CHP İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in zehir zemberek açıklamalarına neden sessiz? Kemal Kılıçdaroğlu at pazarlığının farkında mı?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden alınan yenilginin ardından her fırsatta Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’yi topa tuttu. 2024 yerel seçimleri için ise bir gün 81 ilde aday çıkaracağız derken diğer gün açık kapı bıraktı. İYİ Parti tarafından gelen zehir zemberek açıklamalara ise CHP kanadı hep sessiz kaldı. Hatta Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarına Akşener hakkında açıklama yapmayın talimatı verdiği bile gündeme yansıdı. Peki Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP, Akşener ve İYİ Parti hakkında neden bu kadar sessiz? Kulislerde konuşulan 2 sebepten biri takvim.com.tr’nin gündeme getirdiği “At pazarlığı.” İşte detaylar...

Giriş Tarihi 22 Eylül 2023, 19:07 Güncelleme 22 Eylül 2023, 19:17
CHP İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in zehir zemberek açıklamalarına neden sessiz? Kemal Kılıçdaroğlu at pazarlığının farkında mı?

İÇİNDEKİLER

14 ve 28 Mayıs seçimlerinden alınan tarihi hezimet sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 40 gün boyunca susmuş, kameralar karşısına ilk geçişinde koalisyonun büyük ortağı CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na zehir zemberek ifadeler kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun koltuk sevdasına ithafen, "Koltuğundan başka şey düşünmeyenlerle uğraştık" diyen Akşener Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için ise 'Yüreksizler' diye sert çıkışmıştı.

PAZARLIKTA EL YÜKSELTME
Hızını alamayan Akşener, önce 81 ilde aday çıkaracaklarını söyleyip daha sonra 'İstanbul ve Ankara'da olabilir' sözleriyle açık kapı bırakmıştı.

Akşener'in bu ikili tavrını takvim.com.tr olarak "2024 yerel seçimleri için pazarlıkta el yükseltme" şeklinde manşet manşet yazmıştık.

AKŞENER'DEN YENİ AÇIKLAMA: BLÖF YAPMIYORUZ
FOX TV'ye konuşan Meral Akşener yerel seçimlere ilişkin bir açıklama daha yaptı. "81 ile aday çıkaracağız diyorsunuz Blöf mü yapıyorsunuz?" diye soruldu.

Akşener şunları söyledi:

"Hayır Blöf yapmıyoruz. Netlikle söyleyeyim kuruluş amacımıza dönüyoruz. 2023 seçimleri sonrası oturup konuştuk. GİK'den bir karar çıktı ve ben de aynı fikirdeyim. Sonuç itibariyle 81 ilde ve ilçede kendi adayımızı çıkaracağız"

PEKİ CHP AKŞENER'İN BU SERT SÖZLERİNE NEDEN SESSİZ?
Akşener her ne kadar "Blöf yapmıyoruz" dese de Ankara kulislerinde konuşulanlar tam da takvim.com.tr'nin gündeme getirdiği gibi.

CHP'nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sessizliği Ankara kulislerinde konuşulurken durum 2 sebebe bağlanıyor.

AKŞENER PARTİ İÇİNDEKİ KAOSU KURTARMA PEŞİNDE! Yani Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin getirdiği 50+1'in, ittifakı zorunlu kılarak partileri kimliksizleştirdiği eleştirisine katılan kurmaylar; iki seçimdir ittifak sistemi içinde yer alan İyi Parti'nin kendi farkını anlatamadığı bir sıkışmışlık içinde olduğunu belirtiyor.

AT PAZARLIĞINDA OLDUĞUNUN FARKINDALAR! CHP kulislerinde konuşulan en kuvvetli konu ise takvim.com.tr'nin manşet manşet yazdığı "AT PAZARLIĞI" 2019 seçimlerinde de iş birliği konusunda sorun yaşandığını belirten CHP'li kurmaylar İyi Parti tarafından ittifaklara kapının kapandığı söylense de, yerel seçimde olası iş birliğini düşünüyorlar. Ve bu nedenle de daha fazla hasara yol açmak istemiyorlar.

SESSİZ OL AKŞENER'İN DEĞİŞİMİNE GÖRE YOL AL
CHP kulislerinde İYİ Parti'nin şuan öfkeyle hareket ettiği ama Akşener'in yerel seçimler yaklaştığında elbet yaklaşacağı konuşuluyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN