CHP'li Mehmet Sevigen'den "Muharrem İnce" iddiası! "Meral Akşener İstanbul ve Ankara için tavşan aday çıkartır"

CHP ile ittifak yapmayacaklarını belirterek 81 ilde kendi adayını çıkarma kararı alan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ümit Özlale'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığını açıkladı. Pazarlıkta el yükseltmek için İstanbul ve Ankara adayını henüz açıklamayan Akşener blöf yapmadığını ve İstanbul'da çıkaracakları adayın herkesi şaşırtacağını iddia etti. Akşener'in sözlerine ilişkin Eski CHP'li Mehmet Sevigen'den olay bir açıklama geldi. Mehmet Sevigen, Meral Akşener'in seçimlerde "Çok şaşıracaksınız" diye sinyalini verdiği İstanbul adayının Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce olabileceğini iddia etti. Sevigen daha sonra Akşener'in İstanbul ve Ankara için ancak "tavşan aday" çıkaracağını ve pazarlık yapacağını söyledi.

Giriş Tarihi 23 Eylül 2023, 10:24 Güncelleme 23 Eylül 2023, 11:07
CHP’li Mehmet Sevigen’den Muharrem İnce iddiası! Meral Akşener İstanbul ve Ankara için tavşan aday çıkartır

İÇİNDEKİLER

Meral Akşener'in CHP'ye karşı giriştiği at pazarlığı siyaset gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

AKŞENER İZMİR İÇİN ÖZLALE'NİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
81 ilde aday çıkaracağız diyerek CHP'ye karşı elini güçlendirmek isteyen Meral Akşener, geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Ümit Özlale'nin adını resmen açıkladı.

İZMİR'DEN SONRA BEŞİKTAŞ HAMLESİ
Akşener'in İzmir'in ardından CHP'nin kalesi olarak görülen Beşiktaş için Mustafa Sandal'a teklif götürdüğü öğrenildi.

AKŞENER'İN GİRİŞTİĞİ AT PAZARLIĞI TESCİLLENDİ
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İzmir'i açıklayıp Beşiktaş için hamle yapması İstanbul ve Ankara'yı ise sona bırakması takvim.com.tr'nin gündeme getirdiği CHP ve İYİ Parti arasındaki at pazarlığının kanıtı oldu. Öyle ki Akşener CHP'ye karşı kararlı olduğunu göstererek İstanbul ile Ankara konusunda elini güçlü tutmayı planlıyor.

TUNÇ SOYER DE UYANDI: ANKARA VE İSTANBUL İÇİN BİR ADIM BU
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Takvim.com.tr'nin yazdığı pazarlık meselesini doğruladı.

Soyer, Akşener'in hamlesinin Ankara ve İstanbul için bir pazarlık kozu olduğuna dikkat çekerken "Asıl hikaye İstanbul ve Ankara'da. Burada sonuç alınamayacağı biliyorlar" ifadelerini kullandı. Soyer "İstanbul ve Ankara müzakeresi için bir adım olduğunu tahmin ediyorum" dedi.

AKŞENER TOK SATICIYI OYNADI: BLÖF YAPMIYORUZ
Akşener ise yaptığı son açıklamada "Blöf yapmıyoruz. 81 ilde kendi adayımızla yarışacağız." iddiasında bulundu.

İSTANBUL İÇİN ÇOK ŞAŞIRACAKSINIZ
İstanbul için de açıklama yapan Akşener, "İstanbul için farklı isimler var, üzerinde çalışıyoruz. Özellikle olursa bir arkadaşımıza çok şaşıracaksınız" dedi.

CHP'Lİ MEHMET SEVİGEN'DEN OLAY ÇIKIŞ: ŞAŞIRACAĞIMIZ İSİM MUHARREM İNCE OLUR
CHP'li Eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in seçimlerde "Çok şaşıracaksınız" diye sinyalini verdiği İstanbul adayının Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce olabileceğini iddia etti.

Katıldığı TV programında konuşan Sevigen şunları söyledi:

"Abartmıyorum. Şu an aklıma geldi ama inşallah olmaz. Meral Hanım böyle iki ileri davranıyorsa çok üzülürüm. Son dönem Muharrem Bey'le görüştüler. İstanbul'da ittifak yapalım diyorlar. İstanbul'da ittifak yapacaksa İYİ Parti ve Memleket partisi, 'Çok şaşıracaksınız' dediği aday bana göre Muharrem İnce'dir."

PAZARLIK İÇİN TAVŞAN ADAYLAR OLACAK
Programın devamında Akşener'in en sonunda Ekrem İmamoğlu ile Yavaş'a destek vereceğini çıkarırsa da tavşan aday çıkararak pazarlık yapacağını söyledi.

"İSTANBUL'A KARŞI 2 İLÇE İSTEYECEK"
Sevigen'in o açıklamaları şu şekilde:

"İstanbul'a ve Ankara'ya aday çıkarmazlar. Meral hanım çıkarsa bile tavşan aday çıkartır. Ekrem Bey'e ve Mansur Bey'e karşı çıkarmaz. Aday çıkaracağına inanmıyorum. Başka yerlerde geri adım atmayabilir. Ben iddia ediyorum ki bu kadar beraber çalıştıktan sonra bir iki ilçe isteyecek… Ekrem Bey diyor ya; İlçeleri ben yapacağım diye. Ekrem Bey'e verilen ilçelerden Kemal Bey diyecek ki veriyorsan ver kardeşim… Başından beri korsanlar gibi Ganimet paylaşıyorlar. Muhalefetin içine düştüğü durumdan utanıyorum"

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN