At pazarlığı bir kez daha tescillendi! Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e açık kapı: "Olur öyle açıklamalar, zamanı gelince konuşuruz"

CHP ile İYİ Parti arasındaki at pazarlığı bir kez daha tescillendi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve kurmaylarının hem CHP'yi hedef alan hem de ittifaka açık kapı bırakan muğlak tutumunun etkileri sürerken gözler Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrildi. CHP'li kurmaylar Kılıçdaroğlu'nun "Olur öyle açıklamalar, zamanı gelince oturur, konuşuruz" noktasında hareket ettiğini söyledi. Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun "Akşener'e cevap niteliğinde açıklama yapmayın. Nezaketi elden bırakmayın" talimatı verdiği konuşuluyor. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2023, 23:52 Güncelleme 09 Eylül 2023, 01:47
At pazarlığı bir kez daha tescillendi! Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’e açık kapı: Olur öyle açıklamalar, zamanı gelince konuşuruz

İÇİNDEKİLER

Türkiye son zamanlarda CHP - İYİ Parti hattında süregelen ve at pazarlığına dönüşen ittifak kumarına şahitlik ediyor.



Durum öyle bir boyut kazandı ki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir gün 'iş birliği' söylemine sığınıp ittifaka açık kapı bırakıyor, bir başka gün de İstanbul ve Ankara'da ayrı aday çıkaracağını ilan ediyor.

İzmir için Ümit Özlale ismini telaffuz eden İYİ Parti lideri, Muharrem İnce ile ittifak fiskosları yapmaktan da geri durmuyor.



KILIÇDAROĞLU ALTTAN ALIYOR
İYİ Parti cephesinden gelen peşi sıra açıklamalar sonrası Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekillerine "Akşener'e cevap niteliğinde açıklama yapmayın. Nezaketi elden bırakmayın" talimatı verdi.

Öte yandan at pazarlığı geride bıraktığımız günlerde TBMM'de tescillendi. Akşener, yerden yere vurduğu Kılıçdaroğlu ile yan yana geldi. İkili gülümseyerek tokalaştı.



Ankara kulislerinde ise Akşener'in kapıyı tamamen kapatmadığı ciddi bir teklif gelirse ya da "CHP oturup konuşalım" derse değerlendireceği konuşuluyor.

Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken CHP yandaşı gazeteci Şaban Sevinç'ten dikkat çeken bir çıkış geldi.



Meral Akşener'in sergilediği muğlak tutumu CHP'de Kılıçdaroğlu'na yakın bir isme sorduğunu ifade eden Sevinç, "Bu açıklamalar şu an çok önemli değil, kurultaydan sonra bu işler ciddi ciddi konuşulmaya başlanır" yanıtını aldığını söyledi.



Kılıçdaroğlu'nun Akşener'in açıklamaları karşısında sergilediği tavrı da soran Sevinç, CHP'li ismin "Olur öyle açıklamalar, zamanı gelince oturur, konuşuruz noktasında bakıyor Kemal Bey" dediğini aktardı.

Bu durum at pazarlığını bir kez daha tesilledi.



Takvim.com.tr, İYİ Parti ve Meral Akşener'in yerel seçimler öncesi pazarlıkta el yükseltme hamlesini satır satır manşet manşet okurlarına aktardı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan da konuya kayıtsız kalmadı.

"HANIMEFENDİNİN DERDİ EL YÜKSELTMEK"
Soçi dönüşü açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Hanımefendinin bu yaklaşımı pazarlıkta el yükseltme gayretinden başka bir şey değil. Geride bıraktığımız seçimde masaya bir oturan bir kalkan siyaset anlayışından ne kadar tutarsız siyaset yaptıklarını gördük. Seçim yaklaştıkça aynı manzaraları göreceğimizden milletimizin şüphesi olmamalı. Kimlere ne sözler verildi, kiminle hangi pazarlıklar yapıldı bunların bir kısmı ortaya saçıldı, bir kısmı da ilerleyen günlerde ortaya dökülecektir. Yerel seçimde de kimlere neler verileceğini, hangi kavgaların çıkacağını yenilgilerinin sonunda öğreniriz" dedi.