İmamoğlu'nda "İstanbul'u kaybedeceğiz" tedirginliği! Akşener'in 'İP'ine sarıldı... "Her zaman ittifak şart, gerekirse yüz yüze görüşürüm"

Yerel seçimlere giderayak CHP - İYİ Parti tandeminde 'ittifak kumarı' baş gösterdi. Meral Akşener bir gün 'İş birliği' söylemine sığınıp ittifaka açık kapı bıraktığı CHP'yi diğer gün yerden yere vurdu. Bu tablo karşısında Kılıçdaroğlu'nun "Olur öyle açıklamalar, zamanı gelince oturur, konuşuruz" noktasında hareket ettiği, "Akşener'i alttan alın" talimatı verdiği öğrenilirken gözler CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çevrildi. "İttifak olmazsa İstanbul'u kaybederiz" tedirginliğini açık eden İmamoğlu, "İttifak olmamalıdır” diye bir fikre asla katılmıyorum. Her zaman ittifak şart" sözleriyle Meral Akşener'e çağrı yaptı. Gerekirse Akşener'le yüz yüze konuşacağını dile getirdi.

Giriş Tarihi 11 Eylül 2023, 08:47 Güncelleme 11 Eylül 2023, 16:39
İmamoğlu’nda İstanbul’u kaybedeceğiz tedirginliği! Akşener’in ’İP’ine sarıldı... Her zaman ittifak şart, gerekirse yüz yüze görüşürüm

İÇİNDEKİLER

Türkiye son zamanlarda CHP - İYİ Parti hattında süregelen ve at pazarlığına dönüşen ittifak kumarına şahitlik ediyor.

Durum öyle bir boyut kazandı ki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir gün 'iş birliği' söylemine sığınıp ittifaka açık kapı bırakıyor, bir başka gün de İstanbul ve Ankara'da ayrı aday çıkaracağını ilan ediyor. İzmir için Ümit Özlale ismini telaffuz eden İYİ Parti lideri, Muharrem İnce ile ittifak fiskosları yapmaktan da geri durmuyor.



KILIÇDAROĞLU ALTTAN ALIYOR
İYİ Parti cephesinden gelen peşi sıra açıklamalar sonrası Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekillerine "Akşener'e cevap niteliğinde açıklama yapmayın. Nezaketi elden bırakmayın" talimatı verdi.

Öte yandan at pazarlığı geride bıraktığımız günlerde TBMM'de tescillendi. Akşener, yerden yere vurduğu Kılıçdaroğlu ile yan yana geldi. İkili gülümseyerek tokalaştı.



Ankara kulislerinde ise Akşener'in kapıyı tamamen kapatmadığı ciddi bir teklif gelirse ya da "CHP oturup konuşalım" derse değerlendireceği konuşuluyor.

Tam da bu noktada gözler Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı havlu atıp, rotayı mecburen İstanbul'a kıran bir yandan da tavşan aday formülü ile 2028 için hazırlıklara başlayan Ekrem İmamoğlu'na çevrildi.

Hatırlanacağı üzere İmamoğlu, "Partiler üstü İstanbul ittifakı" söylemine sığınıp, 2019'a gönderme yaparak İYİ Parti ve HDPKK'ya göz kırpmıştı.

Akşener'in "İstanbul ve Ankara'da seçime ayrı gireceğiz. İstanbul'un kaybedilmesini göze alıyorum belki bizim aday seçilir" sözler sonrası CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken bir çıkış geldi.



"GEREKİRSE YÜZ YÜZE KONUŞURUZ"
Fondaş İsmail Saymaz'a konuşan İmamoğlu, Akşener'in tutumuyla ilgili "Biraz zamana bırakıp analiz edip değerlendirmelerini biraz daha algılayıp gerekiyorsa kendisiyle yüz yüze konuşup İstanbul stratejisini daha net anlamak isterim" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'U KAYBEDECEĞİZ" TEDİRGİNLİĞİ
"İttifak olmazsa İstanbul'u kaybederiz" tedirginliğini açık eden İmamoğlu, "Bu anlamda "İttifak olmamalıdır" diye bir fikre asla katılmıyorum. Her zaman ittifak şart" sözleriyle Meral Akşener'e çağrı yaptı.



İmamoğlu şu ifadeleri kullandı;

Bu anlamda "İttifak olmamalıdır" diye bir fikre asla katılmıyorum. Her zaman ittifak şart. Kaldı ki en büyük ittifakın tabandaki toplumsal ittifak olduğunu unutmayalım. Bütün siyasi partiler için geçerli bu. Çünkü bazen yerel seçim-genel seçim duyguları farklı refleksler oluşturabiliyor. O manada ben elbetteki siyasi partilerin ittifaklarını önemsiyorum. Ama en az onun kadar, belki daha fazlası, toplumun kendi içinde oluşturacağı ittifakları da önemsiyorum.



MERAL AKŞENER'İN 'İP'İNE SARILDI
İttifaksız bir yerel seçimde, HDP ve İYİ Parti'nin desteği olmadan İstanbul'un kaybedileceğinin farkında olan Ekrem İmamoğlu, "Her zaman ittifak şart, gerekirse yüz yüze görüşürüm" sözleriyle Meral Akşener'in 'İP'ine sarılması dikkatlerden kaçmadı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN