Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan diplomasi trafiği!

Filistin - İsrail hattında başlayan çatışmaların ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan ile görüştü. Fidan gün içinde ABD, Ürdün ve İspanya'dan mevkidaşlarıyla da telefonda konuşmuştu. Öte yandan Blinken, sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin, "Türkiye'nin ateşkesi savunmasını ve Hamas'ın elindeki tüm rehinelerin derhal serbest bırakılmasını teşvik ettim." diyerek ik kez "ateşkes" kelimesini kullandı.

Giriş Tarihi 08 Ekim 2023, 23:32 Güncelleme 09 Ekim 2023, 02:03
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan diplomasi trafiği!

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BAE Dışişleri Bakanı Al-Nahyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Filistin-İsrail arasındaki çatışmalar ele alındı.

Ayrıca Bakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile telefonda görüştü. Görüşmede, İsrail ve Filistin'deki son gelişmeler ele alındı. Fidan, dün de Blinken ile konuya ilişkin telefon görüşmesi yapmıştı.

ABD İLK KEZ "ATEŞKES" KELİMESİNİ KULLANDI
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Dışişleri Bakanı Fidan ile görüşmesi üzerine tweet attı.


Blinken, "Türkiye'nin ateşkesi savunmasını ve Hamas'ın elindeki tüm rehinelerin derhal serbest bırakılmasını teşvik ettim." diyerek ik kez "ateşkes" kelimesini kullandı.

Öte yandan diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Fidan, Ürdünlü mevkidaşı Safedi ve İspanyalı mevkidaşı Albares ile telefonda konuştu.

Görüşmelerde İsrail ve Filistin'de yaşanan son gelişmeler ele alındı.Dışişleri Bakanı Fidan, dün de İsrail-Filistin geriliminin başlamasının ardından Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefonda görüşmüştü.

Fidan, ayrıca ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile de konuya ilişkin telefonda görüşmüştü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN