İstanbul'da kavga kızıştı! Özgür Çelik'i destekleyen İmamoğlu delegeleri otelde topladı Kemalci Barış Yarkadaş çıldırdı: İl Başkanı senin reklamcın mı?

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu arasında iyice körüklenen kavga yerele de inmiş durumda. CHP kurultaya doğru ilerlerken özellikle İstanbul’da ‘değişimciler’ ve ‘Kemalciler’ kavgası yaşanıyor. Öyle ki İstanbul İl Başkanı adaylarında bile ayrıştılar. İmamoğlu tarafı Özgür Çelik derken Genel Merkez Cemal Canpolat ismini telaffuz ediyor. Ekrem İmamoğlu kurultay savaşında da yüksek vitesten ilerliyor. Geçtiğimiz günlerde Genel Merkez’in adayı Cemal Canpolat’a ‘Sen bu işe girme’ dediği bilinen İmamoğlu bu kez Avcılar’da bir otelde delegeleri topladı. Kemal Kılıçdaroğlu yandaşı Barış Yarkadaş, kulis bilgilerini “ İmamoğlu sonrasında İl Başkanı tanımı yapıyor, ‘İl Başkanı sadece kendi sorunlarıyla ilgilenmeli, 39 ilçeye nefer olmalı. Ben Özgür Çelik’i 7 yıldır tanıyorum. Özgür Bey, bizim hizmetlerimizin tanıtımını iyi yapıyor’ diyor. İl Başkanı senin reklamcın mıdır” ifadelerini kullanarak açıkladı.

Giriş Tarihi 03 Ekim 2023, 13:17 Güncelleme 03 Ekim 2023, 13:27
İstanbul’da kavga kızıştı! Özgür Çelik’i destekleyen İmamoğlu delegeleri otelde topladı Kemalci Barış Yarkadaş çıldırdı: İl Başkanı senin reklamcın mı?

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde tarihi hezimet yaşayan 8'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu istifa seslerine kulaklarını tıkadı.

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise seçimlerin hemen ardından 'değişim' çıkışıyla koltuk kavgalarının işaret fişeğini ateşledi.

Zoom cuntasını bile toplayarak Kemal Kılıçdaroğlu'na bayrak açan İmamoğlu Özgür Özel'in adaylığını desteklediğini de açıklayınca ipler iyice gerildi.

CHP Kurultay sürecine doğru adım adım ilerlerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklediği isimler ile "Değişim" ekibinin desteklediği gruplar arasında kavga çıkıyor.

İSTANBUL'DA KOLTUK KAVGASI: ADAYLAR BELLİ OLDU
Ankara ve İzmir'in ardından gözler İstanbul'a çevrildi. CHP'nin yasaklı İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile kavgalı olan Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'u kendi adayının kazanması için elinden geleni yapacağı bilinirken adaylar belli oldu.

DEĞİŞİMCİLERİN ADAYI: ÖZGÜR ÇELİK
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun destek verdiği Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik'in ardından CHP'nin eski il başkanlarından ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun destek verdiği Cemal Canpolat da adaylığını açıkladı.

Ancak bir noktaya dikkat çekmete fayda var... Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklediği konuşulan Cemal Canpolat'ın da Canan Kaftancıoğlu ile kavgalı olduğu biliniyor.

Özgür Çelik adaylığını, "Birlikte yol yürümekten onur duyduğum büyük aileme güç katmak için CHP İstanbul İl Başkanılığı'na adayım. Umudu örgütleyeceğimiz, yerel seçimler başta olmak üzere birçok başarıya birlikte imza atacağımız yarınlarda buluşalım." diyerek duyurdu.

DİĞER ADAY CEMAL CANPOLAT
Çelik'in ardından bugün açıklama yapan Cemal Canpolat, "Kuruluşunun 100. Yılında, 100 yıllık çınarın İstanbul İl Başkanlığına adayım. Geçmişte başardık!" diyerek Çarşamba günü kapsamlı bir açıklama yapacağını duyurdu.

OLAY İDDİA: EKREM İMAMOĞLU CANPOLAT'LA GÖRÜŞTÜ: BU İŞE GİRME
Adayların belirlenmesinin ardından bomba bir iddia gündeme geldi.

CHP yandaşı Şaban Sevinç İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cemal Can Polat ile bir görüşme yaptığını ve yarışa girmememsi için "teklinde bulunduğunu" iddia etti.

Sevinç konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sürecin başında kendisi de değişimci olan Canpolat'a Ekrem İmamoğlu'nun, "Abi sen bu il başkanlığı işine girme, değişim olduğunda senin gibi biri genel merkezde daha üst makamlarda görev alır" diye telkinde bulundu." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun bu hamlesi "Siyasi rüşvet" olarak yorumlandı...

İL BAŞKANI SENİN REKLAMCIN MI?

Öte yandan İstanbul kavgası hakkında CHP yandaşı Kemal Kılıçdaroğlu destekçisi Barış Yarkadaş yeni kulis bilgilerini verdi.

Yarkadaş, TV100'de yayınlanan bir programda CHP'deki koltuk kavgası hakkında"İmamoğlu, dün Avcılar'da delegelerle toplantı yaptı. Toplantıda toplam 140 kişi var, bunların 30'u delege değil. İmamoğlu, sanki partinin Genel Başkanı'ymış, Grup Başkanı'ymış gibi kürsüye çıkıp 'Özgür Çelik'i destekliyorum. Yeni bir hikaye yazmalıyız' diyor. İmamoğlu sonrasında İl Başkanı tanımı yapıyor, 'İl Başkanı sadece kendi sorunlarıyla ilgilenmeli, 39 ilçeye nefer olmalı. Ben Özgür Çelik'i 7 yıldır tanıyorum. Özgür Bey, bizim hizmetlerimizin tanıtımını iyi yapıyor' diyor. İl Başkanı senin reklamcın mıdır" ifadelerini kulllandı.

Yarkadaş kulis bilgilerini şu sözlerle anlattı:

"EKREM BEY, İYİ BİR BELEDİYECİDİR AMA KÖTÜ BİR SİYASETÇİDİR"
Ekrem Bey, iyi bir belediyecidir ama kötü bir siyasetçidir. Çünkü 29 Mayıs sabahı CHP'yi içi boş, sonu gelmeyen bir tartışmanın içine sokarak partiye patinaj yaptırdı. Şu anda İBB Başkanı olmasına rağmen parti örgütleriyle ihtilaflı hale geldi ve 'Ben tarafım' diyor. Bir belediye başkanı, yarın çalışacağı ilçe başkanlarına karşı taraf olamaz.

"İMAMOĞLU, 'ÖZGÜR ÇELİK'İ DESTEKLİYORUM YENİ BİR HİKAYE YAZMALIYIZ' DİYOR"
İmamoğlu, dün Avcılar'da delegelerle toplantı yaptı. Toplantıda toplam 140 kişi var, bunların 30'u delege değil. İmamoğlu, sanki partinin Genel Başkanı'ymış, Grup Başkanı'ymış gibi kürsüye çıkıp 'Özgür Çelik'i destekliyorum. Yeni bir hikaye yazmalıyız' diyor. İmamoğlu sonrasında İl Başkanı tanımı yapıyor, 'İl Başkanı sadece kendi sorunlarıyla ilgilenmeli, 39 ilçeye nefer olmalı. Ben Özgür Çelik'i 7 yıldır tanıyorum. Özgür Bey, bizim hizmetlerimizin tanıtımını iyi yapıyor' diyor. İl Başkanı senin reklamcın mıdır?

"İMAMOĞLU BU SORUYA CEVAP VERMİYOR"
Bir delege kalkıp 'Özgür Çelik aday yapılırken, süreç ilçe başkanlarımız ile tartışılmadı. 14 İlçe Başkanı Cemal Canpolat'a destek verdi' diyorlar. Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergün'le, Avcılar İlçe Başkanı Erdal Nas 'Sizin değişim talebiniz Kılıçdaroğlu'nu da kapsıyor mu?' diye soruyorlar. İmamoğlu bu soruya cevap vermiyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN