81 ilde aday çıkaracağını ilan edip at pazarlığında el yükselten İYİ Parti'ye Mansur Yavaş'tan rest: Kararlar değişir mi değişmez mi o dönemde göreceğiz

CHP ve İYİ Parti arasındaki at pazarlığı sürmeye devam ediyor. Son olarak İYİ Parti el yükseltmek için 81 ilden aday çıkaracağını ilan etti. Bu karar sonrası CHP'li ABB Başkanı Mansur Yavaş değerlendirmede bulundu. Yavaş açıklamasında, "Hayırlı olsun haklarıdır her siyasi partinin ayrı isimlerle katılması haklarıdır." dedi. Seçimlere kadar köprünün altından çok su geçeceğini belirten CHP'nin yeni dönemde de Ankara adayı olan Yavaş, "Kararlar değişir mi değişmez mi o dönemde göreceğiz. Biz de seçime katılacağız ve ben halkımın sağduyusuna, kararına inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

Giriş Tarihi 13 Eylül 2023, 23:26 Güncelleme 13 Eylül 2023, 23:50
81 ilde aday çıkaracağını ilan edip at pazarlığında el yükselten İYİ Parti’ye Mansur Yavaş’tan rest: Kararlar değişir mi değişmez mi o dönemde göreceğiz

İÇİNDEKİLER

Yerel seçimler yaklaştıkça CHP ve İYİ Parti arasındaki at pazarlığı daha da kızışmaya devam ediyor.



Meral Akşener'in ipleri atmasının ardından peşi sıra karşılıklı restleşmeler gelirken, iki taraftara birbirine açık kapı bırakmayı ihmal etmiyor. Nitekim İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir gün 'iş birliği' söylemine sığınıp ittifaka açık kapı bırakıyor, bir başka gün de İstanbul ve Ankara'da ayrı aday çıkaracağını ilan ediyor. İzmir için Ümit Özlale ismini telaffuz eden İYİ Parti lideri, Muharrem İnce ile ittifak fiskosları yapmaktan da geri durmuyor.

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu ise "Akşener'e cevap niteliğinde açıklama yapmayın. Nezaketi elden bırakmayın" talimatında bulunuyor.



KILIÇDAROĞLU MANSUR YAVAŞ'IN ADAYLIĞINI İLAN ETTİ
Her iki tarafta el yükseltmek için karşılıklı hamleler sürmeye devam ederken, Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'ın adaylığını resmen ilan etti.

Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş hakkında "Mansur Yavaş bizim belediye başkanımızdır ve adayımızdır" ifadelerini kullandı.


İYİ PARTİ'DEN 81 İLE ADAY ÇIKARACAĞIZ ÇIKIŞI
Tüm bu yaşananların ardından İYİ Parti'nin pazarlıktaki son hamlesini yaptı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 81 ilde aday çıkarılacağını ilan etti.

Kürşad Zorlu, "31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde Türkiye genelinde 81 il ve ilçelerinde partimizin kendi adaylarının teşkilatlarımızın görüşlerinin yanı sıra her seçim çevresinde aday adaylarımıza yönelik halkın eğilim ve tercihlerinin dikkate alınarak tespit edilmesine karar verilmiş olup, sürecin yönetiminde parti başkanlık divanımız yetkilendirilmiştir." dedi.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ MESAJI!
'İstanbul ve Ankara için de aynı karar geçerli mi' şeklindeki soruya Kürşad Zorlu, "Bu metin çok açık. Bahsettiğiniz tüm kişi ve tartışmalardan azade biçimde metni olduğu gibi okuduğumuzda her şey çok net." ifadeleri ile aynı kararın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için de geçerli olduğunun mesajını verdi.



MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA
İYİ Parti'nin kararı sonrası Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Yavaş, "Hayırlı olsun haklarıdır her siyasi partinin ayrı isimlerle katılması haklarıdır." dedi.

Seçimlere kadar köprünün altından çok su geçeceğini belirten CHP'nin yeni dönemde de Ankara adayı olan Yavaş, "Kararlar değişir mi değişmez mi o dönemde göreceğiz. Biz de seçime katılacağız ve ben halkımın sağduyusuna, kararına inanıyorum." diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN