dikerek paralel bir CHP kurdu. Zoom cuntasını bile toplayan Ekrem İmamoğlu daha sonra rotayı yeniden İBB'ye kırdı.

ÖZEL VE İMAMOĞLU BİRLİKTE HAREKET EDİYOR
İmamoğlu, "Ekrem İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var" diyen CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in adaylığına destek verdiğini duyurdu. Takvim.com.tr İmamoğlu ile Özel'in ortak hareket ettiğine işaret ederek "Tavşan aday" formülünü gündeme getirdi.

KURULTAYA GİDERKEN KAVGALAR ALEVLENDİ
Yaşanan gelişmelerin ışığında CHP son sürat Kurultay'a gidiyor. Kasım ayında yapılması planlanan kurultay öncesi il kongreleri devam ederken gözler İstanbul'a çevrildi. İstanbul İl Başkanlığı seçimi 8 Ekim'de gerçekleştirilecek.

"DEĞİŞİMCİLERİN" ADAYI: ÖZGÜR ÇELİK
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun destek verdiği Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik'in ile CHP'nin eski il başkanlarından ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun destek verdiği Cemal Canpolat'ın aday olduğu yarışta ilginç gelişmeler yaşandı.

EKREM İMAMOĞLU İKNA ODALARI KURDU
İstanbul'da adayların belli olmasının ardından taraflar hamlelerini hızlandırdı. Kemal Kılıçdaroğlu yardımcıları aracılığıyla Canpolat için delegeleri ablukaya alırken Ekrem İmamoğlu da delege avını sürdürüyor.

Özgür Çelik'in kazanması için tüm imkanlarını seferber eden Ekrem İmamoğlu bu kez de delegeleri ikna odalarına aldı. İBB yönetiminde olan bütün billboardlarda, reklam panolarında Özgür Çelik'in afişleri asılırken "Sosyal adaleti sağlamak için İstanbullunun parasını, İstanbul'un yoksuluna dağıtacağım" diyen İmamoğlu'nun CHP'nin İstanbul seçimlerine İBB bütçesiyle müdahalesi tam gaz devam ediyor.

İKNA ODALARI KURDULAR
Sadece Özgür Çelik'in reklamını yapmakla kalmayan İmamoğlu, Harbiye Hilton Otel'de Özgür Çelik'e verdirdiği kokteylin finansmanını sağlarken, Çelik'i kendisine ayrılan katta delegelerle buluşturuyor. Sabah'taki habere göre Çelik'e Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile yasak aşk skandalı patlak veren CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman da eşlik ediyor.

İMAMOĞLU DELEGELERLE GÖRÜŞÜYOR
İBB imkanlarını CHP'nin İl seçimlerine kullanmakla yetinmeyen Ekrem İmamoğlu'nun, Emirgan Büyükşehir Tesislerinde kararsız delegelerle birebir görüştüğü öğrenildi. İmamoğlu'nun kararsız delegeleri ikna etmeye çalıştığı öğrenilirken, CHP'li kaynaklar İmamoğlu'nun İstanbul'a hizmet yerine kendi çıkarları doğrultusunda belediyenin imkanlarını kullanmasına tepki gösterdi.