At pazarlığı çetin ittifak kumarı tam gaz! Akşener'den 'CHP'den ne koparırsam kardır' hamlesi: "Teklif gelirse oturur konuşur" kulisi

Türkiye son zamanlarda CHP - İYİ Parti hattında süregelen ve at pazarlığına dönüşen ittifak kumarına şahitlik ediyor. Durum öyle bir boyut kazandı ki Akşener bir gün 'iş birliği' söylemine sığınıp ittifaka açık kapı bırakıyor, bir başka gün de İstanbul ve Ankara'da ayrı aday çıkaracağını ilan ediyor. İzmir için Ümit Özlale ismini telaffuz eden İYİ Parti lideri, Muharrem İnce ile ittifak fiskosları yapmaktan da geri durmuyor. Öte yandan at pazarlığı dün TBMM'de tescillendi. Akşener, yerden yere vurduğu Kılıçdaroğlu ile yan yana geldi. İkili gülümseyerek tokalaştı. Ankara kulislerinde ise Akşener'in kapıyı tamamen kapatmadığı ciddi bir teklif gelirse ya da "CHP oturup konuşalım" derse değerlendireceği konuşuluyor.

Giriş Tarihi 07 Eylül 2023, 16:04 Güncelleme 07 Eylül 2023, 16:22
At pazarlığı çetin ittifak kumarı tam gaz! Akşener’den ’CHP’den ne koparırsam kardır’ hamlesi: Teklif gelirse oturur konuşur kulisi

İÇİNDEKİLER

CHP ve İYİ Parti, yerel seçimlere giderayak kirli bir at pazarlığına tutuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve kurmaylarının hem CHP'yi hedef alan hem de ittifaka açık kapı bırakan muğlak tutumu bu durumu açık etti.

AKŞENER BİR ÖYLE BİR BÖYLE...
Akşener, Büyük Taarruz'un yıl dönümünde yaptığı konuşmada Kemal Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurmuş, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a da "yüreksizsiniz" diyerek sitem etmişti. "Kendi kadrolarımızla milletin huzuruna çıkacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Ancak İYİ Parti lideri bu açıklamaların sıcaklığı soğumadan "Yerel seçimde ittifak yok, bazı yerlerde işbirliği olabilir" demiş, 'yapmam' dediği ittifaka kılıf uydurmuştu.

EL YÜKSELTME HAMLESİ
Aynı Akşener dün de at pazarlığında el yükseltmek için "İstanbul ve Ankara'da seçime ayrı gireceğiz" diyerek CHP üzerinde kurduğu baskıyı artırdı, İzmir için "Ümit Özlale ile çalışıyoruz. Kendisi de aday olduğunu biliyor" dedi.

"İSTANBUL'UN KAYBEDİLMESİNİ GÖZE ALIYORUM, BELKİ BİZİMKİ SEÇİLİR"
Akşener kendisine yöneltilen "İstanbul'un kaybedilmesini göze alıyor musunuz?" sorusuna da "Hepsini alıyoruz. Belki de bizimki seçilecek" yanıtını verdi.



KILIÇDAROĞLU ALTTAN ALIYOR
İYİ Parti cephesinden gelen peşi sıra açıklamalar sonrası Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekillerine "Akşener'e cevap niteliğinde açıklama yapmayın. Nezaketi elden bırakmayın" talimatı verdi.



Tam da bu noktada dikkat çeken bir kare objektiflere yansıdı.

AT PAZARLIĞI TEK KAREDE! YERDEN YERE VURUYOR YAN YANA GELİNCE GÜLÜYOR
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerden yere vurduğu Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM'den düzenlenen törende yan yana geldi.

İkili tokalaşırken Akşener'in gülümsemesi dikkatlerden kaçmadı. Bu durum ikili arasındaki krizin göstermelik olduğunu kanıtlarken at pazarlığını da açık eden bir unsur olarak kayıtlara geçti.



AKŞENER'DEN 'CHP'DEN NE KOPARIRSAM KARDIR' HAMLESİ
Öte yandan Meral Akşener'in gelgitli tutumu ve muğlak açıklamalarının gölgesinde İYİ Parti'nin ittifak konusunda "Ciddi bir teklif gelirse ve ya CHP oturup konuşalım derse elbette değerlendirilebilir" görüşünde olduğu öğrenildi.

CHP'den olası bir 'oturup konuşalım' teklifi gelirse Akşener'in bunu partisinin Genel İdare Kurulu'na götüreceği, kararı Genel İdare Kurulu ile alacağı öğrenildi.

Takvim.com.tr, İYİ Parti ve Meral Akşener'in yerel seçimler öncesi pazarlıkta el yükseltme hamlesini satır satır manşet manşet okurlarına aktardı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan da konuya kayıtsız kalmadı.

"HANIMEFENDİNİN DERDİ EL YÜKSELTMEK"
Soçi dönüşü açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Hanımefendinin bu yaklaşımı pazarlıkta el yükseltme gayretinden başka bir şey değil. Geride bıraktığımız seçimde masaya bir oturan bir kalkan siyaset anlayışından ne kadar tutarsız siyaset yaptıklarını gördük. Seçim yaklaştıkça aynı manzaraları göreceğimizden milletimizin şüphesi olmamalı. Kimlere ne sözler verildi, kiminle hangi pazarlıklar yapıldı bunların bir kısmı ortaya saçıldı, bir kısmı da ilerleyen günlerde ortaya dökülecektir. Yerel seçimde de kimlere neler verileceğini, hangi kavgaların çıkacağını yenilgilerinin sonunda öğreniriz" dedi.