Böyle rezalet görülmedi! Contemporary İstanbul'da su baskını! Sanat eserleri su altında kaldı

Son dakika haberleri... CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi vatandaşların sorunlarına sorun katmaya devam ediyor. Yağışın etkili olduğu kentte Kapalıçarşı da dahil olmak üzere birçok cadde ve sokağı su basarken, CHP'li İBB'nin soruna çözüm bulamaması vatandaşı canından bezdirdi. Su baskınlarından nasibini alan yerlerden biri de Contemporary İstanbul oldu. Yerli ve yabancı 69 sanat galerisinin katılımıyla gerçekleştirilen sanat fuarında su baskını rezaleti yaşandı. Contemporary İstanbul yönetiminin hiçbir zararı karşılamayacağını açıklaması ise sanat galerilerinin tepki göstermesine neden oldu.

Giriş Tarihi 30 Eylül 2023, 14:59 Güncelleme 01 Ekim 2023, 06:57
Böyle rezalet görülmedi! Contemporary İstanbul’da su baskını! Sanat eserleri su altında kaldı

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberleri... İstanbul'da günlerdir yapılan yağış uyarılarının ardından yağmur etkisini gösterdi. İBB'nin gerekli önlemleri almaması sebebiyle yollar göle dönerken bazı metro istasyonlarını su bastı. Tramvay seferlerinde aksamalar yaşandı. Sağanak yağışın etkili olduğu Arnavutköy'de de Hacımaşlı Mahallesi'nde bulunan Domuz Deresi taştı.

Yağmur suları nedeniyle araçlar sulara gömüldü.

Yaklaşık 4,5 yıllık görev süresi boyunca birçok şeyde olduğu gibi şehrin altyapısı konusunda da sınıfta kalan Ekrem İmamoğlu yönetimindeki CHP'li İBB'ye büyük tepki yağdı. Su baskınından etkilenen vatandaşlar İBB'nin yeteri kadar önlem almadığı ve çalışma yapmadığını belirtirken, sorumluları göreve çağırdı.

Su baskını rezaletinden Contemporary İstanbul da nasibini aldı. Yerli ve yabancı 69 sanat galerisinin katılımıyla Tersane İstanbul'da gerçekleştirilen sanat fuarında İstanbul'daki yoğun yağış nedeniyle su baskını rezaleti yaşandı ve birçok galeriyi su bastı.

SU BASKINI SIRASINDA BİLET SATIŞI DEVAM ETTİ
Su baskını nedeniyle sergilenen eserlerin kullanılamayacak hale geldiği ve bazı galeri sahiplerinin çaresizlikten ağladığı gözlendi. Su baskını sırasında ziyaretçilere bilet satışlarının devam etmesi ise tepkilere neden oldu. Öte yandan ziyaretçilerin su baskını olan alanlardan uzaklaştırılmadığı da gözlendi.

HİÇ BİR ÖNLEM ALMADILAR
Contemporary İstanbul yönetiminin hiçbir zararı karşılamayacağını açıklaması ise sanat galerisinin tepkilerine neden oldu. Su baskını yaşandığı andan itibaren hiçbir önlem almayan Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli'ye tepkiler çığ gibi büyüdü.

SUÇU ÜSTLENMEDİ
Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, kuvvetli yağış nedeniyle yaşanan su baskını sonrası yaptığı açıklamada, "Bu tatsız bir hikaye tabi. Aslında yağmur sadece 45 dakika yağmasına rağmen yukarıdan su aktı. O doğramaları yapan kimdir?, Nasıl onları kabul etmişler tabi o Tersane İstanbul'un sorunu" dedi.

BİLANÇO AĞIRLAŞABİLİR
Öte yandan Contemporary İstanbul ekiplerince şiddetli yağış sonrası başlatılan hasar tespitinin henüz gerçek bilançoyu ortaya çıkarmakta yeterli olmayağı ifade edildi. Çünkü yağmur sularına maruz kalan kimi eserlerin bu sulardan hasar görüp görmeyeceği en az üç günün sonunda tespit edilebileceğinin altını çiziyorlar. Kimi galeriler ise tavandan sızan sular nedeniyle eserlerinin zarar görüp görmediği konusunda henüz bilgilerinin olmadığını aktarıyorlar. Bunu ancak eserleri tek tek kontrol ederek tespit edebileceklerini söylüyorlar.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN