CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kesenin ağzını açtı! CHP'de delege borsası: Rüşvet çarkı ifşalandı

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul kurultayı öncesi kendisine yakın CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik’in il başkanı olması için keseyi açtı. İddiaya göre ilçe başkanlarına dağıtılan rüşvet 500 bin TL’den başlıyor. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 26 Eylül 2023, 07:01 Güncelleme 26 Eylül 2023, 07:10
CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kesenin ağzını açtı! CHP’de delege borsası: Rüşvet çarkı ifşalandı

İÇİNDEKİLER

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamaoğlu'nun, İstanbul İl Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Özgür Çelik'e destek için rüşvet dağıttığı iddia edildi. Halen CHP Bahçelievler İlçe Başkanı olan Özgür Çelik, 27 ilçe başkanını yanına alarak il başkanlığına adaylığını duyururken, açıklamasında İmamoğlu'na desteğini açıkça ilan etti.

Çelik, açıklamasında "Büyükşehir Belediye Başkanımızın adil, yeşil, yaratıcı İstanbul yürüyüşüne omuz vermek için adayım" ifadelerine yer verdi.



EN AZ 500 BİN TL
Özgür Çelik'in il başkanlığının garanti olması için iddiaya göre, Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Aslan'a eşi üzerinden 500 bin lira, Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat'a 500 bin lira, Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin'e 700 bin lira gönderildi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın talimatıyla da bir il delegesinin hesabına 50 bin lira yollandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek ise sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Şu an itibari ile CHP İstanbul İl Kongresi öncesi delegelere verilen rakam 150-300 bin civarında seyrediyor! 8 Ekim'e doğru rakamın artma olasılığı çok yüksek! 4-5 Kasım'da yapılacak 38. Olağan Kurultay'da dönecek rakamları düşünün! Pekâlâ, bu para kimin parası! Ben söyleyeyim milletin!" dedi.

RÜŞVET ÇARKI İFŞA OLDU
Rüşvet çarkı, hesabına para gönderilen il delegelerinden birinin, bu bilgiyi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile paylaşmasıyla ortaya çıktı. İddiaya göre delege, hesabına gelen paranın dekontunu İlgezdi'ye gösterdi. İlgezdi ise yine iddiaya göre Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ı arayıp "dekontların elinde olduğunu" söyledi.

BUGÜN NETLEŞECEK
Sabah'ta yer alan habere göre; CHP'de İstanbul il başkanının belirleneceği kurultay tarihinin, bugün netleşmesi bekleniyor.Takvimin açıklanması sonrasında Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasındaki delege yarışı daha da kızışacak

ADAYLIĞINI DUYURACAK
Bu arada Kemal Kılıçdaroğlu tarafından desteklenen Cemal Canpolat da Kılıçdaroğlu'nun cephesinde İstanbul il başkanlığına aday olduğunu duyurdu. Canbolat, 15 Temmuz ihanet gecesinde Kılıçdaroğlu'nun, Bakırköy Belediye Başkanı'nın evinde kahve içerken birlikte olduğu isimlerdendi. Canbolat'ın da adaylığını bugün saat 14.00'te resmen duyuracağı öğrenildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN