Danışman krizi büyüyor! Ekremciler krizi fırsata çevirdi CHP içinde 'Kılıçdaroğlu şeffaf değil' tartışması çıktı: Hedefteki isim konuştu

CHP'deki 'danışman' krizi katlanarak büyüyor. Atatürk'e hakaret eden Perinaz Mahpeyker Yaman'ın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 'Genel Başkan Danışmanı' olarak atanması sonrası isyan ateşi yandı. Kılıçdaroğlu akıllara ziyan bir şekilde "Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım" savunması yaparken CHP içerisinde "Kılıçdaroğlu şeffaf değil" tartışmaları patlak verdi. Ekremci medya ise krizi fırsata çevirip Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurdu. Öte yandan skandalın bir numaralı ismi Perinaz Mahpeyker Yaman "Kılıçdaroğlu'na danışman oldum diye beni eleştirebilirler. Ama çocuklarıma, aileme niçin saldırılıyor?  İnanılmaz tehditler, hakaret içerikli ağır yorumlar geliyor" açıklamasını yaptı.

Giriş Tarihi 05 Eylül 2023, 12:02 Güncelleme 05 Eylül 2023, 17:17
Danışman krizi büyüyor! Ekremciler krizi fırsata çevirdi CHP içinde ’Kılıçdaroğlu şeffaf değil’ tartışması çıktı: Hedefteki isim konuştu

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs sonrası 'değişim' tartışmalarıyla tansiyon derecesi yüksek günlerden geçen CHP şimdi de danışman kriziyle boğuşuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kadın ve Aile Politikaları konusunda çalışma yapmak üzere 'Genel Başkan Danışmanı' olarak atadığı Perinaz Mahpeyker Yaman, CHP'yi karıştırdı.

HAKARETLER YAĞDIRDI
Yaman'ın hem Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hem de Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaretler yağdırdığı ortaya çıktı.


"BEN YAPMADIM KUZENİM YAPTI" SAVUNMASI
Krize neden olan Perinaz Mahpeyker Yaman, Kılıçdaroğlu'ndan özür dilerken tepki çeken tweetleri kendisinin yazmadığını çalışanlarının yazdığını iddia etti. Tepkileri sönümlemek için Anıtkabir'de çekildiği fotoğrafları paylaşan Yaman'ın Canan Kaftancıoğlu ve Bülent Kuşoğlu ile de fotoğraflarının olduğu gözlemlendi.


Öte yandan CHP, Perinaz Mahpeyker Yaman'a oda bile tahsis etmiş.


AKLA ZİYAN SAVUNMA: BİLSEYDİM ATAMAZDIM
Kılıçdaroğlu ise akıllara ziyan sözlerle kendini savundu ve "Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım" dedi.

CHP lideri şu ifadeleri kullandı;

"O günler koşullarında araştırma yapacak zamanım yoktu. Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım. Bir arkadaşım tavsiye etti. 'AK Parti Kadın Kolları'nda çalışmış. Hayatın gerçeğini görmüş CHP'ye geçmek ve CHP için çalışmak istiyor' dediler. Batman'da desteği olan bir isim, bu ilde katkısı olur diye önerildi. Ben de o günlerde bir gün bir ilde, ertesi gün başka ilde çalışıyorum. Oradan oraya koşturuyorum. İncelemeye zamanım yoktu. Danışmanları bölgelerinde etkili olan isimlerden seçiyorduk ki seçim öncesi gidip orada çalışsınlar. Çoğu bu amaçla alınmıştır. Seçimden sonra da hepsinin görevi bitti. Kamudan gelen danışman arkadaşlarımız hariç."


EKREMCİLER KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİ
"Bilseydim atamazdım"
savunması sonrası Ekremci medya 'danışman' krizini fırsata çevirdi. Fondaşlar Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurdu...

İsmail Saymaz, "Kılıçdaroğlu'na hareket eden Tanju Özcan'a ihraç, Atatürk'e hakaret eden Mahpeyker'e oda!" derken HALK TV yazarı Mehmet Tezkan ise "CHP'nin anahtarını vermediği kalmış" ifadelerini kullandı.

Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken CHP içerisinde "Kılıçdaroğlu şeffaf değil" ve "parti sağ görüşle oy almaya çalışıyor" tartışmaları patlak verdi.

VEKİLLERDEN KILIÇDAROĞLU'NA İSYAN: CHP'Yİ TANIMAYAN KİŞİLERE İHTİYAÇ YOK
Partinin görüşleriyle uyuşmayan danışmanların partiye zarar verdiğini söyleyen CHP'li vekiller, "Özellikle 4 Haziran öncesi danışman kadrosuna ilişkin kimsenin bilgisi yok. Örgüte gelmeyen kişiler kafasına göre alanda çalışma yapmaya çalışıyor. Partinin sağdan gelen, CHP'yi tanımayan kişilere ihtiyacı yok" değerlendirmesini yaptı.



YENİLGİYİ KILIÇDAROĞLU'NUN ATADIĞI DANIŞMANLARA BAĞLADILAR
Bilgi paylaşılmamasını "şeffaflık" açısından da eleştiren vekiller, "Şeffaflık söylemini gündeme getiren bir partinin şeffaf olması gerekiyor. Partinin seçilmiş yetkili organlarının sürecin dışında tutulup danışmanlarla sürecin yürütülmesi en çok eleştirilen konu. Bu insanlar parti politikalarında etkili oldular. Bu aldığımız yenilgide de etkili oldu. Biz karşı mahalleden oy almak için düşünsel olarak savrulduğumuz sürece kazanma şansımız yok. Bizim duruşumuz belli. Atatürk'ün kurduğu CHP'yiz, sosyal demokrasiyi kabul etmiş bir partiyiz. Karşı mahalleden oy almak için kendi tabanını kaçırmasının anlamı yok" dedi.



PERİNAZ MAHPEYKER YAMAN: TEHDİT EDİLİYORUM
Öte yandan danışman krizinin bir numaralı ismi Perinaz Mahpeyker Yaman, "Kılıçdaroğlu'na danışman oldum diye beni eleştirebilirler. Ama çocuklarıma, aileme niçin saldırılıyor? İnanılmaz tehditler, hakaret içerikli ağır yorumlar geliyor" açıklamasını yaptı.

"KENDİME DEĞİL, KEMAL BEY'E ÜZÜLÜYORUM"
Daha evvel hakaret ettiği Kemal Kılıçdaroğlu'na şimdilerde üzüldüğünü dile getiren Yaman şöyle konuştu;

Danışmanlık yaptığım için eleştiriliyorum ama ben kendime değil, Kemal Kılıçdaroğlu'na, çocuklarıma ve aileme yapılanlara üzülüyorum. Bu ülkede neler olup bittiğini biliyorsunuz. Benim yüzümden size zarar gelse üzüleceğim gibi, siz de sizin yüzünüzden bana zarar gelirse üzülürsünüz. Benim yüzümden Kılıçdaroğlu'na yapılanlar için de ben üzülüyorum.