KULİS | CHP'de Özgür Özel dışında bir isim daha aday olacak! Gözler İmamoğlu'nda: Kongre sonuçlarını bekleyip delegeye göre ilan edecek

'Değişim' sancısı çeken CHP'de taşlar yeniden dağıtılıyor... "İmamoğlu ile ortak hayalim var" diyen CHP'li Özgür Özel, "Resmen olmasa da fiilen adaylığımı açıkladım" diyerek 15 Eylül'ü işaret etti. Özel'in CHP'deki Grup Başkanlığı görevinden istifa edeceği konuşulurken Ankara kulislerini hareketlendiren bir gelişme yaşandı. Eski CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, Özgür Özel dışında başka bir ismin adaylığını açıklayağını öne sürdü. Bu ismin kim olduğu merak edilirken gözler yeniden CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çevrildi. İmamoğlu'nun kongre sonuçlarını beklediği kendine uygun bir delege yapısının oluştuğuna kanaat getirirse aday olabiliceği konuşuluyor.

Giriş Tarihi 13 Eylül 2023, 13:52 Güncelleme 13 Eylül 2023, 14:20
KULİS | CHP’de Özgür Özel dışında bir isim daha aday olacak! Gözler İmamoğlu’nda: Kongre sonuçlarını bekleyip delegeye göre ilan edecek

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'ta büyük bir hezimete uğrayan Cumhuriyet Halk Partisi'nde yerel seçimlere giderayak 'iç savaş' patlak verdi.

Her fırsatta 'değişim' talebinde bulunan, zoom cuntasına kalkışıp manifesto bile yayınlayan Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu deviremeyince havlu attı, rotayı yeniden İstanbul'a kırdı.



"CHP'nin tarihini bilen, geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlardan ismi geçtiği için söylüyorum birisi Özgür Özel'dir" diyen Ekrem İmamoğlu, Özel'in genel başkanlık adaylığını destekledi. Özel de "İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var, adımın geçtiği bir süreçteyim. İmamoğlu ile uyumlu çalışırım" ifadelerini kullandı.

Son olarak Kılıçdaroğlu ile yüz yüze görüştüğünü duyuran Özgür Özel, 15 Eylül'ü işaret ederek "İçinde bulunduğumuz kurultay sürecine dair genel merkezimizde bir basın toplantısı yapacağım" dedi. Tutum belgesi açıklayacağını ilan eden Özel, "Kılıçdaroğlu'ndan sitem almadım uzun uzun sohbet ettik. Ben CHP'nin evladıyım, CHP benim yuvamdır. Geçtiğimiz hafta sizinle yaptığımız açıklamada resmen olmasa da fiilen adaylığımı açıklamış oldum" şeklinde konuştu.

Özgür Özel'in grup başkanlığı görevinden istifa edeceği de konuşuluyor.



Tüm bu gelişmelerin etkisi sürerken Ankara kulislerini hareketlendiren bir gelişme yaşandı.

İKİNCİ BRÜTÜS: ÖZEL'DEN BAŞKA BİR İSİM DE ADAYLIĞINI AÇIKLAYACAK
Geride bıraktığımız aylarda Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevden alınan eski CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, Özgür Özel'den başka bir ismin de 15 Eylül'de adaylığını açıklayacağını öne sürdü.



Atıcı, "Yakında bir başka insan daha adaylığını açıklayacak. Özgür Özel'le aynı güne denk geliyor. Onu da kendisinin duyurmasına saygı duyduğumdan burada söylemeyeceğim" dedi.

Öte yandan Aytuğ Atıcı, kendisinin de adaylık çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Ben hiçbir zaman görevden kaçmadım. Adaylık çalışmalarımız devam ediyor. Çünkü CHP'de ciddi bir değişime ihtiyaç vardır, örgütlenmede, yönetimde bir değişime ihtiyaç vardır" ifadelerini kullandı.



Herkes Özgür Özel dışında aday olacak ismin kim olduğunu merak ederken gözler bir kez daha CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çevrildi.

İMAMOĞLU'NUN KONGRE PLANI... DELEGE YAPISI OLUŞURSA ADAY OLACAK
CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, Ekrem İmamoğlu'nun kongre sonuçlarını beklediğini, eğer kendine uygun bir delege yapısının oluştuğuna kanaat getirirse aday olacağını söyledi.

CHP'li bir belediye başkanıyla yaptığı konuşmayı anlatan Yarkadaş, "İmamoğlu bir İstanbul İl Kongresinin sonucunu iki Türkiye'de yapılacak olan diğer illerde olan kongrelerin sonucunu bekliyor. Kendine uygun bir delege yapısının oluştuğuna kanaat getirirse aday olabilir" dedi.




"LİBOŞ LİBOŞ KONUŞUYOR"
Öte yandan CHP'li Barış Yarkadaş, geride bıraktığımız günlerde "Vaadim de net; CHP değişecek, Türkiye değişecek" diyen Ekrem İmamoğlu'nu "liboş liboş konuşuyor" sözleriyle hedef almıştı.

Yarkadaş, "Ben bu partiyi değiştireceğim diyemezsin sana bu partiyi değiştirmezler" demişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN