CHP İstanbul il kongresinde kavga! Ekrem İmamoğlu'nun kameralar karşısında fırçaladığı Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren kürsüden inmek zorunda kaldı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden alınan hezimetin ardından değişim sancısı içindeki CHP’nin 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde Ekrem İmamoğlu’nun kameralar karşısında fırçaladığı Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren’in o sözlerinin ardından kavga çıktı. Avseren, "Değişim adı altında faturayı tek bir kişiye kesmeyi uygun bulmuyorum. Bugün Genel Başkanımıza sahip çıkma günüdür" diyerek kürsüden inmek zorunda kaldı.

Giriş Tarihi 08 Ekim 2023, 15:29 Güncelleme 08 Ekim 2023, 16:20
CHP İstanbul il kongresinde kavga! Ekrem İmamoğlu’nun kameralar karşısında fırçaladığı Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren kürsüden inmek zorunda kaldı

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı'nın ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği 38. Olağan İstanbul İl Kongresi 08.00 itibarıyla başladı.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongrede, CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, İl Başkanlığı için yarışıyor.

Kongrede CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren konuşma yaptığı sırada, salondaki bazı katılımcılar yuhlayarak tepki gösterdi. Bunun üzerine salonda arbede çıktı.

KONGREDE KAVGA
Ekrem İmamoğlu'nun kreş açılışında azarladığı CHP Sultangazi İlçe Başkanı'nı azarlamıştı. O başkan kürsüde yaptığı konuşması sırasında çeşitli sloganlar atılarak sözü kesildi.

"YEREL YÖNETİMLERİ BURADA HEPİNİZİN ÖNÜNDE, ŞİKAYET EDİYORUM"
Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren kongrede konuşmasında "Ben CHP'nin bir ferdiyim. Bir örgüt emekçisiyim. Ben CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yana tavır aldım diye, mahallemde, ilçemde delegasyonlara müdahale eden yerel yönetimleri burada hepinizin önünde, şikayet ediyorum. Bundan kısa bir süre önce, ilçemde İBB'nin bir kreş açılışı söz konusu oldu, protokolden bana bir davetiye geldi. Özel kalemden aranmıştım. İlçemde bir kreş açılışı olacağı söylendi, kendilerine protokol esaslarını sorduğumda bana hiçbir şey söylenmedi, dendi ki özeleştiri yapacağım. 'Sadece gidin İBB Başkanımızı bekleyin' dendi. Eksik var mıdır, elbet vardır. Bu özeleştiriyi yapabilecek, eleştiri ve özeleştiri kavramlarını bünyesinde içselleştirmiş bir coğrafyanın Gazi Mahallesi'nin çocuğuyum ben" dedi.

Konuşması sık sık kesilen Avseren'e balkon tarafında toplanan bir grup slogan attı ve arbede çıktı.

"ÖFKELİ BİR TAVIR GELİŞTİRDİ"
"Ben orada evet belki eksiklikler yapmış olabilirim ama protokol esaslarını bildirmesi gerekenler bana bildirmediler"
ifadelerini kullanan Avseren, " O gün orada Sayın Belediye Başkanıyla karşılıklı bir diyaloğa girdik. Karşılıklı diyalogda kendisi bana karşı çok öfkeli bir tavır geliştirdi. Ben, basın karşısında kendileri kadar deneyimli olmamama rağmen, 'Başkanım burada basın var polemiğe girmeyelimö dediğim halde devam edilidi. Bu şekilde devam edildi. Ben orada, günlerce AK Parti medyası ve troller üzerimizde tepindiler ve açık oturumlara malzeme oldu partimiz ve bizler. O gün bugündür, ilk defa huzurunuz bu konuyu burada açıp, anlatıp kapatacağım. Örgüt emekçilerine herkes saygı duysun. Şunu bilin değişim adı altında faturayı tek kişiye kesmeyi asla kabul etmiyorum. Bir problem varsa bu hepimizin sorunu" diye konuşurken kürsüden inmek zorunda kaldı.

İMAMOĞLU KAMERALAR ÖNÜNDE FIRÇALAMIŞTI
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu 27 Eylül'de Sultangazi'de düzenlenen temel atma törenine katılmış, söz konusu törene katılımın azlığı nedeniyle CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren'i kameralar önünde fırçalamıştı.

CHP İLÇE BAŞKANINI FIRÇALADI: REZİLLİK
Törendeki konuşmasının ardından fotoğraf çekilmek için beton dökülecek alana geçen İmamoğlu, burada katılımın azlığından şikayet ederek CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren'e, "Sen kendi üyene burada büyükşehir belediyesinin temelini duyurmuyorsan, rezillik" ifadeleriyle tepki gösterdi.

"HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL BASIN, MASIN"
Avseren, İmamoğlu'na "Başkanım…" yanıtını verdiği sırada, kulağına basının olduğu uyarısında bulunulan İmamoğlu, "Hiç önemli değil basın, masın" diye konuştu.

TEPKİ ÇEKTİ
Ekrem İmamoğlu'nun kibirli tavrı sosyal medyada büyük tepki çekti.

İŞİN ASLI BAŞKA
Ancak Ekrem İmamoğlu'nun kameralar karşısında Avseren'i fırçalamasının tek sebebi yeterli kalabalığın sağlanamaması değil.

Avseren İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nun desteklediği Özgür Çelik'in karşısındaki Cemal Canpolat'ı destekliyor.


Kemal Avseren ile Cemal Canpolat

Canpolat aynı zamanda CHP Genel Merkezi'nin de adayı... Ekrem İmamoğlu'nun tepkisini altında bu sebebin yattığı konuşuluyor...

CHP'DE İL BAŞKANLIĞI SÜRECİ
CHP'de genel seçimlerde yaşanan hezimetin ardından kaos eksik olmadı.

Kurultaya giden süreçte CHP'nin en çok üye ve delegesinin bulunduğu İstanbul için adaylar belli oldu.

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun destek verdiği Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik "değişimcilerin" adayı olurken CHP'nin eski il başkanlarından ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun destek verdiği Cemal Canpolat da diğer aday oldarak ortaya çıktı.

İMAMOĞLU TEHDİT ETTİ: SONUNA KADAR GİDECEĞİM
CHP yandaşı Şaban Sevinç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cemal Canpolat ile yaptığı görüşmede il başkanlığı yarışına girmemesi gerektiğini belirterek, "Değişim olduğunda senin gibi biri genel merkezde daha üst makamlarda görev alır" dediğini iddia etti. Öte yandan CHP'li Barış Yarkadaş ise Ekrem İmamoğlu'nun Erdoğan Toprak ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'a "Özgür Çelik'e desteği çekerseniz altınızı boşaltırım" dediğini iddia etti.

Öte yandan Yarkadaş İmamoğlu'nun "Sonuna kadar çarpışacağım sonuna kadar gideceğim" diyerek sert ifadeler kullandığını söyledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN