Tavşan aday Özgür Özel harekete geçti! CHP Grup Başkanlığı görevinden istifa ediyor: "Resmen olmasa da fiilen adaylığımı açıkladım"

CHP'deki koltuk savaşında havlu atan Ekrem İmamoğlu'nun tavşan adayı Özgür Özel, genel başkanlık için harekete geçti. Kılıçdaroğlu ile yüz yüze görüştüğünü duyuran Özel, 15 Eylül'ü işaret ederek " İçinde bulunduğumuz kurultay sürecine dair genel merkezimizde bir basın toplantısı yapacağım" dedi. Tutum belgesi açıklayacığını duyuran Özel, "Kılıçdaroğlu'ndan sitem almadım uzun uzun sohbet ettik. Ben CHP'nin evladıyım, CHP benim yuvamdır. Geçtiğimiz hafta sizinle yaptığımız açıklamada resmen olmasa da fiilen adaylığımı açıklamış oldum" dedi. Özgür Özel'in grup başkanlığı görevinden istifa edeceği konuşuluyor.

Giriş Tarihi 12 Eylül 2023, 22:37 Güncelleme 13 Eylül 2023, 12:48
Tavşan aday Özgür Özel harekete geçti! CHP Grup Başkanlığı görevinden istifa ediyor: Resmen olmasa da fiilen adaylığımı açıkladım

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi'ni 'değişim' sancısı tuttu. 28 Mayıs'taki tarihi hezimet sonrası altı okta kaos, kavga ve büyük hesaplaşmalara sahne oluyor.

Her fırsatta 'değişim' talebinde bulunan, zoom cuntasına kalkışıp manifesto bile yayınlayan Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu deviremeyince havlu attı, rotayı yeniden İstanbul'a kırdı.



"CHP'nin tarihini bilen, geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlardan ismi geçtiği için söylüyorum birisi Özgür Özel'dir" diyen Ekrem İmamoğlu kurultayda Özel'i destekleyeceğini ilan etti.

ÖZGÜR ÖZEL: "İMAMOĞLU İLE ORTAK HAYALİMİZ VAR, KEM KÜM ETMİYORUM ADAYIM"
Özgür Özel de "İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var, adımın geçtiği bir süreçteyim. İmamoğlu ile uyumlu çalışırım" diyerek CHP koltuğuna aday olduğunu ilan etti. Özel takip eden süreçte "Kem küm etmiyorum, adayım" çıkışında bulundu.



CHP'deki 'değişim'ciler arasında yer alan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu devirmeye yönelik planlanan zoom cuntasının baş aktörlerinden olan Bülent Tezcan da "Kurultaydan değişim çıkar. En güçlü aday Özgür Özel" açıklamasını yaptı.

Peş peşe yapılan bu açıklamalar 'tavşan aday' formülünü ve zoom cuntasının esas planını da gözler önüne sermişti.

15 EYLÜL'DE ADAYLIĞINI İLAN EDİYOR
Tam da bu noktada CHP Grup Başkanı Özgür Özel'den çarpıcı bir hamle geldi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdiğini duyuran Özel, "Bugün saat 14.00'te Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdim. İçinde bulunduğumuz kurultay sürecine dair 15 Eylül Cuma günü Genel Merkezimizde bir basın toplantısı yapacağım" dedi.

Öte yandan Özel, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin perde arkasını Ekremci Halk TV'den İsmail Küçükkaya'ya anlattı.

"RESMEN OLMASA DA FİİLEN ADAYLIĞIMI AÇIKLADIM"
CHP Genel Merkezi'nde tutum belgesi açıklayacaklarını belirten Özel, "Kılıçdaroğlu'ndan sitem almadım uzun uzun sohbet ettik. CHP Genel Merkezinde tutum belgesini açıklayacağım. Ben CHP'nin evladıyım, CHP benim yuvamdır. Geçtiğimiz hafta sizinle yaptığımız açıklamada resmen olmasa da fiilen adaylığımı açıklamış oldum" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL İSTİFAYA HAZIRLANIYOR
Özel'in sözlerini canlı yayında aktaran İsmail Küçükkaya ise "Cuma günü Özgür Özel tutum belgesini açıklarken genel başkan adaylığını da açıklayacak ve çok büyük ihtimalle grup başkanlığı görevinden istifa edecek" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Seçimlerden yaşanan hezimetin ardından genel başkan değişimi için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu liderliğinde bir araya gelen ve 'Zoom cuntası' olarak bilinen parti içi muhalefet Kurultay öncesi yeni hamleler arayışındaydı.

Rotayı İstanbul'a çeviren İmamoğlu'nun tavşan aday olarak Özgür Özel'i sürmüşrü İmamoğlu'nun, "İstanbul için yola çıkıyorum." açıklamasından sonra Özel, "İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var." demişti. Özel yarış için Kılıçdaroğlu'nu zorlayacak açıklamalarını sürdürüyor. Özel bir kez daha MYK değişikliğinin yeterli olmayacağını vurgulayarak, "Kemal Bey sadece eski MYK üyesi arkadaşları değiştirirse onlara ayıp etmiş olur. Çünkü onları atayan da odur. Yönetenlerin yani genel başkanın, yönetici kadroların, yazılı evrakların, bütün mevzuatların ama esas zihniyetin değişmesi lazım" ifadelerini kullanmıştı.

Tavşan' formülü tescillendi! İmamoğlu'nun 'zoom cuntası'nın baş aktörü Bülent Tezcan: "Kurultaydan değişim çıkar, aday Özgür Özel"

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde ağır yenilgi alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinden kendisine yöneltilen 'istifa' çağrılarına kulak tıkayıp 'koltuğu bırakmıyorum' mesajı vermişti. Kılıçdaroğlu'na karşı isyan bayrağı açan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Zoom üzerinden 'darbe' toplantıları düzenlemişti.

Özel, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ise, "Biz kurultayda Kemal bey ile yarışabiliriz. Bu hainlik değildir. Bazıları diyor ki 'Kemal beye ihanet mi ediyorsun?' Kemal beyin başarısı için bir şeyleri eksik yapmak ihanettir, ben yapmadım" diye konuştu.

Genel başkan adayı olacağı konuşulan Özgür Özel, X hesabından yaptığı açıklamayla, 15 Eylül'ü işaret etti.

Özgür Özel 'genel başkanlık' ateşini yaktı: Kılıçdaroğlu ile görüştüm
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdiğini duyuran Özel, "Bugün saat 14.00'te Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdim. İçinde bulunduğumuz kurultay sürecine dair 15 Eylül Cuma günü Genel Merkezimizde bir basın toplantısı yapacağım" dedi.