CHP cephesinde Perinaz Mahpeyker Yaman krizi! CHP yandaşı gazeteciler Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurdu: CHP'nin anahtarını vermediği kalmış

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde büyük bir yenilgiye uğrayan CHP'de yeni kaosun adı Perinaz Mahpeyker Yaman. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimden hemen 2 gün önce Genel Başkan Danışmanı yaptığı Perinaz Mahpeyker Yaman'ın Atatürk ve CHP lideri aleyhinde yaptığı paylaşımlar ortaya çıktı CHP cephesi bir anda karıştı. Bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun skandala verdiği yanıt bu kadarına pes dedirtti. Birlikte düğüne gittikleri ortaya çıkan Perinaz Mahpeyker'e oda tahsis edilmesi hakkında konuşan Kuşoğlu, "Ona bakacağız... Genel başkanımız İstanbul'da... Gelsin konuşacağız" ifadesini kullandı. CHP Genel Merkezi'nde çoğu kişi Yaman'ı tanımadığını söylerken Kemal Kılıçdaroğlu'nun skandal hakkında "Bilseydim atamazdım" savunması CHP yandaşı gazetecileri bile çileden çıkardı. CHP yandaşı İsmail Saymaz, "Kılıçdaroğlu'na hareket eden Tanju Özcan'a ihraç, Atatürk'e hakaret eden Mahpeyker'e oda!" derken HALK TV yazarı Mehmet Tezkan ise "CHP'nin anahtarını vermediği kalmış" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 04 Eylül 2023, 10:37 Güncelleme 04 Eylül 2023, 11:26
CHP cephesinde Perinaz Mahpeyker Yaman krizi! CHP yandaşı gazeteciler Kılıçdaroğlu’nu yerden yere vurdu: CHP’nin anahtarını vermediği kalmış

İÇİNDEKİLER

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde tarihi yenilgi alan CHP'de her gün başka bir kaos çıkıyor.

Seçimin hemen ardından gündemi meşgul eden değişim çıkışlarından sonra şimdi de danışman krizi yaşanıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadın ve aile politikaları konusunda çalışma yapmak üzere Perinaz Mahpeyker Yaman'ı 'Genel Başkan Danışmanı' olarak atadı.

ATATÜRK'E HAKARETLER YAĞDIRMIŞ!
Ancak Perinaz Mahpeyker Yaman'ın hem Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hem de Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaretler yağdırdığı ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu'na sosyal medya hesabından 'Zavallı, hain ve kanı bozuk' diyen Perinaz Mahpeyker'in danışman olması hem partiyi hem de seçmeni kızdırdı.

'TANIMIYORUZ' DİYEN DE VAR
Partideki milletvekillerinin çoğu ise "Kılıçdaroğlu'nun yanındaki danışmanları tanımadığını" vurguluyor. Konuyla ilgili konuşan milletvekilleri, "Genel başkan atamaları kendi iradesiyle yapıyor. Kaç danışmanı var, bu danışmanlar kim, bilgimiz olmuyor" diyor.

Yapılan danışman atamalarını eleştiren bir grup vekil, "PM'de de 'Kim bu insanlar, sayısı ne' diye sorulmasına rağmen bu atamalardan kimsenin haberi yok. Daha önce PM'de bu danışmanların partiye verdiği zararlar gündeme geldi ama tatmin edici bir yanıt alınamamıştı. Partide sırf AKP'de ya da MHP'de eskiden ilçe başkanlığı gibi görevler yaptığı için danışman olan kişiler oluyor. CHP'nin Atütürk ilkelerinden, laiklikten aykırı düşüncedeki hiç kimsenin danışmanlığına ihtiyacı yok" değerlendirmesini yapıyor.

Partideki bazı milletvekilleri ise "bir kişilik atama nedeniyle kimsenin suçlanamayacağını" söylüyor. Kılıçdaroğlu'nun her düşünceden insandan görüş almak istediğini söyleyen vekiller, "Danışmanlardan fikir alınır ama bu her dedikleri uygulanacak demek değil. CHP, Atatürk ilkelerinden asla vazgeçmez" diyor.

GÖREVDEN ALINDIĞI SÖYLENDİ AMA...
Gelen tepkiler üzerine Mahpeyker'in görevden alındığı açıklandı. Partide bir kez daha kazan kaynarken Kemal Kılıçdaroğlu ortaya çıktı. Yine herkesi şaşkına çeviren bir açıklama yaptı. "Bu mesajlarını bilseydim elbette atamazdım" sözleri herkesi şoka uğrattı.

CHP'Lİ GAZETECİLERDEN ELEŞTİRİ YAĞMURU
Perinaz Mahpeyker Yaman'ın 'Genel Başkan Danışmanı' yapılması üzerine bir de Kemal Kılıçdaroğlu'nın skandal açıklamaları CHP yandaşı gazetecileri çileden çıkardı.

SAYMAZ'DAN 'SKANDAL' DEĞERLENDİRMESİ
"Bir partinin 100 yılda yaşayacağı skandalları CHP 4 ayda gördü" diyen İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasındaki gizli protokolün ifşa olmasından DEVA, Saadet ve Gelecek Partilerine verilen 39 milletvekiline kadar alınan pek çok kararı hata olarak yorumladı. Yaşanan danışmanlık krizini de 'skandal' olarak yorumlayan İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında danışmanlık krizinin perde arkasını yazdı.

Saymaz "Umumi tuvalete bile eleman alınsa sosyal medyasına göz gezdirilir, değil mi? CHP'ye danışman atanırken bakılmıyor. Twitter'da Atatürk'e "Maymun" diye hakaret etmeye getiren, Kılıçdaroğlu'na "Kanı bozuk" diyen, Fetullahçıları ve tarikatları öven Yaman, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından evinde ziyaret ediliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ile düğüne katılıyor. Kılıçdaroğlu'na danışman yapılıyor" ifadelerini kullandı.

DAHA GENİŞ ODA SÖZÜ DE ALMIŞ!
4 Haziran'da tüm danışmanların görevinin sona erdirildiğini ancak Perinaz Mahpeyker'e siz görevinize devam edebilirsiniz sözü verildiğini ve oda tahsis edildiğini iddia eden İsmail Saymaz, "Perinaz Mahpeyker'e CHP'nin 3. Katında oda tahsis ediliyor. Yaman, mobilyaları beğenmediği için odayı kendi parasıyla döşetiyor. Hatta 6 ay sonra daha geniş odaya geçeceği söyleniyor. Kapıya adını yazdırmak istediği gün skandal patlıyor… Odada hala Yaman'ın mobilyaları var…" vurgusu yaptı.

Kılıçdaroğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle Tanju Özcan'ın CHP'den ihraç edilmesine, ancak Atatürk'e hakaret eden Perinaz Mahpeyker'e danışmanlık verilmesine eleştiri yağdırdı.

BİR SKANDAL AÇIKLAMA DA KUŞOĞLU'NDAN
Parti karışırken CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu da İsmail Saymaz'a konuştu ve danışmanlık krizinin perde arkasını anlattı. Birlikte düğüne gittikleri ortaya çıkan Perinaz Mahpeyker'e oda tahsis edilmesi hakkında konuşan Kuşoğlu, "Ona bakacağız... Genel başkanımız İstanbul'da... Gelsin konuşacağız" ifadesini kullandı.

CHP'NİN ANAHTARINI VERMEDİĞİ KALMIŞ!
Kılıçdaroğlu'nu eleştiren isimlerden biri de HALK TV yazarı Mehmet Tezkan. Tezkan "CHP'nin anahtarını vermediği kalmış" başlıklı yazısında "Özrü kabahatinden büyük derler ya aynen böyle…" dedi.

İşte Mehmet Tezkan'ın o yazısı:

Neden mi? CHP'ye memur almıyorsun ki… CHP'yi güvenlik görevlisi almıyorsun ki… CHP'ye elektrik teknisyeni almıyorsun ki… Kadın ve aileden sorumlu genel başkan danışmanı atıyorsun… Tanımadan, kim olduğunu bilmeden. Seçime iki gün kala!... CHP'de işler böyle yürüyorsa, CHP'de bir arkadaş tavsiyesiyle önemli görevler dağıtılıyorsa… Danışmanlık bu kadar ucuzlamışsa… Vay muhalefetin haline… Vay CHP'nin haline… İki seçim arası Kılıçdaroğlu vurgun yemiş şuurunu kaybetmiş süngerci gibi davranmış. Aldığı kararların başka izahı yok. Perinaz hanım iki günde Kılıçdaroğlu'nun oyunu mu patlatacaktı? Cevdet Bey iki günde Kılıçdaroğlu'nu Çankaya'ya mi kazandıracaktı? Sonuç şu… Kılıçdaroğlu aday olup seçilmek için bi CHP'nin anahtarını vermediği kalmış!..

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN