At pazarlığı bel altına düştü! İYİ Parti'den CHP'ye 'protokollü' sıkıştırma: %1'lik Zafer'e 3 bakanlık vadeden HDP'ye neler vermiştir

CHP ve İYİ Parti, yerel seçimlere giderayak kirli bir at pazarlığına tutuştu. Meral Akşener bir gün 'iş birliği' söylemine sığınıp ittifaka açık kapı bırakıyor, bir başka gün de İstanbul ve Ankara'da ayrı aday çıkaracağını ilan edip İzmir için Ümit Özlale ismini telaffuz ediyor. Öte yandan İYİ Partili kurmaylar Kılıçdaroğlu'nu Ümit Özdağ ile yaptığı gizli protokolden vurdu. İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, "%1'lik Zafer'e 3 bakanlık vadeden HDP'ye neler vermiştir. Şüpheliyiz..." demecini vererek Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurdu.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2023, 20:48 Güncelleme 08 Eylül 2023, 23:33
At pazarlığı bel altına düştü! İYİ Parti’den CHP’ye ’protokollü’ sıkıştırma: %1’lik Zafer’e 3 bakanlık vadeden HDP’ye neler vermiştir

İÇİNDEKİLER

CHP ve İYİ Parti, yerel seçimlere giderayak kirli bir at pazarlığına tutuştu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve kurmaylarının hem CHP'yi hedef alan hem de ittifaka açık kapı bırakan muğlak tutumu bu durumu açık etti.


AKŞENER BİR ÖYLE BİR BÖYLE...
Akşener, Büyük Taarruz'un yıl dönümünde yaptığı konuşmada Kemal Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurmuş, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a da "yüreksizsiniz" diyerek sitem etmişti.



"Kendi kadrolarımızla milletin huzuruna çıkacağız" ifadelerini kullanmıştı. Ancak İYİ Parti lideri bu açıklamaların sıcaklığı soğumadan "Yerel seçimde ittifak yok, bazı yerlerde işbirliği olabilir" demiş, 'yapmam' dediği ittifaka kılıf uydurmuştu.

"İSTANBUL'UN KAYBEDİLMESİNİ GÖZE ALIYORUM, BELKİ BİZİMKİ SEÇİLİR"
Aynı Akşener dün de at pazarlığında el yükseltmek için "İstanbul ve Ankara'da seçime ayrı gireceğiz" diyerek CHP üzerinde kurduğu baskıyı artırdı, İzmir için "Ümit Özlale ile çalışıyoruz. Kendisi de aday olduğunu biliyor" dedi. Akşener kendisine yöneltilen "İstanbul'un kaybedilmesini göze alıyor musunuz?" sorusuna da "Hepsini alıyoruz. Belki de bizimki seçilecek" yanıtını verdi.

KILIÇDAROĞLU ALTTAN ALIYOR
İYİ Parti cephesinden gelen peşi sıra açıklamalar sonrası Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekillerine "Akşener'e cevap niteliğinde açıklama yapmayın. Nezaketi elden bırakmayın" talimatı verdi.



Tam da bu noktada dikkat çeken bir kare objektiflere yansıdı.

AT PAZARLIĞI TEK KAREDE! YERDEN YERE VURUYOR YAN YANA GELİNCE GÜLÜYOR
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerden yere vurduğu Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM'den düzenlenen törende yan yana geldi. İkili tokalaşırken Akşener'in gülümsemesi dikkatlerden kaçmadı. Bu durum ikili arasındaki krizin göstermelik olduğunu kanıtlarken at pazarlığını da açık eden bir unsur olarak kayıtlara geçti.



Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken İYİ Parti, pazarlıkta elini sağlama almak için Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ arasındaki gizli protokolü gündeme getirdi.

KILIÇDAROĞLU'NU 'GİZLİ PROTOKOL'DEN VURDULAR!
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, "CHP, Zafer Partisi ile yaptığı gibi HDP ile de gizli bir işbirliği yapmış olabilir mi?" sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi.



ZAFER'E 3 BAKANLIK VEREN HDP'YE NELER VERMİŞTİR...
Öztürk, "Yüzde 1 civarında oy alan bir partinin genel başkanına herkesten gizli tutarak 3 bakanlık teklif eden aday, HDP'ye ne gibi taahhütlerde bulunmuş olabilir diye derin şüpheyle bakıyoruz" dedi.



KILIÇDAROĞLU'NA 'DANSÖZ' GÖNDERMESİ
İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak işaret edilen Ümit Özlale ise geride bıraktığımız aylarda Ümit Özdağ ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında 3 bakanlık ve MİT Başkanlığı üzerinden yapılan gizli protokol ile ilgili Kılıçdaroğlu'na 'dansöz' göndermesinde bulunmuştu.

Özlale, "Bizzat kendi partisi içerisindeki insanlardan bile belli protokolün detaylarının saklanıp 'namusa havale edilmesi' ya da 'namusa teslim edilmesi' gibi, gayet oryantal terimlerin kullanılması, benim itirazım bunlara" demişti.