CHP'de akçeli işler! İmamoğlu öncülüğündeki değişimciler kurultay öncesi parayla ava çıktı: Amaç Kılıçdaroğlu'nun delege gücünü kırmak

Koltuk kavgasının gölgesinde adım adım kurultaya giden CHP'de delege savaşları baş gösterdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanları, hemşehri ve inanç grupları üzerinden delegeyi kontrol altında tuttuğunun bilincinde olan Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel yanlısı değişimciler kurultay öncesi parayla delege avına çıktı. Erzurum kongresinde Özgür Karabat'ın yanından ayırmadığı çanta söylentileri kuvvetlendirdi. Öte yandan İmamoğlu'nun, İstanbul İl Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Özgür Çelik'e destek için rüşvet dağıttığı konuşuluyor. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 06 Ekim 2023, 09:10 Güncelleme 06 Ekim 2023, 15:34
CHP’de akçeli işler! İmamoğlu öncülüğündeki değişimciler kurultay öncesi parayla ava çıktı: Amaç Kılıçdaroğlu’nun delege gücünü kırmak

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'ta tarihi bir hezimet yaşayan CHP, yerel seçimlere giderayak kaos, iç hesaplaşma ve değişim tartışmalarıyla boğuşuyor.

Her fırsatta 'değişim' talebinde bulunan, zoom cuntasına kalkışıp manifesto bile yayınlayan Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu deviremeyince havlu attı, rotayı yeniden İstanbul'a kırdı.



TAVŞAN ADAY FORMÜLÜ TESCİLLENDİ
Takip eden süreçte "Ekrem İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var, uyumlu çalışırız" Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını ilan etti. "CHP Genel Başkanlığı'na adaylığımı ilan ediyorum" diyen Özel'e ilk destek Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu, "CHP değişirse Türkiye değişir" paylaşımında bulundu. Böylelikle 'tavşan aday' formülü tescillendi.


DELEGE SAVAŞLARI: DESTEK İÇİN RÜŞVET DAĞITTI
Koltuk kavgasının gölgesinde adım adım kurultaya giden CHP'de delege savaşları da baş gösterdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklediği isimler ile İmamoğlu öncülüğündeki "Değişim" ekibinin desteklediği gruplar birbirine girmiş vaziyette.

İstanbul için Ekrem İmamoğlu'nun adayı Özgür Çelik olurken, Kemal Kılıçdaroğlu ise Cemal Canpolat isminde karar kıldı.

İmamoğlu'nun, İstanbul İl Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Özgür Çelik'e destek için rüşvet dağıttığı iddia edildi. Halen CHP Bahçelievler İlçe Başkanı olan Özgür Çelik, 27 ilçe başkanını yanına alarak il başkanlığına adaylığını duyururken, açıklamasında İmamoğlu'na desteğini açıkça ilan etti. Çelik, açıklamasında "Büyükşehir Belediye Başkanımızın adil, yeşil, yaratıcı İstanbul yürüyüşüne omuz vermek için adayım" dedi.


EN AZ 500 BİN TL
Özgür Çelik'in il başkanlığının garanti olması için iddiaya göre, Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Aslan'a eşi üzerinden 500 bin lira, Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat'a 500 bin lira, Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin'e 700 bin lira gönderildi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın talimatıyla da bir il delegesinin hesabına 50 bin lira yollandı.



"BENİ ATEŞE ATTINIZ"
Bir yandan da 8 Ekim'de düzenlenecek olan İstanbul İl Kongresi, kasımdaki kurultayın bir provası olarak görülüyor.

"Değişimciler" ile "Genel Merkezciler" arasındaki rekabet kıyasıya devam ederken, değişimcilerin adayı olarak gösterilen Özgür Çelik'in kardeşiyle birlikte "eşcinsel dostu" bar işlettiğine ilişkin SABAH'ın haberinin değişimcilerdeki pek çok isim tarafından da tartışma konusu olduğu öğrenildi. Bu haber sonrası Özgür Çelik'in Ekrem İmamoğlu'na "Benim böyle bir düşüncem yoktu. Bahçelievler Belediye Başkan Adayı olmak istiyordum. Beni ateşe attınız" dediği ileri sürüldü.


ADALET İÇİN MÜCADELE ETTİĞİNİ SÖYLESE DE...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geçtiğimiz gün delegelerle yaptığı toplantıda Özgür Çelik'in hak-hukuk-adalet için mücadele ettiğini söyledi. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2017'deki 'Adalet Yürüyüşü' yaptığı sırada Özgür Çelik'in motosikletiyle Avrupa turunda olduğu ortaya çıktı.

CHP'li bazı isimler, Çelik'in Adalet Yürüyüşü yapıldığı dönemde hiçbir etkinliğe katılmadığını, hep seyahat ettiğini belirtti.



KILIÇDAROĞLU'NUN DELEGE GÜCÜNÜN FARKINDALAR: PARAYLA AVA ÇIKTILAR
Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun belediye başkanları, hemşehri ve inanç grupları üzerinden delegeyi kontrol altında tuttuğunun bilincinde olan Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel yanlısı değişimciler kurultay öncesi delege avına çıktı.

Değişimcilerin parayla delege satın almak için yarışa girdikleri iddia edilirken, bu durumun parti içinde büyük rahatsızlık uyandırdığı bilgisi edinildi. İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın geçen hafta sonu partisinin Erzurum kongresinde yanından ayırmadığı çanta da merak konusu oldu.


CHP'li isimler bu görüntünün parayla delege satın alma şüphelerini destekler nitelikte olduğunu belirtti.
TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN