İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den yerel seçim yumruğu! 'Ayrı aday çıkaracağız' dedi: 8'li koalisyon cadı kazanı gibi kaynadı

26 Ağustos'ta yerel seçimlere 'her parti ayrı girsin' diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İstanbul ve Ankara dahil 81 ilde aday çıkaracaklarını açıklamasının ardından 8'li koalisyon cadı kazanı gibi kaynadı. Sadece bununla yetinmeyen Akşener, İzmir adayını da açıklayınca Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Değirmenci sessiz kalmadı. Değirmenci, Akşener'in ayrı aday çıkışına yönelik yaptığı açıklamada "Masadaki herkesi suçladılar bu ilişkilere çok zarar veriyor. Güven ortamını zehirlediler. Geçmişi sıfırlayıp kendi önüne açmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 06 Eylül 2023, 21:44 Güncelleme 07 Eylül 2023, 01:46
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den yerel seçim yumruğu! ’Ayrı aday çıkaracağız’ dedi: 8’li koalisyon cadı kazanı gibi kaynadı

İÇİNDEKİLER

"İttifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız" diyen İYİ Parti lideri, İstanbul ve Ankara dahil 81 ilde aday çıkaracaklarını açıkladı.

İstanbul ve Ankara dahil 81 ilde aday çıkaracaklarını söyleyen İYİ Parti lideri, "Benim geldiğim nokta şu; kutuplaştırmanın Türkiye'ye dayattığı 50 artı 1 ittifak sistemi, Türkiye'ye büyük zarar veriyor. Onun için de biz bundan sonra bu ittifak sistemi içinde yer almamaya kararlıyız" diye konuştu.



"BELKİ BİZİMKİ SEÇİLECEK"
Yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara'da kendi adayları ile gireceğini dile getiren Meral Akşener, "Biz her yerde ayrı gireceğiz. Ankara dahil. İmamoğlu ve Yavaş'ın kaybetmesini göze alıyoruz. Belki bizimki seçilecek. Biz bu partiyi CHP'nin adaylarını seçtirmek için kurmadık" açıklamasını yaptı.



İYİ PARTİ'NİN ADAYI ÖZLALE
Meral Akşener, İzmir'de de CHP ile ortak aday çıkartmayacağını açık açık ilan etti. Ümit Özlale'nin ismini verdi. Akşener "İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Ümit Özlale ile çalışıyoruz. Kendisi de aday olduğunu biliyor" dedi.



Akşener'in bu açıklamaları sonrası CHP yandaşı Halk TV ekranlarına konuk olan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Değirmenci Akşener'i sert sözlerle hedef aldı.

"GEÇMİŞİ SIFIRLAYIP KENDİ ÖNÜNE AÇMAYA ÇALIŞIYOR" I VİDEO İZLE

BEKLENTİ YARATTILAR ZARAR VERDİLER
İYİ Parti'yle iş birliği yaptık ama yüzde yüz olarak aynı düşünmüyoruz. Akşener'in açıklamalarına baktıkça kafam karışıyor. 26 Ağustos öncesi büyük bir beklenti yarattılar. Ne buldunuz 26 Ağustos'ta? Masadaki herkesi suçladılar bu ilişkilere çok zarar veriyor.

GÜVEN ORTAMINI ZEHİRLEDİLER
Vatandaşa 6'lı masanın ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalıştık. Akşener'in masadan kalkmasıyla toplumun masaya olan güveni yerle bir oldu. Akşener önce kendi partisini sorgulamalı. Anketlerden bahsediyorlardı. Güven ortamını zehirlediler. Kendisini hesaba çekmeden herkesi suçlamak siyasiyi ahlaka uygun değildir.

GEÇMİŞİ SIFIRLAYIP ÖNÜNÜ AÇMAK İSTİYOR
Sürekli yeni açıklamalar yapıyor. Biz tek gireceğiz diyorlar. Sonra geri dönüş oldu. Vatandaşı bırak bizim kafamız karıştı. Daha mantıklı çerçevede açıklamalar yapılması gerekiyor. Adaylık konusunda farklı gündemler vardı.

Adaylığın Kılıçdaroğlu'na doğru gittiğini görüyorduk. Madem istemiyordunuz masadan kalksaydınız. Akşener bu sorumluluğu üstlenmek istemedi. Geçmişi sıfırlayıp kendi önüne açmaya çalışıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN