Azerbaycan'ın Ermeni gruplara karşı antiterör operasyonu dünya gündemindeyken Kemal Kılıçdaroğlu sessiz! Azerbaycanlı gazeteci Nigar İbrahimova'dan sert tepki

Azerbaycan’ın Karabağ’daki Ermeni gruplara karşı başlattığı antiterör operasyonu sadece Türkiye’nin değil dünyanın bile gündemindeyken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili hiçbir paylaşımda bulunmadı. Kılıçdaroğlu’nun sessiz kalmasına tepki gösteren Azerbaycanlı gazeteci Nigar İbrahimova “Konu ile ilgili ve Azerbaycan halkına iletmek üzere tek bir paylaşımınızı bulamadım sayfanızda” dedi. Kılıçdaroğlu’nun bu sessizliğinin ardından akıllara 2020 yılında başdanışmanı Ünal Çeviköz’ün Azerbaycan iftirası geldi. Çeviköz, katıldığı bir televizyon programında “Türkiye'den Azerbaycan'a silah yardımı yapıldığı ve söylentilere göre cihatçı grupların da Azerbaycan'a gönderildiği ifade ediliyor” demişti.

Giriş Tarihi 20 Eylül 2023, 15:11 Güncelleme 20 Eylül 2023, 15:56
Azerbaycan’ın Ermeni gruplara karşı antiterör operasyonu dünya gündemindeyken Kemal Kılıçdaroğlu sessiz! Azerbaycanlı gazeteci Nigar İbrahimova’dan sert tepki

İÇİNDEKİLER

Azerbaycan, 2020'de büyük bir başarı ile işgalci Ermenistan'dan kurtardığı Dağlık Karabağ'da yükselen provokasyonlara sessiz kalmadı.

Ermeni teröristlerin döşediği mayınlarla 4 polisin şehit olması bardağı taşıran son damla oldu.

Azerbaycan güçleri, bölgede anayasal düzeni sağlamak ve silahlı yasa dışı Ermeni grupları bölgeden temizlemek için antiterör operasyonu başlattı.

Başarıya ulaşan ve Ermenilerin ateşkes ve silah bırakmayı kabul ettiği operasyon, Türkiye'nin de gündeminde.

TÜRKİYE AZERBAYCAN'I KONUŞUYOR, KILIÇDAROĞLU SESSİZ
Tüm kamuoyu gelişmeleri yakından takip ederken CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu sessizliğini koruyor.

Konuya ilişkin tek bir söz etmeyen Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesaplarından da tek bir paylaşım yapmadı.

Bu durum, tepkilere neden oldu.

Azerbaycanlı gazeteci Nigar İbrahimova da tepkisini, sosyal medyadan Kemal Kılıçdaroğlu'nu etiketlediği paylaşımı ile gösterdi.

"TEK BİR PAYLAŞIMINIZI BULAMADIM"

Kılıçdaroğlu'nun konuya ilişkin herhangi bir paylaşım yapmadığını belirten İbrahimova, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Kılıçdaroğlu, komşu ve kardeş ülke Azerbaycan, tarihi topraklarını düşmandan temizleyerek, bölge huzuruna katkıda bulunma amacı taşıyan bir askeri operasyon içerisinde.



Konu ile ilgili ve Azerbaycan halkına iletmek üzere tek bir paylaşımınızı bulamadım sayfanızda."

Azerbaycan TV’sinde güldüren Kemal Kılıçdaroğlu yorumu: Vay vay Kemal!

KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞDANIŞMANI ÜNAL ÇEVİKÖZ'DEN İFTİRA
Habertürk'te 2020 yılında yayınlanan bir programa katılan CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, "Maalesef gelen haberlerde, Türkiye'den Azerbaycan'a silah yardımı yapıldığı ve söylentilere göre cihatçı grupların da Azerbaycan'a gönderildiği ifade ediliyor" demişti.

Eski Türkiye’nin monşeri olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz’ün vatana ihanetine çok sert tepki

Skandal açıklamalar büyük tepki çekince Çeviköz kendisini "Sözlerim çarpıtıldı" diye savunmuştu.

BÜYÜK TAARRUZ'UN YILDÖNÜMÜNÜ DE KUTLAMADI
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin lideri olmasına rağmen Kılıçdaroğlu'nun Büyük Taarruz'u kutlamaması CHP'liler tarafından büyük tepkilere neden olmuştu. Sosyal medya hesabından tepki gösteren Uğur Dündar, "Atatürk'ün kurduğu CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Ağustos'ta, aziz milletimizin istiklâlini kazanmasıyla sonuçlanacak Büyük Taarruz'u ve Atatürk'ü anmadı! Hayal kırıklığımı anlatmakta sözcükler yetersiz kalıyor!.." ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan CHP'liler de Kılıçdaroğlu'na tepki göstermişti. Sosyal medyadan kullanıcılar, "Her anma ve kutlamada paylaşım yapan Kılıçdaroğlu Malazgirt Zaferi'nin ve Büyük Taarruz'un başlangıcının yıl dönümünde tek tweet bile atmadı. Disney'in Atatürk dizisi konusunda da sessiz kalmıştı. Atatürk'ten geçinmeye devam mı?" ifadelerine yer vermişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN