Hem CHP'yi yerden yere vurdu hem de at pazarlığında vites yükseltti! İYİ Partili Birol Aydemir: CHP ile seçim kazanılmaz

CHP ve İYİ Parti arasındaki at pazarlığı tam gaz devam ediyor. Son olarak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir katıldığı canlı yayında hem CHP'yi zehir zemberek sözlerle yerden yere vurdu hem de pazarlıkta vites yükseltti. "CHP ile seçim kazanılmaz" diyen İYİ Partili Aydemir, "Biz asıl merkez yönetimi kaybettik, 5 yıl gitti. Biz ne kadar seçim olursa olsun kaybederiz" ifadelerini kullandı. Aydemir, "İstanbul’un riskli olduğunu düşünüyorum. Ankara Mansur Bey’den dolayı kazanılabilir düşünüyorum" dedi.

Giriş Tarihi 21 Eylül 2023, 23:44 Güncelleme 22 Eylül 2023, 09:21
Hem CHP’yi yerden yere vurdu hem de at pazarlığında vites yükseltti! İYİ Partili Birol Aydemir: CHP ile seçim kazanılmaz

İÇİNDEKİLER

Yerel seçimlere giderayak İYİ Parti ve CHP arasındaki at pazarlığında her geçen gün vites yükselmeye devam ediyor.



81 ilde aday çıkaracağız diyerek CHP'ye karşı elini güçlendirmek isteyen Meral Akşener son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Ümit Özlale'nin adını resmen açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu ise "Saygı ile karşılıyoruz. Seçimdem sonra kurduğumuz ittifak zaten bitti" diyerek el yükselten Akşener'i frenlemek istedi.

"Falanca parti seçimi kazanabilir, falanca parti kaybedebilir endişesi kararımızı etkilemeyecek" diyerek at pazarlığı yürüttükleri CHP'ye gözdağı veren İYİ Parti Teşkilat Başkanı Başkanı Buğra Kavuncu ise "İddiamız şu, biz Türkiye'yi çok daha iyi yönetiriz, Ankara'yı da, İstanbul'u da çok daha iyi yönetiriz" dedi.



ADAYLARI AÇIKLAYACAĞIZ
Adaylığının açıklanmasının ardından bir televizyon programına konuk olan Özlale, İstanbul ve Ankara adaylarının da yakın zamanda açıklanacağını bildirdi. Özlale, "Son GİK toplantısında bununla ilgili yetkiler Divan'a verildi. Yavaş yavaş bütün adayları açıklayacağımız söylebilirim" dedi.



Tüm bu yaşananlar sıcaklığını korurken, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, CHP'yi yerden yere vurarak pazarlıktaki vitesi iyice yükseltti.



"İKİ BELEDİYE KAYBOLUP KAYBOLMAMIŞ ÇOK MU ÖNEMLİ?"
At pazarlığındaki vitesi yüksel İYİ Partili Birol Aydemir, "Ben bu şekilde yapıyla hiçbir seçimin kazanılacağını düşünmüyorum. Bu yapıyla ilginç bir şey söyleyeceğim Ankara, İstanbul'un kazanılabileceğini düşünmüyorum artık (İttifak yapılırsa). İstanbul'un riskli olduğunu düşünüyorum. Ankara Mansur Bey'den dolayı kazanılabilir düşünüyorum. Bir de şu var bu ittifak yapıldı peki niye kaybettik biz? 14 Mayıs, 28 Mayıs'ta niye kaybettik? Madem bu ittifak çok iyi işliyordu da niye kaybettik biz? Biz merkezi yönetimi kaybettik, yani iki belediye kaybolup, kaybolmamış çok mu önemli?" ifadelerini kullandı.



CHP İLE SEÇİM KAZANAMAYIZ
CHP ile seçim kazanılmayacağını söyleyerek yerden yere vuran Aydemir, "Biz asıl merkez yönetimi kaybettik, 5 yıl gitti. Biz ne kadar seçim olursa olsun kaybederiz (CHP ile yan yana olduğu sürece). İttifak dediğinizde, ittifaktaki 6 partinin ne kadar uyumu vardı. Bence zaten ittifak sistemi yanlış. Biz ona itiraz ediyoruz, ben kişisel olarak da itiraz ediyorum. Bu ittifak sistemi bir saçmalık" dedi.



BİZ NERDE KAYBETTİK BİLİYOR MUSUNUZ?
Sözlerini sürdüren İYİ Partili Birol Aydemir, "Biz 28 Mayıs seçimlerinde nerede kaybettik biliyor musunuz? Ankara-İstanbul'da kaybettik. Kaç oy aldı sayın Cumhurbaşkanı? Yüzde 46-47 oy aldı iki ilde. Biz zaten diğer taraftaki açığı buradan kapatıyorduk. Ankara-İstanbul'dan kapatıyorduk ama ne oldu yüzde 46-47 oy aldı. Biz orada gittik" açıklamasında bulundu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN