Mustafa Sarıgül'den Özgür Özel'e tehdit gibi gözdağı: Aleyhine çalışırım

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, katıldığı bir TV programında partisinde yaşanan gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. Sarıgül, CHP Genel Başkanlığına adaylığını duyuran Özel'in Kılıçdaroğlu'na karşı aday olması halinde aleyhinde çalışacağını belirterek "Ben tarafım, öyle bir yarış olduğu zaman 950 tane delegenin evlerine giderek, Genel Başkan'ın partiye gerekli olduğunu anlatırım" dedi.

Giriş Tarihi 06 Eylül 2023, 23:43 Güncelleme 07 Eylül 2023, 01:03
Mustafa Sarıgül’den Özgür Özel’e tehdit gibi gözdağı: Aleyhine çalışırım

İÇİNDEKİLER

CHP Erzincan Milletvekili Sarıgül, katıldığı bir TV programında partisinde yaşanan gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. Partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan övgüyle söz eden Sarıgül, CHP Genel Başkanlığına adaylığını duyuran Özgür Özel'e engel olacağınının mesajını verdi.

CHP'Lİ SARIGÜL'DEN ÖZGÜR ÖZEL'E GÖZDAĞI I VİDEO İZLE

"KEMAL BEYE İHANET Mİ EDİYORSUN?"
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, geride kalan gün katıldığı canlı yayında, CHP Genel Başkanlığına aday olup olmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi. "Biz kurultayda Kemal bey ile yarışabiliriz. Bu hainlik değildir." diyen Özel, "Bazıları diyor ki 'Kemal beye ihanet mi ediyorsun?' Kemal beyin başarısı için bir şeyleri eksik yapmak ihanettir, ben yapmadım" diye konuştu.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül,katıldığı bir canlı yayıdna CHP Genel Başkanlığına adaylığını duyuran Özel'in açıklamalarını değerlendirdi.

MUSTAFA SARIGÜL'DEN 'ALEYHİNDE ÇALIŞIRIM' GÖZDAĞI
Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı aday olması durumunda Özel'in aleyhinde çalışacağını belirten Sarıgül, "Ben tarafım, öyle bir yarış olduğu zaman 950 tane delegenin evlerine giderek, Genel Başkan'ın partiye gerekli olduğunu anlatırım" dedi.

"KILIÇDAROĞLU, AYRILDIĞI ANDAN İTİBAREN CHP BARAJ ALTINDA KALIR"
CHP'nin Kılıçdaroğlu'na ihtiyacı olduğunu söyleyen Sarıgül, "Parti içi mücadele kadar dışa dönük mücadeleyi iyi verseler son derece iyi olur. Son 15 gün o mücadeleyi verselerdi sonuç çok başka olurdu. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP'nin her zamankinden fazla ihtiyacı var. Sayın Kılıçdaroğlu, genel başkanlığından ayrıldığı andan itibaren CHP baraj altında kalır." dedi.

KILIÇDAROĞLU GİDERSE CHP BARAJ ALTINDA KALIR I VİDEO İZLE

"CHP'NİN KILIÇDAROĞLU'NA HER ZAMANKİNDEN FAZLA İHTİYACI VAR"
"İzmir, Kırşehir, Yozgat delegesinin evine giderim. Ailelerini de konuşurum, ikna ederim." diyen Sarıgül, "CHP'nin Kılıçdaroğlu'nun her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu anlatırım. Birisi çıksa partinin oylarını yüzde 45'e çıkartsa desteklerim ama böyle bir yapı yok şu anda" diye konuştu.

"BAZI ARKADAŞLAR KOLTUĞUN PEŞİNDE KOŞUYOR"
Parti içindeki değişim kavgalarına da değinen Sarıgül, "Ben gücü önce Allah'ım sonra da kendi kişiliğimden alırım. Ben ne konuştuğumu biliyorum. Ben ne söylüyorsan doğru söylüyorum. Ben koltuğun peşinde koşmuyorum, bazı arkadaşlar koltuğun peşinde koşuyor." ifadelerini kullandı.

HEDEFİNDE MANSUR YAVAŞ DA VAR: ÜZÜLDÜM
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 'rozetsiz adaylık' açıklamasına da tepki gösteren Sarıgül, "Ben üzüldüm, çünkü bir siyasi partiden adaysanız o rozet sizin için gururdur. Siz seçime girdiğiniz partinin rozetini taşımazsanız bunu doğru bulmam." dedi.

"BİR BAKIYORSUNUZ 'BEN GENEL BAŞKAN ADAYIYIM' DİYOR"

Sözlerine devam eden Sarıgül şunları kaydetti: "Sabah bir bakıyorsunuz erken kalkıyor adam; 'Ben genel başkan adayıyım' diyor. Öyle arkadaşlar var ki güvenlik kamerası bulsalar konuşacaklar. Ben buna üzülüyorum. Kılıçdaroğlu'nun arkasında çok değerli bir 25 milyon oy var."

Sarıgül'ün bu açıklamaları sonrası akıllara tavşan aday Özgür Özel'in katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklama geldi. Adaylık sinyallerini kararlı şekilde veren Özgür Özel, "Bu işin sonunda bir adaylık olursa sonunda, o özgüvenim var, inancım var. O kararlılığım var. Bana o konuda destek olabilecek, destek olacağını söylediği çok yetkin kadrolarımız var. Bir de insanlar baktığında Cumhuriyet Halk Partisi'nde bu kadar genç, bu kadar kadın bir araya gelmişler, işte 48-49 yaşında da bir aday çıkarmışlar. Bu partide bir şey değişebilir denilebilecek, dinamik bir görüntüyü sağlayabilecek bir pozisyonumuz var. Bunu görüyorum. Adaylık noktasında kem küm ediyor değilim. Ama bir süreç var o sürecin tamamlanması gerekiyor. O süreci tamamlayacağız" demişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN