CHP ve İYİ Parti arasında kılıçlar çekildi! Yerel seçim resti sonrası CHP'yi ittifaksızlık korkusu saldı: Tunç Soyer'den 'iyiyim' mesajı

31 Mart 2024 yerel seçimlerine CHP ile İYİ Parti kanlı bıçaklı giriyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2024 yerel seçimlerinde ittifak kapısını tamamen kapattı ve 81 ilde kendi adayını çıkarma kararı alarak Ümit Özlale'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu duyurdu. İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Ümit Özlale, katıldığı bir programda CHP'yi eleştirerek "Tunç Soyer’den daha iyiyim" imasının ardından cepheler arasında kılıçlar çekildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, İYİ Parti'nin İzmir'de aday çıkarmasının İstanbul ve Ankara'ya yönelik bir hamle olduğunu söyledi. "Dört ay önce milletvekili seçilmiş bir akademisyenin İzmir'e talip olması çok anlaşılır bir durum değil" diyen Soyer, "Bana çok organik bir durum gibi gelmedi" diye konuştu.

Giriş Tarihi 26 Eylül 2023, 00:29 Güncelleme 26 Eylül 2023, 01:29
CHP ve İYİ Parti arasında kılıçlar çekildi! Yerel seçim resti sonrası CHP’yi ittifaksızlık korkusu saldı: Tunç Soyer’den ’iyiyim’ mesajı

İÇİNDEKİLER

İYİ Parti ile CHP arasında yerel seçimlere giderken yaşanan at pazarlığında kazan kaynamaya devam ediyor. İki cephe arasında 14-28 Mayıs seçimlerinde alınan ağır yenilgi sonrası bağlar tam anlamıyla koptu.

İYİ PARTİ'DEN CHP'YE YEREL SEÇİM RESTİ
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2024 yerel seçimlerinde ittifak kapısını tamamen kapattı.

İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 81 ilde aday çıkaracaklarını açıklayan Akşener "Benim geldiğim nokta şu; kutuplaştırmanın Türkiye'ye dayattığı 50 artı 1 ittifak sistemi, Türkiye'ye büyük zarar veriyor.

Onun için de biz bundan sonra bu ittifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız" ifadelerini kullandı. İzmir adaylarının Ümit Özlale olduğunu duyuran Akşener, "Biz bu partiyi CHP'nin adaylarını seçtirmek için kurmadık" dedi.

AKŞENER İZMİR İÇİN ÖZLALE'NİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
81 ilde aday çıkaracağız diyerek CHP'ye karşı elini güçlendirmek isteyen Meral Akşener son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Ümit Özlale'nin adını resmen açıkladı.

CHP'nin İzmir'i yönetememesine gönderme yapan Meral Akşener, "İzmir'e çok iyi gelecek, İzmir'i kokudan kurtaracak" dedi.

CHP VE İYİ PARTİ ARASINDA KILIÇLAR ÇEKİLDİ
Genel Başkan Meral Akşener tarafından İP'in Belediye Başkan adayı Ümit Özlale olarak ilan edildi. CHP'nin kalesi olarak adlandırılan İzmir'de işler iyice kızıştı.

TUNÇ SOYER DE UYANDI: ANKARA VE İSTANBUL İÇİN BİR ADIM BU
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Takvim.com.tr'nin yazdığı pazarlık meselesini doğruladı. Soyer, Akşener'in hamlesinin Ankara ve İstanbul için bir pazarlık kozu olduğuna dikkat çekerken Ümit Özlale'ye de "Kuvvetli bir aday değil" diyerek salladı.

"SOYER'DEN İYİYİM" İMASI
Öte yandna katıldığı bir canlı yayında adaylığını yorumlayan Ümit Özlale, "Ben Tunç (Soyer) Beyden daha iyi bir belediye başkanı olabileceğimi düşünüyorum." İfadelerine yer verdi.

ÖZLALE'DEN CHP'YE 'İŞ BİLMEZLİK' GÖNDERMESİ
Ayrıca Özlale, "Son 20 yıldaki CHP yerel yönetimlerine baktığımız zaman çok daha iyi bir iş çıkartacağımı düşünüyorum." mesajını verdi. Bu mesajlar ardından İzmir'de yaşanacak yerel seçimde CHP ile İYİ Parti arasında büyük çekişme yaşanacağı öngörülüyor.

AKŞENER "İZMİR KOKUYOR" DEMİŞTİ
Genel Başkan Akşener, Ümit Özlale'yi aday ilan ettiği İzmir'de, CHP'ye sert sözlerle yüklemişti. Akşener, AK Parti'nin sık sık dile getirdiği 'körfez kokusu' üzerinden CHP'yi topa tutmuştu.

CHP'Yİ TİTREME ALDI
Yaşanan tartışmalara ilişkin katıldığı programda değerlendirmelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, İYİ Parti'nin İzmir'de aday çıkarma meselesinin İstanbul ve Ankara'ya yönelik hamle olduğu iddiasını yineledi.

"İzmir'de aday çıkartmak üstelik kazanma ihtimali çok zayıf olan bir aday çıkartmak olsa olsa bir sonraki hamle için bir altlık bir zemin olabilir diye düşünmüştüm" diyen Soyer, Özlale'nin adaylıktan geri çekilme ihtimaliyle ilgili "Böyle bir ihtimalde olabilir" dedi.

CHP'Lİ TUNÇ SOYER: İYİ PARTİ'NİN İZMİR'DE ADAY ÇIKARMASI ORGANİK BİR DURUM DEĞİL
Özlale'nin adaylığının organik bir durum olmadığını vurgulayan Soyer, "Ama bana çok organik bir durum gibi gelmedi, 4 ay önce milletvekili seçilmiş bir akademisyenin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na talip olması çok anlaşılır bir durum değil benim açımdan." sözleriyle yanıt verdi.

SOYER'DEN 'İYİ PARTİ BLÖF YAPIYOR' ÇIKIŞI I VİDEO İZLE

KILIÇDAROĞLU'NA ADAYLIK GÖNDERMESİ: NEDEN NE SEBEPLE AÇIKLAMIYOR BİLMİYORUM
Soyer, İzmir'de yeni dönemde aday olup olmayacağına ilişkin soruya ise, "O konuda hiçbir fikrim yok. Hangi gerekçelerle, ne zaman ve niye açıklamıyor bilmiyorum doğrusu. Ben görevimin başındayım" yanıtını verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN