Küsurat Ahmet Davutoğlu beleşe vekil alamayacağı için üzgün: "Üzülerek söylüyorum, Millet İttifakı dağılmış görünüyor"

14 ve 28 Mayıs'tan önce 'Birleşerek kazanacağız' diyerek Türkiye'yi yönetme hayali kuran küçük ortaklar, birbirine girdi. 8'li koalisyonun adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaşanan seçim hezimetinin ardından hedef tahtasına kondu. Seçimlere CHP listelerinden giren ve 10 vekil koparan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP listelerinden seçime girmelerinin hata olduğunu söylemişti.Davutoğlu katıldığı bir canlı yayında ise 8'li koalisyonun akıbetine ilişkin açıklamalarda bulundu.Davutoğlu, "Üzülerek söylüyorum, Millet İttifakı dağılmış görünüyor. Bununla yaşamak durumundayız" dedi. Öte yandan genel seçimlerdeki yenilgiye ilişkin de değerlendirmede bulunan Davutoğlu, "Muhafazakar seçmeni ikna edemedik" ifadelerini kullandı. işte detaylar...

Giriş Tarihi 22 Eylül 2023, 19:53 Güncelleme 22 Eylül 2023, 22:56
Küsurat Ahmet Davutoğlu beleşe vekil alamayacağı için üzgün: Üzülerek söylüyorum, Millet İttifakı dağılmış görünüyor

İÇİNDEKİLER

Türkiye, tarihi seçimleri geride bıraktı.

Ancak koalisyonda kavga bir an bile durmadı. 8'li koalisyon ortakları, yenilginin faturasını Kemal Kılıçdaroğlu'na yazdı. Vekil pazarlığı ve gizli protokoller nedeniyle eleştiri üstüne eleştiri yağdı.

2023 seçimlerinin ardından Türkiye yeniden bir seçime hazırlanıyor. Gözler 2024 yerel seçimlere çevrilirken küçük ortaklar ise bir birine gçrmeye devam ediyor.

DAVUTOĞLU: CHP LİSTELERİNDEN SEÇİME GİRMEK HATAYDI
Seçimlere CHP listelerinden giren ve 10 vekil koparan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP listelerinden seçime girmelerinin hata olduğunu söylemişti.

CHP'Yİ HEDEF ALDI: BU SAĞ SEÇMEN CHP'YE OY VERMEZ DEDİM
"En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti."
diyen Davutoğlu, "Her şeyi denedim. İYİ Parti'ye teklif götürdüm. Bu sağ seçmen CHP'ye oy vermez beraber olalım dedim." ifadelerini kullanmıştı.

CHP'DEN KÜÇÜK ORTAK AHMET DAVUTOĞLU'NA SALVO: TEK BAŞLARINA GİRSİNLER, BOYLARININ ÖLÇÜSÜNÜ ALSINLAR
Davutoğlu'na yanıt Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'tan gelmişti.

Küçük ortaklarını hedef alan Ali Öztunç "Seçimler gelecek yine tek başlarına girsinler, boylarının ölçüsünü alsınlar." demişti.

Öztunç şunları söylemişti:

"Kendi görüşü, saygı duyarız ama girmeseymiş. Kimse Davutoğlu'nu zorla getirip CHP listelerinden aday yapmadı. Kimse kafalarına silah dayayıp 'gelin buradan aday olun' demedi. Girmeselermiş. Seçimler gelecek yine tek başlarına girsinler, boylarının ölçüsünü alsınlar."

DAVUTOĞLU KILIÇDAROĞLU TARAFINDAN KANDIRILDIĞINI DA İTİRAF ETMİŞTİ
Öte yandan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması halinde Zafer Partisi'ne üç bakanlık ve MİT Başkanlığı'nı vereceği mutabakata ilişkin de itiraf niteliğinde bir açıklama yapmıştı.

Mutabakatı basından öğrendiğini ve sonrasında Kılıçdaroğlu'na sorduğunu belirten Davutoğlu, önce "Bir bakanlık konuşuldu ama karara bağlanmadı" dediğini, daha sonra arayarak "Tekrar baktım, protokol varmış. Bakanlık görüşülmüş" ifadelerini kullandığını belirtmişti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldığı canlı yayında 8'li koalisyonun akıbetine ilişkin açıklamalardada bulundu.

"MİLLET İTTİFAKI ARTIK YOK"
Ahmet Davutoğlu, 8'li koalisyoa ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bu realiteyi kabul etmek ve bununla yaşamak durumundayız" Davutoğlu ittifakın dağılmasına ilişkin şunları söyledi: İlk defa bu tabiri kullanacağım ve üzülerek söylüyorum. Millet İttifakı dağılmış görünüyor. Akşener ve birçok lider bunu vurguladığı için ortada bir realite var. Bu realiteyi kabul etmek ve bununla yaşamak durumundayız.

"MUHAFAZAKAR SEÇMENİ İKNA EDEMEDİK"
Genel seçimlerdeki yenilgiye ilişkin değerlendirmede bulunan Davutoğlu, "Muhafazakar seçmeni ikna edemedik" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN