Sosyal medya üzerinden nefret pompalayan hesaplara gözaltı şoku! İçlerinde Batuhan Çolak da var! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama

Son dakika haberleri.... 15 manşetinin 10'undan fazlası halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden haberlerden oluşan Aykırı adlı haber internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans Muhbir’in editörü Süha Çardaklı ve Sözde haber sitesi Haber Report’un sahibi Furkan Güngör gözaltına alındı. Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan da açıklama geldi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 20 Eylül 2023, 10:55 Güncelleme 20 Eylül 2023, 13:50
Sosyal medya üzerinden nefret pompalayan hesaplara gözaltı şoku! İçlerinde Batuhan Çolak da var! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan açıklama

İÇİNDEKİLER

Sözde bağımsız görünümlü muhalefetin tetikçisi Ayrıkı adlı internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, sabah saatlerinde gözaltına alındı. Çolak, sağlık kontrollerinin ardından Vatan Emniyet'e götürülecek.

Öte yandan Haber Report ve Ajans Muhbir hesaplarının yöneticileri de benzer şekilde "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından gözaltına alındı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya söz konusu olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yerlikaya, "Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, İstihbarat Başkanlığı ve Güvenlik Daire Başkanlığımızın desteği ile 14 İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan operasyonlar neticesinde; İnternette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden, vatandaşlarımıza yanıltıcı bilgileri alenen yayarak paylaşımlar yaptığı tespit edilen, sosyal medya hesap yöneticileri hakkında 14 ilimizde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 27 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır." dedi.

BATUHAN ÇOLAK KİMDİR?
ODA TV'nin Libya'da şehit düşen MİT mensubunun kimliklerini ifşa etmesi gündemde büyük tepkiyle karşılanmış, MİT Kanunu'na açıkça aykırı olan bu haberi ODA TV'nin hemen arkasından Yeniçağ gazetesi de servis etmişti.

Servis etmekle kalmayan o dönem Yeniçağ Genel Yayın Yönetmeni olan Batuhan Çolak ve Murat Ağırel kendi sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili paylaşımlarda bulunmuştu.

HESAPLARIMIZ ÇALINDI SENARYOSU
Yeniçağ da MİT mensuplarının kimliklerinin deşifre edildiği skandal haberi "Libya'daki şehitlerimiz sessiz sedasız toprağa verildi" başlığıyla servis etti. MİT personellerinin hedef alındığı paylaşımlar ve haber büyük tepki çekti. MİT mensuplarının kimliklerini açık ederek suç işleyen Ağırel ile Çolak tehdit aldıklarını, sosyal medya hesapları ve maillerini ele geçirenlerin paylaşımlarını sildiğini iddia etti.

Ancak Yeniçağ'daki haber de silinmişti. İkili Yeniçağ'daki haberin neden silindiği hakkında hiçbir açıklamada bulunamadı.

MİT ifşası skandalının ardından Yeniçağ ve eski Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, birbirlerine girdi. Yeniçağ, eski GYY Batuhan Çolak'a suç duyurusunda bulundu.

Kurumun avukatı Faruk Daşkaya tarafından yapılan suç duyurusunda Batuhan Çolak'ın "Nitelikli dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanmak suretiyle kurumu zarara uğrattığı" iddia edildi.

Av. Faruk Daşkaya, savcılığa sunduğu suç duyurusunda ayrıca şu bilgilere yer vermişti:

"Yeniçağ ile iş akdinin feshinin akabinde gazete idaresinin yaptığı incelemede Batuhan Çolak'ın internet servisi için çalıştıklarını beyan ederek iki kişiye ücret tahakkuk ettirdiği, İzmit'de ikamet ettikleri ve 1 gün dahi mesai yapmadıkları belirlenen Recep Ali Korkmaz ve kardeşi Resul Korkmaz'a tahakkuk edilen ücretleri, 'Ben kendilerine elden vereceğim' diye alıp Yeniçağ'ı dolandırdığı tespit edilmiştir.

Batuhan Çolak, ayrıca gazetemizin envanterinde kayıtlı laptopu gazete dışına çıkarmış 'iade et' ihtarnamesine rağmen iade etmemiştir. Yeniçağ'a ait internet google şifrelerini de kendisine çekilen ihtarnameye rağmen gazete idaresine vermeyerek kurumumuzu maddi ve manevi zarara sokmuştur."

BATUHAN ÇOLAK'TAN SKANDAL YANIT GELMİŞTİ
Hakkındaki iddialara sosyal medya hesabından yanıt veren Batuhan Çolak ise "Tazminatımın üzerine yatıp, ahlaksızca işime son verdiniz. Çevirdiğiniz dolapları, sahtekarlıkları, devleti nasıl milyonlarca lira dolandırdığınızı, naylon faturalarınızı, bir gece ansızın maatbanızda basıp yurt dışına gönderdiğiniz kitapları öğrendiğim için mi bu pislikleriniz?" ifadelerini kullanmıştı

ÜMİT ÖZDAĞ SAHİP ÇIKTI
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın ırkçı sözlerle körüklediği yabancı düşmanlığına destek veren yalan haberlerini referans gösterdiği Batuhan Çolak'a sahip çıktı.

Özdağ, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

Suriyeli Selefiler, uyuşturucu kaçakçıları, çocuk tecavüzcüleri sokaklarımızda gezerken sığınmacı ve kaçaklar ile ilgili haber yapan Aykırı haber sitesi genel yayın yönetmeni Batuhan Çolak gözaltına alınmış. Sınırları kapatacakları, uyuşturucu kaçakçılarını tutuklayacaklardı yerde gazeteciler gözaltına alınıyor.

Sosyal medya üzerinden 'Kin ve düşmanlığa tahrik' içerikli paylaşımlar yapan Aykırı göçmen vatandaşlar üzerinden attığı ötekileştirici manşetleri ile dikkat çekiyor.

Sitenin neredeyse iki manşetinden birisinin göçmenleri hedef alması, "Aykırı'yı da Ümit Özdağ mı fonluyor?" sorusunu gündeme getirmişti

BİR KADINI TACİZ ETMİŞTİ
Ayrıca Sosyal medyada 'iyi hal indirimi' verilen taciz ve tecavüzcülere adil davranılmadığını savunan gazeteci Çolak, Bakırköy'de bir kadını taciz etmişti.

Takvim.com.tr sözde haber sitesi Haber Report'un sahibi Furkan Güngör'ü ve Ajans Muhbir'in editörü Süha Çardaklı'nın kirli algı oyunlarını daha önce deşifre etmişti.

İşte o haberler....

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN