CHP-İYİ Parti soğuk savaşında yeni perde! Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener'in danışmanını CHP'ye transfer etti ortalık karıştı! İsmail Saymaz'dan eleştiri yağmuru

14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tarihi yenilgi alan 8’li koalisyonun büyük ortakları İYİ Parti ve CHP arasındaki çekişme giderek büyüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde iş birliği yapılmayacağını açıklarken bir yandan açık kapı bırakıp pazarlıkta el yükseltiyor. CHP ise soğuk savaşın farkına vararak farklı yöntemlerle İYİ Parti’yi sıkıştırıyor. Bunlardan biri de Meral Akşener’in danışmanı İbrahim Alagöz’ün CHP transferi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun İbrahim Alagöz’e ‘belediye başkanlığı’ teklifiyle gittiği ve bu şekilde CHP’ye transfer ettiği ortaya çıktı. Söz konusu transfer, İYİ Parti’de olduğu kadar CHP’de de krize yol açtı. Kılıçdaroğlu’na kazan kaldırılırken konuyu köşesine taşıyan Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Perinaz Mahpeyker Yaman’ı ima ederek “Umarım yine arkadaş kurbanı olmaz” dedi.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2023, 12:03 Güncelleme 08 Eylül 2023, 15:56
CHP-İYİ Parti soğuk savaşında yeni perde! Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener’in danışmanını CHP’ye transfer etti ortalık karıştı! İsmail Saymaz’dan eleştiri yağmuru

İÇİNDEKİLER

8'li koalisyon seçimlerin ardından gemileri yaktı. Özellikle masanın iki büyük ortağı Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti arasında kavga kızıştı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, "Yerel seçimde iş birliği yok" derken bir yandan da açık kapı bırakması pazarlıkta el yükseltme olarak yorumlandı. Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu da boş durmadı. Koalisyonun iki büyük partisinde resmen soğuk savaş yaşanmaya başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden 'yolunuz açık olsun' mesajı gelse de Kemal Kılıçdaroğlu, çok konuşulacak bir hamle yaptı.

İYİ Parti'nin Bursa Milletvekili adayı ve Meral Akşener'in danışmanı olan İbrahim Alagöz'ün CHP'ye transfer olduğu açıklandı.

ROZETİNİ KILIÇDAROĞLU TAKTI

Alagöz, Kılıçdaroğlu'nun yeni rozetini taktığı anları sosyal medya hesabından paylaştı.

Kılıçdaroğlu'na teşekkür eden Alagöz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Kıymetli hemşehrilerim,
Sayın Kılıçdaroğlu' nun daveti üzerine Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılma mutluluğunu yaşıyorum. Ülkemiz ve Bursamız için daha aydınlık bir gelecek inşa etme yolunda yeni bir adım attık.

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde milletvekili olarak seçilemeyen İbrahim Alagöz'ün CHP'ye geçişiyle ilgili çok konuşulacak iddialar ortaya atıldı.

CHP'ye yakınlığıyla bilinen İsmail Saymaz, bugünkü yazısında İbrahim Alagöz'ün CHP'ye 'transfer' sürecini kaleme aldı.

Buna göre Alagöz'ü CHP'ye bizzat Kemal Kılıçdaroğlu çağırdı. Bunun üzerine Alagöz 3 Eylül'de bir düğüne katılarak durumu Meral Akşener'e aktardı. "Kılıçdaroğlu bana Nilüfer Belediyesi adaylığını önerdi" ifadesini kullandı. Akşener ise skandal transferi 'hayırlı olsun' diyerek yanıtladı…

İsmail Saymaz'a özel açıklamalarda bulunan İbrahim Alagöz, Bursa'nın Nilüfer Belediyesi adaylığını da doğruladı.

Ancak Alagöz'ün CHP'ye transferi partiyi karıştırdı. Özellikle Bursa milletvekillerinin duruma tepki gösterdiği ve "Adayların genel başkan tarafından belirlenmesi doğru değil" dediği iddiası ortaya atıldı.

İsmail Saymaz da Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesini eleştirerek kararı 'akıl tutulması' olarak yorumladı.

"Siz ya İyi Parti ile ittifakı bozmak için bahane arıyorsunuz ya da Bursa'yı ve büyükşehirleri tümden kaybetmek istiyorsunuz. Bu kafayla, geçtim Bursa'yı kazanmayı, Nilüfer'i bile teslim edersiniz" ifadesini kullandı.

Saymaz, Kılıçdaroğlu'na şu mesajı da yolladı: Umarım Perinaz Mahpeyker Yaman skandalında olduğu gibi yine kötü arkadaş kurbanı olmuyordur.

"MUHALEFET İÇİN KÜÇÜK KIYAMET"

Transferle ilgili değerlendirmelerde bulunan Saymaz, "Aday çıkaracaklarını söylediği günlerde Akşener'in danışmanını transfer etmek hangi aklın ürünüdür?
Bu, İyi Partilileri tahrik etmek değil mi? Kılıçdaroğlu, hem ittifakı yeniden kurup Bursa'yı AK Parti'den alacaklarını iddia ediyor hem de İyi Partili Alagöz'e rozet takarak, iddiaya göre Nilüfer'i teklif ediyor. Siz ya İyi Parti ile ittifakı bozmak için bahane arıyorsunuz ya da Bursa'yı ve büyükşehirleri tümden kaybetmek istiyorsunuz. Bu kafayla, geçtim Bursa'yı kazanmayı, Nilüfer'i bile teslim edersiniz. İyi Parti ayrı aday çıkarırsa CHP dokuz büyükşehir belediyesi ile Bilecik, Kırşehir ve Bolu'yu kaybedebilir. Bu, muhalefet için küçük bir kıyamet sayılır. O yüzden CHP'liler İyi Parti'yle dağılmak üzere olan ittifakı korumanın olanaklarını yaratmalı. İyi Parti'nin milliyetçi hassasiyetlerini dikkate almakla başlanabilir."
dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN