Levent Gültekin mi yalan söylüyor Meral Akşener mi? "Ekrem İmamoğlu işe Mansur Yavaş kendilerini ne halt zannediyor"

CHP yandaşı Levent Gültekin ortalığı karıştıracak bir iddiayı gündeme getirdi. Gültekin, 8'li koalisyonun aday belirleme sürecinde kamuoyu önünde Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ı destekleyen Meral Akşener'in arka planda iki ismi yıprattığını söyledi. Levent Gültekin, "Meral Akşener bir gün beni aradı. 'İmamoğlu ve Yavaş kendilerini ne halt zannediyor. Ben bunlar cumhurbaşkanı olsun diye mi parti kurdum. Ben onlara geçit vermem. dedi' ifadelerini kullandı. Gültekin'e yanıt veren Akşener ise, "Mahkemeye vereceğim. Öyle bir sözüm olmadı." dedi.

Giriş Tarihi 21 Eylül 2023, 13:59 Güncelleme 22 Eylül 2023, 14:27
Levent Gültekin mi yalan söylüyor Meral Akşener mi? Ekrem İmamoğlu işe Mansur Yavaş kendilerini ne halt zannediyor

İÇİNDEKİLER

8'li koalisyonun aday belirleme sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı parlatan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili bomba bir iddia gündeme geldi.

CHP YANDAŞI LEVENT GÜLTEKİN BOMBAYI PATLATTI
CHP yandaşı Levent Gültekin Akşener'in arka planda Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı yıpratmaya çalıştığını iddia etti.

AKŞENER BENİ ARADI İMAMOĞLU VE YAVAŞ'A SALLADI
Levent Gültekin bir gün Akşener'in kendisini aradığını ve İmamoğlu ile Yavaş için, "Bunlar kendilerini ne halt zannediyorlar. Belediyenin parası ile anket yaptırıyorlar, kendilerini cumhurbaşkanı adayı gösteriyorlar. Ben onlara geçit vermem" dediğini öne sürdü.

"BUNLAR CUMHURBAŞKANI OLSUN DİYE Mİ PARTİ KURDUM"
Gültekin şunları söyledi;

"Beni aradı telefonu şöyle açtı; Bunlar kendilerini ne zannediyolar... Ben de hayırdır abla kimi kastediyorsun dedim. Ya bu Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş kendisini ne zannediyor. Belediyenin parası ile anket yaptırıyorlar, kendilerini cumhurbaşkanı adayı gösteriyorlar. Ben bunlar cumhurbaşkanı olsun diye mi parti kurdum.

Ben de seçime daha 1,5 yıl var başka aday bulursunu diyerek espiriye vurdum. Çünlü çok sert geldi bana. Ben onlara geçit vermem. Bunun üzerine ben akşam Halk TV'ye çıkıyordum. Akşener muhtemelen İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığının potadan düşmesi için bir kamuoyu oluşturmaya çalışıyordu.

SONRA İMAMOĞLU'NU 'FATİH' İLAN ETTİ
Bu konuşmayı bence başkalarına da yapmıştır. Anlatmıyor insanlar... Meral Hanım bu konuşmayı yaptıktan iki gün sonra Ekrem İmamoğlu'nu Fatih Sultan Mehmed'e benzetti. 'Ekrem İmamoğlu İstanbul'u fethetti sırada Türkiye var' herkes dedi ki; Meral Akşener İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı olmasını istiyor. Ben de hemen aradım dün ne söyledin bugün ne söylüyorsun dedim. Evladım dedim siyasetçilerin kamuoyu önünde konuştuklarına pek itibar etme..."

MERAL AKŞENER'DEN LEVENT GÜLTEKİN'E YANIT: MAHKEMEYE VERECEĞİM
Meral Akşener Fox TV'de katıldığı canlı yayında Levent Gültekin'i yalanladı.

CHP'nin Kurultayına yönelik bazı gazetecilerin YouTube kanalı kurduğunu söyleyen Akşener, "YouTube kanallarında ilgi çekmek üzerine bir sürü abuk sabuk şey konuşuluyor. Ben Gültekin'in 3 videosunda sonra onları mahkemeye verdik. Bu video için de mahkemeye vereceğim. Böyle bir konuşma hiç olmadı. Bundan sonra hukuk üzerinden ilerleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

GÜLTEKİN KILIÇDAROĞLU'NU DA PATLATMIŞTI
Öte yandan Levent Gültekin daha önce de İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bir mail atıldığını ve bu mail'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı karşısında 100 milyon dolar aldığının iddia edildiğini söylemişti.