CHP'li İBB'yi aklamaya çalışan Murat Ongun rezil oldu: "Kendi yetki alanınızı bile bilmiyorsunuz"

Son dakika haberi! CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi afet yönetiminde yine sınıfta kaldı. 28 Eylül öğleden sonra İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağışta yollar göle döndü metro istasyonlarını su bastı. Rezaleti perdelemek için devreye giren CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğu'nun tetikçi Basın Danışmanı Murat Ongun, skandal tweetlerle AK Partili belediyelere saldırdı. Ongun'un paylaştığı görsellerde yer alan bölgenin İBB'nin sorumluluk alanında olduğu ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 29 Eylül 2023, 18:10 Güncelleme 29 Eylül 2023, 18:12
CHP’li İBB’yi aklamaya çalışan Murat Ongun rezil oldu: Kendi yetki alanınızı bile bilmiyorsunuz

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da Eylül ayının başında etkili olan sağanak nedeniyle Başakşehir ve Küçükçekmece'de sel sularına kapılan 2 kişi hayatını kaybetmiş ve birçok ev ve iş yerini su basmıştı. Buna rağmen uyarıları dikkate almayan CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ihmali yüzünden yine aynı görüntüler yaşandı. Sağanak yağışta yollar göle döndü metro istasyonlarını su bastı.

İMAMOĞLU'NUN TETİKÇİSİ ONGUN AK PARTİLİ BELEDİYELERİ HEDEF ALDI
Rezaleti perdelemek için devreye giren CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğu'nun tetikçi Basın Danışmanı Murat Ongun, skandal tweetlerle AK Partili belediyelere saldırdı.

Ongun, geçtiğimiz haftalarda da kurgu bir video ile yerli ve milli medyaya saldırmış iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmıştı.

Sabah Gazetesinin sosyal medya paylaşımı üzerinden AK Partili belediyeleri hedef alan Ongun, "Burası Başakşehir.

📌2008 yılında ilçe yapıldı.

📌O günden beri, 15 yıldır belediye AK Parti'de.

📌Partinin, örnek yeni nesil belediyecilik kenti olarak lanse edildi.

📌Ne yazık ki dün olduğu gibi, 1 saatlik yağışlarda bile sular altında kalıyor." ifadelerini kullandı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'ni de hedef alan Ongun, "Burası Gaziosmanpaşa

📌2004 yılından beri belediye AK Parti'de

📌O günden beri altyapı sorunlarına yeterli ilgi gösterilmiyor

📌Partinin, belediyecilik kültürüyle orantılı hızlı konut artışı oldu

📌Ne yazık ki dün olduğu gibi, 1 saatlik yağışlarda bile sular altında kalıyor" diyerek kendi rezaletinin üstünü örtmeye çalıştı.

'SORUMLULUK ALANLARINIZI İYİ ÖĞRENİN VE ÇALIŞIN!'
CHP'li İBB Basın Danışmanı Murat Ongun'un skandal açıklamasına Başakşehir Belediyesi Basın Danışmanı Necip Fazıl Ergüt, sosyal medya hesabından yanıt verdi.



İSVİÇRE'DE OLDUĞUNU İÇİN BAŞAKŞEHİR'İ BİLMİYORSUNUZ
Görüntülerdeki su baskının olduğu alanın İBB'nin sorumluluk alanı olduğunu söyleyen Ergüt, "Evet, Murat Ongun burası Başakşehir. Tabii siz, İsviçre'lerden fırsat bulup, Başakşehir'e hiç gelmediğiniz için gelişmeleri de göremiyorsunuz. Ancak burası İBB sorumluluk alanında olan bir nokta ve siz daha kendi yetki alanınızda olduğunu bile bilmiyorsunuz."

"Bu görüntülere sebep olan, atık su giderlerinin temizlenmemiş olması. Merak etmeyin! Biz sizin için de çalıştık, sabahladık. Gelin, bir daha bu olayları yaşatmamak için önlem nasıl alınır, bir şehir nasıl örnek ve yeni nesil çalışmalarla yükseltilir İBB yönetimine ve ekibinize anlatalım. İlk ders: Sorumluluk alanlarınızı iyi öğrenin ve çalışın!" diyerek sert tepki gösterdi.

SU BASKINI SONRASI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
Öte yandan İstanbul'da sağanak bölge bölge etkili oldu. 28 Eylül'de su baskınlarının yaşandığı yerlerde temizlik çalışmaları yapıldı.

SEFERBERLİK VAR CHP'Lİ İBB ORTADA YOK
Gaziosmanpaşa'da yapılan çalışmalarla A Haber canlı yayınında konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Bu lokasyon normalde ana arter İBB'nin bakması gerekiyor ancak dünden veri henüz onları göremedik. Kemal Şeker de ana arter bizim orası dün trafiğe kapandı. Yine dün akşam suyu temizlemek için gittik ve gereken çalışmaları yaptık. Biz burada işimizi yapıyoruz. Eğer İBB buraya gelirse ona da iş var" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN