Sosyal medya üzerinden nefret pompaladılar! Gazeteci görünümlü Aykırı ve Ajans Muhbir yöneticileri tutuklandı

Son dakika haberleri.... Sosyal medya platformları üzerinden provokasyon yaptığı tespit edilen 8 şüpheli tutuklandı.Tutuklanan şüpheliler arasında 15 manşetinin 10'undan fazlası halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden haberlerden oluşan Aykırı adlı haber internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve Ajans Muhbir’in editörü Süha Çardaklı da bulunuyor.

Giriş Tarihi 23 Eylül 2023, 09:59 Güncelleme 23 Eylül 2023, 10:28
Sosyal medya üzerinden nefret pompaladılar! Gazeteci görünümlü Aykırı ve Ajans Muhbir yöneticileri tutuklandı

İÇİNDEKİLER

Kamuoyunun 'sosyal medya yasası' olarak bildiği dezenformasyonla mücadele yasasıyla önemli çalışmalar yapılıyor.

Bu kapsamda sözde bağımsız görünümlü muhalefetin tetikçisi Ayrıkı adlı internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans Muhbir'in editörü Süha Çardaklı ve Sözde haber sitesi Haber Report'un sahibi Furkan Güngör geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan yeni açıklamaya göre, Güvenlik Şube Müdürlüğü ile Siber Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Güvenlik Daire Başkanlıkları sosyal medya üzerinde provokasyon yapan hesaplara yönelik ortak çalışma başlattı.

NEFRET İÇERİKLİ PAYLAŞIM YAPAN 27 HESABIN YÖNETİCİ GÖZALTINA ALINDI
Sosyal medyada sığınmacı ve kaçak göçmen karşıtlığıyla, Türk düşmanlığına yönelik kamuoyunda karşılıklı nefret içerikli paylaşımlar yaptıkları tespit edilen 27 hesap yöneticisi düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Şüphelilere "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçları kapsamında soruşturma açıldı.

4 şüpheli savcılık sorgulamalarının ardından salıverildi.

Hakimliğe sevk edilen 23 şüpheliden 15'i yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 8'i tutuklandı.

AYKIRI VE AJANSMUHBİR YÖNETİCİLERİ TUTUKLANDI

Tutuklananlar arasında Aykırı ve AjansMuhbir yöneticileri ve Zafer Partisi kurucusu, Suriyeliler Suriye'ye Paltformu Başkanı Eray Ertürk de bulunuyor. Aykırı yöneticisi Batuhan Çolak, AjansMuhbir hesabının sahibi Süha Çardaklı tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. İkili, gece saatlerinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Öte yandan Karargah Haber ve Mülteci Haberler Twitter hesabının yöneticileri serbest bırakılanlar arasında.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN