Meral Akşener Kılıçdaroğlu'nun pazarlığını ifşa etti: Bize de 60 milletvekili teklif etti

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri öncesinde küçük ortaklar arasındaki pazarlıklar tek tek gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı yarışında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 puan gerisinde kalan Kılıçdaroğlu, muafazakar seçmenden destek getirmesi beklediği ortaklarından kayda değer neredeyse hiçbir katkı alamamıştı. 39 vekili de küçük ortaklarına kaptıran Kılıçdaroğlu, stratejisi tam anlamıyla fiyaskoyla sonuçlanmıştı. CHP listelerinden 6 partinin 39 milletvekili çıkardığı seçimde Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti’ye de milletvekili teklifinde bulunduğu ortaya çıktı. İYİ Parti lideri Meral Akşener’i evinde ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP listelerinden 60 milletvekili teklifi götürdüğü ancak red cevabı aldığı öğrenildi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 06 Eylül 2023, 22:35 Güncelleme 06 Eylül 2023, 23:46
Meral Akşener Kılıçdaroğlu’nun pazarlığını ifşa etti: Bize de 60 milletvekili teklif etti

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı adayı olabilmek adına küçük partileri ikna için CHP listelerini DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti'ye açan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'te güç yitirmesine neden olmuştu.

Cumhurbaşkanlığı yarışında Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 puan gerisinde kalan Kılıçdaroğlu, muafazakar seçmenden destek getirmesi beklediği ortaklarından kayda değer neredeyse hiçbir katkı alamamıştı. 39 vekili de küçük ortaklarına kaptıran Kılıçdaroğlu, stratejisi tam anlamıyla fiyaskoyla sonuçlanmıştı.

KILIÇDAROĞLU'NUN İYİ PARTİ'NİN DE KAPISINI ÇALDI
CHP ve İYİ Parti arasındaki at pazarlığı vites kızışmaya devam ediyor. Seçimlerde koalisyon masasındaki küçük ortaklardan gelen 'sıfır' oy katkısına rağmen bu partilere 39 milletvekili dağıtan Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti'nin de kapısını çaldığı ortaya çıktı.

60 MİLLETVEKİLİ TEKLİF ETTİ
İYİ Parti lideri Meral Akşener, katıldığı bir Youtube kanalında 7'li koalisyon hakkında açıklamalarda bulunurken Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti'ye seçimlere CHP listelerinden girmeyi kabul etmeleri durumunda 60 milletvekili teklif ettiğini duyurdu.


Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adayını kabul etmeyerek masadan kalkan ve sonrasında İmamoğlu ve Yavaş'ın Cumhurbaşkanı yardımcısı olması şartıyla geri dönen Akşener, seçim hezimeti sonrası eleştirilerine devam ediyor.

14 ve 28 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerde hezimete uğrayan 8'li koalisyonda ipler tamamen kopmuştu. Afyonkarahisar'da düzenlenen Büyük Taarruz programındaMeral Akşener yaptığı açıklamada CHP'yi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dayatanları hedef alarak, "Önce şahsım diyenlerle koltuğundan başka bir şey düşünmeyenlerle uğraştık" demişti. Yerel seçim çıkışı yapan Akşener, "Kendi kadrolarımızla milletin huzuruna çıkacağız" diyerek ittifakı resmen bitirdi. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylığını gündeme getirdiklerini de hatırlatan Akşener özür dileyerek "Keşke herkes bizler kadar cesur ve yürekli olabilseydi." demişti.

İYİ PARTİ'YE DE MİLLETVEKİLİ TEKLİFİYLE GİTTİĞİ ORTAYA ÇIKTI
Tüm bu tartışmalar sıcaklığını korurken Akşener'in bugün katıldığı bir programda yaptığı açıklamalar gündemde bomba etkisi oluşturdu. Seçimlerden önce aday olabilmek için masadaki küçük ortaklara sıfır oy katkısına rağmen tam 39 vekil kaptıran ve Türk siyasi tarihinin en büyük söğüşüne neden olan Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti'ye de milletvekili teklifiyle gittiği ortaya çıktı.

Akşener, Kılıçdaroğlu'nun milletvekili sayısı hakkında kapılar ardında yürüttüğü pazarlığa ilişkin konuşurken detayları paylaştı.

"60 MİLLETVEKİLİ TEKLİF ETTİ REDDETTİM"
Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İYİ Parti'ye CHP listelerinden seçime girmeleri karşılığında 60 milletvekili teklifi götürdüğü ancak red cevabı aldığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi ilk kez anlatan Akşener, şunları kaydetti:

"Bunlar bilinsin istiyorum çünkü çok dedikodu var. Mesela Kemal Bey geldi bize, hatta evime geldi seçimden önce. Liste mevzusunda '60 milletvekili verelim size' dedi. 'Hepimiz cümbür cemaat ortak girelim' dedi. Dedim ki 'Ben bunu mümkün değil yapamayız. Çünkü biz ayrı gireceğiz.' Yani oradan tokat, buradan tokat… Ben bunun için parti kurmadım."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

.