İYİ Parti "Adaysam CHP'den adayım" diyen Mansur Yavaş'ın kulağını çekti! At pazarlığında el yükseltti: 31 Mart sıçrama tahtası hedef 2028

CHP - İYİ Parti hattında süregelen at pazarlığı, ittifak kumarına dönüştü. Taraflar birbirini hedef alan açıklamalar yapmaktan geri durmazken bir gün iş birliği söylemine sığındı bir başka gün de ayrı aday çıkaracaklarını ilan etti. Mansur Yavaş'ın 'rozetsiz başkanlık' çıkışı sonrası İYİ Parti "Ankara İYİ Parti'ye verilsin, Mansur Bey gelir İYİ Parti'nin adayı olsun" talebini dillendirdi. Yavaş "Adaysak CHP'den adayız" diyerek kapıyı kapattı, Kılıçdaroğlu ise " Mansur Yavaş bizim başkanımız bizim adayımız" resti çekti. Gelişme üzerine İYİ Partili kurmaylar Mansur Yavaş'ın kulağını çekip "Bizimle müzakere etmeliydi, siyaseten şık olmadı" dedi.

Giriş Tarihi 13 Eylül 2023, 10:18 Güncelleme 13 Eylül 2023, 10:36
İYİ Parti Adaysam CHP’den adayım diyen Mansur Yavaş’ın kulağını çekti! At pazarlığında el yükseltti: 31 Mart sıçrama tahtası hedef 2028

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'ta tarihi bir hezimete uğrayan muhalefet, yerel seçimlere giderayak kavga, dövüş ve büyük hesaplaşmalara sahne oluyor.

CHP - İYİ Parti hattında süregelen at pazarlığı, ittifak kumarına dönüştü. Durum öyle bir boyut kazandı ki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir gün 'iş birliği' söylemine sığınıp ittifaka açık kapı bırakıyor, bir başka gün de İstanbul ve Ankara'da ayrı aday çıkaracağını ilan ediyor.



İzmir için Ümit Özlale ismini telaffuz eden İYİ Parti lideri, Muharrem İnce ile ittifak fiskosları yapmaktan da geri durmuyor.

Öte yandan CHP, Ankara için Mansur Yavaş'ın İstanbul için de Ekrem İmamoğlu'nun adaylığını ilan etti.



"MANSUR BEY GELİR İYİ PARTİ'NİN ADAYI OLUR"
Yavaş'ın 'rozetsiz başkanlık' çıkışı yapması sonrası İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, "Eğer bir seçim iş birliği olacaksa kesin Ankara'nın İYİ Parti'ye verilmesi lazım. O gün geldiğinde Mansur Bey gelir İYİ Parti'nin adayı olur" ifadelerini kullanmıştı.

"İŞ BİRLİĞİ OLACAKSA ANKARA İYİ PARTİ'NİN OLSUN"
Beker, "Ankara bu sefer İYİ Parti'nin olsun iş birliği olacaksa. Bunu her İYİ Partili Ankara'da ister. Mansur Bey'de gelir olur, niye olmasın. Netice itibariyle CHP'liler oyunu verdiği zaman Mansur Bey'e yüzde 30'u, İYİ Partililer de yüzde 13 verdiği zamana zaten 7-8'de Mansur Bey'e oy gelir, Ankara'yı rahat kazanır" demişti.



YAVAŞ'TAN İYİ PARTİ'YE: "ADAYSAK CHP'DEN ADAYIZ"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da "Öyle bir daha parti değiştirmek falan yok. Bundan böyle adaysak CHP'den adayız" diyerek İYİ Parti'ye yanıt vermişti.

Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken İYİ Parti'den "Adaysam CHP'den adayım" diyen Mansur Yavaş'a sert tepki geldi.

İYİ PARTİ MANSUR YAVAŞ'IN KULAĞINI ÇEKTİ
Süreci T24'e değerlendiren İYİ Partili üst düzey bir yetkili, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın CHP'den aday olacağına yönelik açıklamasını doğru bulmadıklarını ifade etti.



Bir başka İYİ Partili kurmay ise Yavaş ile fikir birlikteliklerinin bulunduğuna dikkati çekerek, "Henüz bir müzakere süreci başlamamışken, Mansur Yavaş'ın bu açıklaması siyaseten şık olmadı" şeklinde konuştu.

İYİ Parti'nin insan kaynağının yeterince güçlü olduğunu belirten ve İstanbul ile Ankara'da da güçlü adaylar çıkarabileceklerini ifade eden yetkili, "Hedefimiz, 2028'de iktidar olmak. Yerel seçim süreci de İyi Parti için sıçrama tahtası olacak" diye konuştu.



AT PAZARLIĞINDA EL YÜKSELTME HAMLESİ
İYİ Parti'den peşi sıra gelen müstakil seçim çıkışı, İstanbul ve Ankara'da ittifaka kapıyı kapatan bu sözler at pazarlığında el yükseltme hamlesi olarak yorumlanıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN