İYİ Parti pazarlıkta el yükseltme hamlesi! İYİ Parti yerel seçimlerde 81 ilde kendi adayını çıkarma kararı aldı

Yerel seçimlere giderayak CHP ve İYİ Parti arasındaki at pazarlığı kıran kırana devam ediyor. Son olarak pazarlıkta el yükseltmek isteyen İYİ Parti yerel seçim kararını açıkladı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Yerel seçimlerde İYİ Parti 81 ilde kendi adaylarıyla girecek" açıklamasında bulundu. Zorlu, söz konusu kararı Genel İdare Kurulu'nun oy çokluğu ile aldığını belirtti.

Giriş Tarihi 13 Eylül 2023, 17:41 Güncelleme 14 Eylül 2023, 09:14
İYİ Parti pazarlıkta el yükseltme hamlesi! İYİ Parti yerel seçimlerde 81 ilde kendi adayını çıkarma kararı aldı

İÇİNDEKİLER

Yerel seçimlere giderayak İYİ Parti ve CHP arasındaki at pazarlığı kıran kırana devam ediyor.



Durum öyle bir boyut kazandı ki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir gün 'iş birliği' söylemine sığınıp ittifaka açık kapı bırakıyor, bir başka gün de İstanbul ve Ankara'da ayrı aday çıkaracağını ilan ediyor. İzmir için Ümit Özlale ismini telaffuz eden İYİ Parti lideri, Muharrem İnce ile ittifak fiskosları yapmaktan da geri durmuyor.

İYİ PARTİ'DEN YEREL SEÇİM KARARI I VİDEO İZLE



KILIÇDAROĞLU ALTTAN ALIYOR
İYİ Parti cephesinden gelen peşi sıra açıklamalar sonrası Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekillerine "Akşener'e cevap niteliğinde açıklama yapmayın. Nezaketi elden bırakmayın" talimatı verdi.


Öte yandan at pazarlığı geride bıraktığımız günlerde TBMM'de tescillendi. Akşener, yerden yere vurduğu Kılıçdaroğlu ile yan yana geldi. İkili gülümseyerek tokalaştı.


Öte yandan CHP, Ankara için Mansur Yavaş'ın İstanbul için de Ekrem İmamoğlu'nun adaylığını ilan etti.


"MANSUR BEY GELİR İYİ PARTİ'NİN ADAYI OLUR"
Yavaş'ın 'rozetsiz başkanlık' çıkışı yapması sonrası İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, "Eğer bir seçim iş birliği olacaksa kesin Ankara'nın İYİ Parti'ye verilmesi lazım. O gün geldiğinde Mansur Bey gelir İYİ Parti'nin adayı olur" ifadelerini kullanmıştı.



"İŞ BİRLİĞİ OLACAKSA ANKARA İYİ PARTİ'NİN OLSUN"
Beker, "Ankara bu sefer İYİ Parti'nin olsun iş birliği olacaksa. Bunu her İYİ Partili Ankara'da ister. Mansur Bey'de gelir olur, niye olmasın. Netice itibariyle CHP'liler oyunu verdiği zaman Mansur Bey'e yüzde 30'u, İYİ Partililer de yüzde 13 verdiği zamana zaten 7-8'de Mansur Bey'e oy gelir, Ankara'yı rahat kazanır" demişti.

İYİ Parti'nin bu çıkışına karşılık Mansur Yavaş "Öyle bir daha parti değiştirmek falan yok. Bundan böyle adaysak CHP'den adayız" diyerek
karşılık vermişti. Mansur Yavaş'ın bu çıkışına İYİ Paritli kurmay ise yapıtğı açıklamaya "Mansur Yavaş'ın bu açıklaması siyaseten şık olmadı" karşlığını verdi.


KILIÇDAROĞLU, MANSUR YAVAŞ ADAYLIĞINI İLAN ETTİ
Günlerdir yerel seçimler için pazarlıkta el yükseltmek için türlü oyunlar sergileyen İYİ Parti'nin Ankara'da Mansur Yavaş'a göz dikmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çıkış geldi.

Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş hakkında "Mansur Yavaş bizim belediye başkanımızdır ve adayımızdır" ifadelerini kullandı.



İYİ PARTİ'DEN EL YÜKSELTME HAMLESİ
Tüm bu yaşananlar sıcaklığını korurken İYİ Parti'den pazarlıkta el yükseltme hamlesi geldi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu yerel seçim hamlesini açıklayarak, "Yerel seçimlerde İYİ Parti 81 ilde kendi adaylarıyla girecek" açıklamasında bulundu. Zorlu, söz konusu kararı Genel İdare Kurulu'nun oy çokluğu ile aldığını belirtti.

İYİ PARTİ'DEN YEREL SEÇİM KARARI I VİDEO İZLE

Kürşad Zorlu, "31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde Türkiye genelinde 81 il ve ilçelerinde partimizin kendi adaylarının teşkilatlarımızın görüşlerinin yanı sıra her seçim çevresinde aday adaylarımıza yönelik halkın eğilim ve tercihlerinin dikkate alınarak tespit edilmesine karar verilmiş olup, sürecin yönetiminde parti başkanlık divanımız yetkilendirilmiştir." dedi.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ MESAJI!
'İstanbul ve Ankara için de aynı karar geçerli mi' şeklindeki soruya Kürşad Zorlu, "Bu metin çok açık. Bahsettiğiniz tüm kişi ve tartışmalardan azade biçimde metni olduğu gibi okuduğumuzda her şey çok net." ifadeleri ile aynı kararın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için de geçerli olduğunun mesajını verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN