Karabağ'da 24 saatte püskürtülen Ermenistan'a ABD'den destek! "Yasını tutuyoruz"

Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı 'antiterör operasyonu' sonucu bir kez daha yenilgiye uğrayan Ermenistan'a ABD sahip çıktı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a mektup gönderen ABD Başkanı Joe Biden, dayanışma mesajı verirken hayatını kaybeden Ermeniler için de yas tuttuklarını söyledi.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2023, 21:34 Güncelleme 25 Eylül 2023, 22:06
Karabağ’da 24 saatte püskürtülen Ermenistan’a ABD’den destek! Yasını tutuyoruz

İÇİNDEKİLER

Azerbaycan'ın antiterör operasyonu ile Karabağ'da kazandığı zafer dünyaya damga vurdu.

Bakü'nün sadece 24 saatte ilan ettiği zafer dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

Ermenistan'ın en büyük destekçisi Fransa'da ise basın Başbakan Nikol Paşinyan'ı adeta kaderine terk etmişti.

Öte yandan operasyon kapsamında onlarca mevziyi kaybeden Ermeni ayrılıkçılar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yaptığı "Beyaz bayrak çekin" çağrısına uyarak silahlarını bıraktı ve teslim oldu.

ERMENİSTAN'A ABD'DEN 'DESTEK'
Karabağ'da bir kez daha tokadı yiyen ve Rusya'dan beklediği desteği göremeyen Ermenistan'a ise geçtiğimiz günlerde birlikte askeri tatbikat yaptığı ABD sahip çıktı. ABD Başkanı Joe Biden, Karabağ'dan çekilme kararı alan Ermenistan'a mektup yolladı.

Biden, kabinesinin kilit üyelerinden Samantha Power ile gönderdiği mektupta dayanışma mesajı verirken hayatını kaybeden Ermeniler için de yas tuttuklarını söyledi.

Mektupta Paşinyan'a hitap eden Biden, Ermenistan'ın toprak bütünlüğüne ve barışa dikkat çekerek, "Amerika Birleşik Devletleri'nin ve yönetiminin Ermenistan'ın sizin egemenliğinizi, bağımsızlığınızı, toprak bütünlüğünü ve demokrasiyi koruyan onurlu ve kalıcı bir bölgesel barış arayışına olan güçlü desteğini bizzat size iletmesini istedim." ifadelerini kullandı.

ÖLEN ERMENİLERİN YASINI TUTTU
Karabağ'da hayatını kaybeden Ermeniler için yas tuttuğunu belirten Biden, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Bağımsızlık Gününüzü kutlarken size ve Ermenistan halkına en iyi dileklerimi gönderiyorum. Bu yıl, bu gurur verici olayı anarken, aynı zamanda Dağlık Karabağ'da etnik Ermenilerin yakın zamanda hayatını kaybetmesinin de yasını tutuyoruz. Siz ülkenizde demokrasinizi güçlendirmek ve mahallenizde istikrar aramak için çalışırken, ABD'nin Ermenistan'ın yanında durmaya devam edeceğine sizi temin ederim."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN